• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.05.2016

13:03

PREMIJER PORUČIO: Dalek je put do nove Vlade, obavestiću predsednika kako vidim budućnost Srbije!

Politika

PREMIJER PORUČIO: Dalek je put do nove Vlade, obavestiću predsednika kako vidim budućnost Srbije!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić najavio je, uoči konsultacija o vladi kod šefa države, da će predsedniku Tomislavu Nikoliću izneti plan i program vlade i govoriti o tome gde vidi Srbiju u budućnosti

- Dalek je put do vlade, danas su tek konsultacije - ukazao je Vučić.

Njegova ideja je, kako je naveo, da predsedniku iznese plan i program:

- O tome ću da razgovaram s predsednikom i o tome gde vidim Srbiju u budućnosti - rekao je Vučić novinarima u Šimanovcima.

Premijer je precizirao da će cilj nove vlade biti da popravi imidž Srbije i poslovni ambijent, kao i da već ove godine uđe u prvih 40 na "Duing biznis" listi.

Zabrinut sam zbog Pajtićeve nervoze

Premijer Vučić rekao je, povodom dešavanja u RTV, da se po prvi put stvari tamo dešavaju u skladu sa zakonom.

- Niko ne lupa nikakve table, niko ne dovodi ljude iz Beograda po partijskoj liniji kao što su to radili 2008. godine i 2011. godine. Prvi put vidim da je sve čisto i sve u skladu sa zakonom, bez upliva politika, već onako kako se to radi, kroz upravni odbor - rekao je Vučić novinarima.

Kako je primetio, nema "naslednih funkcija", niti će se "uvoditi monarhizam" u javna preduzeća, kako bi svi koje su postavljali Bojan Pajtić i Bojan Kostreš mogli da budu negde "do kraja života".

- Strašno sam zabrinut koliku to nervozu izaziva kod Pajtića i Kostreša i kod onih kojima se takva vrsta nameštenja u ranijem periodu jako dopadala - rekao je Vučić.

On je dodao da ne vidi kako je to u redu da Pajtić može da kaže koga gde želi na RTV, kao što je to radio, a novinari javnog pokrajinskog servisa, kako ispada, nemaju takvo pravo.

Primetio je i da su neki bili zaposleni na RTV, a gotovo nikada nisu dolazili na posao, možda jednom mesečno, iz Beograda, a "debele plate" su primali od građana Srbije.

Podsećajući da je Srbija tek prošle godine sa 91. mesta na "Duing biznis" listi uspela da se "popne" na 59. mesto, Vučić je istakao da je sada cilj da već ove godine budemo u prvih 40 zemalja, odnosno da se popravimo u odnosu na to 59. mesto.

Cilj je, dodao je, i da se poveća rast BDP, da se još bolje utegnu javne finansije.

- Danas je dobra stvar što mogu da kažem da se ne pamti kada nismo imali deficit... Mi danas nemamo deficit, u suficitu smo 0,3 milijarde, to je veoma važno za Srbiju - rekao je Vučić.

On je rekao da strahuje da to, na žalost, ne interesuje mnogo ljudi u Srbiji, već samo one koji gledaju u budućnost.

- Na tome sam im zahvalan, kao što sam zahvalan našim današnjim domaćinima, koji su fabriku uspeli da završe u roku - rekao je Vučić.

On je rekao da će više detalja izneti nakon što bude razgovarao sa predsednikom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeće danas u 14 sati konsultacije povodom formiranja Vlade Srbije, razgovorom sa Aleksandrom Vučićem, nosiocem izborne liste - "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", koja je na aprilskim vanrednim parlamentarnim izborima osvojila većinu mandata u novom sazivu parlamenta.

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa sve češćim kritikama opozicije na račun Vlade, premijer je odgovorio:

- Apetiti nekih u opozicije su sve veći, a mogućnosti su im male... Zato prisustvujemo njihovim histeričnim napadima na vladu. U početku su teško prihvatili poraz, a sada ne mogu da se pomire sa stvarnošću - rekao je Vučić.

Vučić: Pušten onaj koji nikoga nije ni pipnuo

Premijer Vučić izjavio je danas da je jedan od uhapšenih za napad na generalnog sekretara FK Partizan pušten da se brani sa slobode, jer je utvrđeno da "nikog nije pipnuo".

Vučić je novinare, na pitanje kakva se poruka šalje time što je jedan od njih pušten, upitao da li treba da bude u pritvoru neko ko je samo prošao pored nekoga.

- Jedini je pušten onaj koji nikoga nije pipnuo. Je l' treba da ga ubijemo što nikoga nije pipnuo? Taj jedan nije nikoga pipuno, šta želite od nas, da pratimo i da se naši organi, policija, tužilaštvo i pravosudni organi ponašaju u skladu sa novinarskim željama? - rekao je Vučić.

Podsetio je da su zbog napada na Vazuru dve osobe u pritvoru, navodeći i da ne odlučuje on o tome, već nadležni organi.

Navodeći i da ne želi da se meša u rad pravosudnih organa, Vučić je rekao da je u Srbiji bilo mnogo ubistava sa fantomkama i da nikoga nije zanimalo ko je, na primer, ubio plicijskog službenika Gavrilovića.

- U pitanju je traženje Lajbnicovog dovoljnog razloga da nešto kažete loše o svojoj zemlji, a ne zato što je neko zabrinut - rekao je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

..."Далеко је - сунце.." !!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija