• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.05.2016

12:44

VUČIĆ U ŠIMANOVCIMA: Dobro je da ono najslađe ostaje u Srbiji!

Politika

VUČIĆ U ŠIMANOVCIMA: Dobro je da ono najslađe ostaje u Srbiji!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je otvaranje fabrike Dr Oetker u Šimanovcima pokazatelj da "kameni temeljci za fabrike nisu bajka" i da je uveren da će Srbija uspeti da privuče još nemačkih porodičnih kompanija

- Pre dve godine, kada smo plagali kamen temeljac za ovu fabriku, to je izgledalo kao slatka bajka, a čuo sam od jednog od novinara da stalno polažemo kamene i govorimo šta će da bude u budućosti, a ona nikako da dođe. Danas imamo čast da vidimo jednu od stvari koju su neki dobri, vredni i marljivi u Srbiji uspeli da naprave, uz pomoć nemačkih prijatelja i investitora - rekao je Vučić na otvaranju.

Premijer je uveren da će Srbija u narednom periodu uspeti da privuče još nemačkih porodičnih kompanija, koje su, kaže, najzdravije i najuspešnije kompanije, koje najviše vode računa o svojoj budućosti.

- Uveren sam da su, birajući Srbiju, izabrali mesto za budućnost - rekao je Vučić.

Promo

On je istakao da veruje da će ta kompanija nastaviti sa uspehom da obavljaju taj posao, te da je zadovoljan što će ljudi u Albaniji, Crnoj Gori i Makedoniji, kada budu koristili proizvode te fabrike, moći na njima da vide da "made in Serbia".

Kako je rekao, to je dobra i velika stvar za Srbiju i pokazatelj da iz Srbije ne dolaze loše teme, već "najbolje i najslađe".

Vučić je naveo i da je uveren da će uskoro u toj fabrici biti pravljena ovsena kaša, a ne u Slovačkoj, te da će to biti dodatni uspeh i podsticaj za sve radnike.

Promo

On je podsetio da vlada nije dala subvencije kompaniji Dr Oetker, već je malo pomogla oko putne infrastrukure, ali je podvukao da će investitori uvek moći da računaju na pomoć vlade.

Naveo je i da će država raditi na tome da ove godine dođe u prvih 40 mesta na svetskoj biznis listi Svetske banke i da će uspeti da privuče i druge nemačke investirore u našu zemlju.

ŠIMANOVCI: Vučić otvorio fabriku Dr Oetker!

Ditman: Znak poverenja nemačkih privrednika u tržište Srbije

Promo

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je danas da u izgradnji proizvodnog pogona Dr Oetker u Šimanovcima vidi znak poverenja nemačkih privrednika u tržište Srbije.

- Vlada Srbije poslednjih godina pokrenula je značajne privredne reforme koji su doprinele poboljšanju investicione klime i jačanju privrede. Tim putem Srbija mora da nastavi, kako bi nastavila da privlači investitore - rekao je Ditman.

Nemačka će nastaviti da podržava da Vladu Srbije u sprovođenju reformi, jer se Nemačka zalaže za što brže otvaranje poglavlja 23 i 24, a reforme su centralno mesto u pregovaračkom procesu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, rekao je Ditman.

- Nemačke kompanije imaju poverenje u tržište u Srbiji. Od 2000.više od 350 nemačkih kompanija uložilo je više od 1,8 milijardi evra i otvorilo više od 30.000 radnih mesta u vašoj zemlji - rekao je Ditman.

Pored ekonomskih reformi, podvukao je Ditman, važno je i jačanje vladavine prava, odnosno transparentnost u administrativnim odlukama, borba protiv korupcije i reforma pravosudnih institucija, ojačaće poverenje kako srpskih, tako i međunaornih investitora da dođu u Srbiju.

On je dodao i da je važno uvesti dualno obrazovanje u Srbiji, i istakao da mu je drago što će se u tome angažovati i kompanija Dr Oetker.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija