• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2016

12:45

RAŠKOVIĆ IVIĆ: EU tretira Kosovo kao državu!

Politika

RAŠKOVIĆ IVIĆ: EU tretira Kosovo kao državu!

Podeli vest

Predsednica Demokrtske Stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ponovila je danas povodom posete evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana Prištini da njena stranka godinama tvrdi da srpske vlasti "saučestvuju" u procesu teritorijalne dezintegracije Srbije koju, kako je navela, osmišljavaju i sprovode SAD i EU i iznova zatražila referendum o daljem nastavku evrointegracija

Ona smatra da Han u Prištinu ide povodom stupanja na snagu međunarodnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, zaključenog između Kosova i EU i sednice Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SACP), na kojoj će biti doneta Deklaracija i preporuke Savetu za stabilizaciju i pridruživanje.

Predsednica DSS ocenjuje da EU i ovim dokumentom nastavlja da takozvanu državu Kosovo "tretira u potpunosti kao nezavisnu državu, njegovu integraciju u Evropsku uniju potpuno odvojeno od Srbije", ali se kako je navela u to unosi i jedan potpuno novi stav - "prvi put jednim dokumentom Evropske unije Srbi se svrstavaju u nacionalne manjine na Kosovu".

- Istovremeno predloženom Deklaracijom Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU-Kosovo u tački 3. šalje poruku Srbiji i „državama članicama koje nisu formalno priznale Kosovo" da bi „priznavanje Kosova od strane tih država pomoglo njegovu integraciju u EU, povećalo stabilnost u regionu i olakšalo normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova - dodaje Rašković Ivić navodeći da vlast u Srbiji narodu duguje istinu i referendum o daljem nastavku evrointegracija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vid

pre 7 godina

Ova gospođa je otkrila rupu na saksiji ili se ponaša kao uspavana lepotica koja se probudila iz višegodišnjeg sna. Nije valjda očekivala da od nje traže saglasnost za ovakvo ponašanje.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija