• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2016

17:24

NIKOLIĆ SA ALŽIRSKIM PREMIJEROM: Srbija vam je zahvalna što niste priznali KiM!

Politika

NIKOLIĆ SA ALŽIRSKIM PREMIJEROM: Srbija vam je zahvalna što niste priznali KiM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Alžira Abdelmalek Selal danas su se založili za unapređenje saradnje dve zemlje, a u njihovom prisustvu je potpisano više dogovora u tom smeru

Nikolić je rekao da Srbija sprovodi reforme četiri godine i uspešno stvara povoljan ambijent za strane investitore navodeći da ima brojne komparativne prednosti za investicije, od povoljnog geografskog položaja, do izvanredne radne snage.

Selal je rekao da je Alžir zainteresovan za saradnju u poljoprivredi, namenskoj industriji i novim tehnologijama i ocenio da Alžir može Srbiji da pomogne u domenu energetske stabilnosti, navodi se u saopštenju kancelarije predsednika Srbije.

Premijer Alžira je predložio da se dve zemlje zajedno usmere na projekte okrenute tržištima afričkih zemalja, ocenivši da je Afrika kontinent u usponu.

U prisustvu Nikolića i Selala, predstavnici dve zemlje popisali su Program o saradnji u oblasti kulture, Protokol o saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Instituta za diplomatiju i međunarodne odnose ministarstva spoljnih poslova Alžira, Protokol o saradnji Narodne biblioteke Srbije i Nacionalne bibilioteke Alžira i Memorandum o razumevanju u oblasti informacionih tehnologija.

(FOTO) NIKOLIĆ U ALŽIRU: Predsednik Srbije dočekan uz počasne plotune!

Nikolić je drugog dana posete Alžiru razgovarao i s predsednikom parlamenta Muhamedom Larbijem Uld Kelifom, a razgovaraće i s predsednikom Alžira Abdelazizom Buteflikom.

Predsednik skupštine Mohamed Larbi Uld Kelifa rekao je da Alžir "kao što se Srbija trudi da održi stabilnost na Balkanu", nastoji da vrati stabilnost u region severne Afrike, navodi se u saopštenju.

Larbi Uld Kelifa je dodao da je stabilnost preduslov razvoja, kao i poštovanje međunarodnog prava.

On je rekao da je poštovanje tog principa osnov za stav Alžira da ne prizna nezavisnost Kosova.

Nikolić je povodom Kosova rekao da je Srbiji značajna podrška prijatelja širom sveta i da je zato zahvalna zbog principijelnog stava Alžira.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija