• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2016

19:54

ĐURIĆ U BRISELU: Zašto se odlaže formiranje ZSO!

Politika

ĐURIĆ U BRISELU: Zašto se odlaže formiranje ZSO!

Podeli vest

Zašto Zajedica srpskih opština još nije formirana i kako će vizna liberalizacija za Kosovo uticati na građane Kosova koji poseduju srpske biometrijske pasoše, pitanja su o kojima se razgovaralo prvog dana nastavka tehničkog dijaloga delegacija Beograda i Prištine u Briselu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Ðurić kaže da je delegacija Beograda danas u Briselu postavila ozbiljna i za neke nezgodna pitanja. 

Nastavićemo da vodimo politiku koja nas približava svim našim susedima u interesu građana Srba i svih ostalih koji žive u čitavom regionu

Marko Đurić

MARIĆ: Neprihvatljivo dalje odlaganje formiranja ZSO!

- Šta se to dešava sa Zajednicom srpskih opština? Do kada se planira do u nedogled odlaganje njenog osnivanja i početka rada? I zašto svakoga dana čujemo iz Prištine nove negativne stvari o sporazumima koje su sami sa nama napravili i potpisali - izjavio je Ðurić.

Među pitanjima koje je srpska delegacija postavila danas kako delegaciji Prištine, tako i posrednicima iz EU, bila su i ona koja se odnose na osnivanje srpske kompanije u blasti telekomunikacija, koja će moći nesmetano da radi na Kosovu, kao i pitanje vizne liberalizacije za Kosovo i prava građana Kosova koji poseduju biometrijske pasoše koje je izdala država Srbija.

SELJIMI PLJUJE SRBE: Formiranje ZSO bi bila uvreda za 12.000 ubijenih Albanaca

Na pitanje Tanjuga da li je delegacija Srbije danas u Briselu dobila odgovore na neka od postavljenih pitanja, Ðurić je izjavio da će u ogovore verovati tek kada počne njihovo sprovođenje.

Komentrišući informaciju o postizanju sporazuma kojim bi Hrvatska trebalo da odblokira otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa EU, direktor kancelarije za KiM poručio je da su odnosi Srbije prema svim njenim sudedima uzor i dodao da bi voleo da oni posluže kao uzor mnogima.

EDITA TAHIRI PRETI: Nema formiranja ZSO dok god nas Srbija blokira!

- Mi smo naše nastojanje da očuvamo stabilnost u regionu potvrdili. Nastavićemo da vodimo politiku koja nas približava svim našim susedima u interesu građana Srba i svih ostalih koji žive u čitavom regionu. Očekujemo da vidimo šta će se desiti i onada će oni koji su nadležni za to dati i punu ocenu - izjavio je Ðurić u Briselu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija