• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. G. - N. A.

26.05.2016

20:06

VELIMIR ILIĆ ZA INFORMER POTVRDIO LEGIJINE NAVODE: Čuo sam da je neko iz DOS istrgovao Slobinom glavom!

Politika

VELIMIR ILIĆ ZA INFORMER POTVRDIO LEGIJINE NAVODE: Čuo sam da je neko iz DOS istrgovao Slobinom glavom!

Podeli vest

Bilo je priče posle 2001. godine da je nekome iz tadašnje vlasti uplaćen novac na Kipru posle hapšenja Miloševića. Vreme je da se konačno istraži sve o kiparskim parama, poručuje Ilić

Velimir Ilić, jedan od lidera nekadašnjeg DOS i predsednik Nove Srbije, ističe da je sasvim moguće da je neko iz tadašnje vlasti dobio nagradu od pet miliona dolara za hapšenje pokojnog predsednika Slobodana Miloševića!

NEMA NAZAD! LEGIJIN INTERVJU POKREĆE ISTRAGU: Slobina glava je isplaćena na Kipru?!

Velja za Informer ističe da je posle 2001. godine bilo priče o tome da je "jedan od lidera DOS istrgovao Miloševićevom glavom", kao što je u intervjuu za list "Ekspres" izjavio bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija.

Hitna istraga

Prema Ilićevim rečima, veoma je važno da se to istraži i da se već jednom stvari isteraju na čistac.

Šta je Legija ispričao o hapšenju Miloševića

* Informacija da je u tom događaju učestvovao "zemunski klan" klasična je podmetačina, koja je smišljena mnogo ranije, jer jedino tako su mogli da uzmu pare za Miloševića
* Nas su poslali u civilnoj odeći umesto u uniformama za intervenciju, koje smo uvek nosili prilikom angažovanja. Trebalo je te noći da glumimo "zemunce"
* Neko je te noći namerno hteo da izazove sukob između vojske i JSO. Samo hladne glave nas nekolicine sprečile su da do tog sukoba dođe
* Te večeri sam umalo poginuo. Metak ispaljen iz vile "Mir" me je okrznuo po vratu i samo luda sreća me je sačuvala te noći. I dan-danas čuvam tu jaknu sa kapuljačom

- Tog perioda se odlično sećam. I ja sam čuo da je nekome uplaćen novac, ali nemam konkretne dokaze za to. Bio sam vođa 5. oktobra i većina nas je ušla srcem u tu priču, ali su je potom neki zloupotrebili i izopačili. Zato tražim da nadležni organi pokrenu istragu o ovome, ali i o svim kiparskim parama. Njih smo pokojni Vladan Batić i ja istraživali, a niko me nije ni pozvao na razgovor o tome - ističe Ilić i dodaje da su kasnije "nicale firme sa milionima na računu čije vlasnike pre 2000. nije imao pas za šta da ujede".

- Oni koji su radili loše stvari krili su se iza DOS, a onda ljaga padne na sve nas. Neću to da dozvolim. To jeste bilo mutno vreme u kome se svašta dešavalo i važno je da se sazna istina. Zašto su eksplozivom rušili zgradu u Šilerovoj (sedište "zemunskog klana", prim. aut.), ako nije bilo nikakvih dokaza o kriminalu!? Kome je objekat bio kriv? Zato sam do 2004. i odbijao da uopšte budem deo vlasti - napominje Ilić.

Komentarišući Legijine tvrdnje da "zemunci" nisu učestvovali u hapšenju Miloševića, već da su to bili pripadnici JSO sa fantomkama, Ilić kaže da je "sve moguće".

- Kad je ubijen Šljuka (Sredoje Šljukić, prim. aut.), ubio ga je čovek u policijskoj uniformi sa palicom. Tad je to sve bilo isprepletano... - objašnjava Velja.

I ministar rada Aleksandar Vulin, nekadašnji funkcioner JUL, naglašava da su Legijini navodi ozbiljan povod za istragu.

Istinu na sto!
To jeste bilo mutno vreme u kome se svašta dešavalo i važno je da se sazna istina
Velimir Ilić

- Nadležni ne treba da ćute. Legija ima malo šta da izgubi i njegove reči treba proveriti. Ako je neko uzeo novac za Miloševića i Radovana Karadžića, moramo da saznamo o kome je reč. Ta osoba se verovatno time i ponosi. Neka izađe taj patriota koji se hvalio da je hapšenje patriotski čin, koji je slagao, a onda i prodao Miloševića - podvlači Vulin.

Rasvetliti slučaj

Dejan Mihajlov, jedan od najbližih saradnika Vojislava Koštunice iz tog vremena, takođe apeluje da se ova priča ispita do kraja.

MILORAD ULEMEK LEGIJA, PRVI INTERVJU IZ ZATVORSKE ĆELIJE: Hapšenje Miloševića naplaćeno 5.000.000 dolara!

- Stvarno ne znam ništa o tome, ali zbog težine slučaja postoji potreba da se to rasvetli. Legijine optužbe su suviše ozbiljne i verovatno će se nadležni pozabaviti njegovim tvrdnjama jer su one uznemirujuće za javnost - zaključuje Mihajlov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Peca

pre 7 godina

Dal si normalan , pa poligraf bi se istopio koliko taj čovek laze , a to kosta bre

Pavle

pre 7 godina

...Zato tražim da nadležni organi pokrenu istragu o ovome, ali i o svim kiparskim parama. Njih smo pokojni Vladan Batić i ja istraživali, a niko me nije ni pozvao na razgovor o tome - ističe Ilić i dodaje da su kasnije "nicale firme sa milionima na računu čije vlasnike pre 2000. nije imao pas za šta da ujede". E tek je ovo kao indijske serije od 1000 i ...epizoda! Svi sve znaju ali se ne sme reci. Ilic je istrazivao i sta je nasao...TISINU! Sada ON trazi da se istrazuje??? Pa ovo je vise nego smesno!!!! I tako smo dobile kontroverzne biznismene i postene lopove! Pa Srbija je cudo od zemlje! NEBESKI NAROD, mi mozemo sto drugi ne mogu!

Anonimus

pre 7 godina

Ne znam zasto me Djindjic ne stavlja u vladu nego me drzi na leru. To su reci Velje Ilica ogorcenog coveka koga prvi demokratski premijer nije hteo u vladi. Ima o tome i video zapis. Sad ga trazim u arhivi....\n

koja d Inn

pre 7 godina

Pa ovaj Cacanin je jedini koji je posteno-prevaren . Obecanje -obecanjem a ovaj sve verovao nije nam ga zao.. SAM Je u g... /llib/ upao..

Lala iz Banata

pre 7 godina

Taj " Neko" je tu - nije otišao daleko...!!

portal S

pre 7 godina

Kakav lazov ovaj Velja!! Za Sljuku laze da ga je ubio covek u policijskoj uniformi!

Oskar

pre 7 godina

Bio sam sa jednim od zemunaca u cz.Samo mi je 3 imena spominjo: ceda jovanovic, beba popovic i...170 miliona spasojevicevih para u svajcarskoj.( istinu seselj govori da je papaja ubio spasojevica mucen i ubijen)mucen je sve dok nije reko gde su pare kad je reko likvidiran.Zemunac mi je vazda spominjo neku drugu istinu pravu istinu.Spominjo je i kasete sa sigurnosnih kamera ko je posecivo silerovu...Kaze kad se klima u zemlji promeni sticice i kasete.Meni se cini da se klima menja.Isterace vucic te hulje iz rupe siguran sam.

branko1

pre 7 godina

Svi se prave blesavi,a svi znaju ko je uzeo I te I pare sa Kipra.Proslavljalo se to šampanjcem.Svi se prave da nisu videli I da se ne sećaju slika iz novina,kada čuveni TRIO,uz šampanjac to proslavlja.Ipak ,I posle toliko godina ,niko nema MUDA ni da spomene ime "velikog idejnog vođe",sa kojim je I počela besomučna I beskrupolozna pljačka Srbije.Ko ne veruje neka proveri imovinu Đinđića,Tadića,Đilasa,Petrovića,Đelića,Labusa,Jovanovića,........gologuzana ,koji su se posle njihove"revolucije"enormno obogatili.Sve jasno

dolar

pre 7 godina

Ma nisu se oni izpoubijali zbog demokratije, vec zbog para. Lopov udario na lopova. Posle neki iskoristili SABLJU da bi se obracunali i zataskali sve to. Uvek su pare bile povod a ne uverenja i opredeljenja.

CIRINELA

pre 7 godina

Podelili pare pa zaduzili Zoki Bundu da zamajava narod Sabljom "da se Vlasi ne sete" i za to mu poklonili pola milion evra nasih para.

Dragana

pre 7 godina

Ova Srbija bi bila veliki cirkus, samo joj fali velika satra. Velja je isto srpski dzet set, kao Raznatovici, blago nama. Zastite ga da bi i dalje mogao da radi ono sto najbolje zna, samo mi nije jasno , sta on radi u vladi Vucica.

Nikola

pre 7 godina

VELJO da se ispita tvoja izjava za vreme bombardovanja ,koju si dao za Slobodnu Evropu ,kada si izjavio sta znaci Remontu da prebaci masine u Cer i buvalno posle pet min. je bombardovan Cer.A ti pobegao u Crnu Goru kao neka p...ca.

goran

pre 7 godina

Čeda Jovanović 1996-1997. za vreme studentskih demostracija bio je samo jedan propali student na teretu roditelja, a ja sam bio zaposlen sa prosečnom platom.2000.Čeda Jovanović podpredsednik vlade(uzgred to mu je prvo zaposlenje), a ja sam i dalje zaposlen sa prosečnom platom.2003.Čeda Jovanović ima milione, a ja više nemam ni prosečnu platu i ne znam gde je Šilerova ulica, a Čeda je tamo bio čest gost.Čeda i takvi kao on obogatili su se na račun ove propale Srbije, a pare za Miloševića sigurno nije uzeo neki paor iz: Leskovca, Vranja i Pirota.

duška

pre 7 godina

Da li se iko živ seća štampe iz tog vremena? Horski su napadali bivši režim da je pokrao državu koja nije bankrotirala ni kad je bila okovana sankcijama,već se volšebno snalazila da opstane i opstajala...Nije li to bilo po principu "na vuka povika,a lisica meso jede".Malo je degutantno posle toliko vremena nešto se kao probuđivati...

Isti su

pre 7 godina

....."ljudi", uzeli pare za: Milosevica, Djindjica, Karadzica, Mladica, ali tu nije - kraj! Jedan od ovde pomenutih se takodje - ugradio! To se znalo odmah, a zanima me, sta je to novo rekao - Legija!? Strah me je, ako uhapse Cedu, ko ce organizovati "setnju" za - Zorana?! "Promaseni" su - preziveli! Na kraju ce biti: Trla baba - lan!

jajara

pre 7 godina

I ja sam čuo... Neko ko je bio dobro povezan sa Madlen...

Zivko

pre 7 godina

Velja je u pravu 100% jer je sa Borkom I Baticem isao na Kipar I nadlezni organi treba da utvrde I krivicno gone sve one koji su u criminal.korupciju.ubistva sa tajkunima umesani I sve to organizovali a I vrapci znaju ko je organizator svega toga I da on uvek gura ispred sebe druge koje stiti I nagradjuje da bi on ostao nekaznjen a on je najveci zlikovac,paranoicni sizofrenicar koji je izvrsio najveci genocide nad Srbijom posle drugog svetskog rata a hoce I dalje da se bavi zlikovackom politikom I treba ga najstrozije osuditi; I da vrati 5.000.000 koje je dobio.

srecko

pre 7 godina

Velja zaboravi da pomene da su on i njegovi pijani chetnici podmetnuli eksploziv i srushili repetitor iznad Chachka i to ZA VREME BOMBARDOVANJA, da narod ne slusha Miloshevicevu propagandu, a chudi se za eksploziv u Shilerovoj. Crni Veljo trebalo je da odesh u aps najmanje dvadeset godina zbog veleizdaje i terorizma, ali Vodja DOS..

Legija je pricao

pre 7 godina

......da je nekoliko dana, nakon ubistva Djindjica kroz Beograd prosao, ogrnut belim carsafom, jer je tog dana u Bg. padao sneg! Kasnijom proverom je utvrdjeno, da je taj dan bio u Bg. lep, i suncan, bez ikakvih padavina, znaci i bez snega! Toliko, o kredibilitetu - Legijinom!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17