• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.05.2016

20:18

MONTGOMERI: Vučić spreman na teške odluke koje vode napred!

Politika

MONTGOMERI: Vučić spreman na teške odluke koje vode napred!

Podeli vest

Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri izjavio je večeras da je premijer Aleksandar Vučić posle mnogo godina prvi srpski političar koji je, prema njegovim rečima, voljan da donese teške i nepopularne odluke koje su potrebne Srbiji da bi krenula napred

Montgomeri je ocenio da je i Vučić, poput Zorana Ðinđića koji je bio spreman da se pozabavi teškim pitanjima i donese promene.

- Od Ðinđića nije bilo političara u Srbiji koji je bio spreman da uradi to isto. Sada Vučić jeste spreman. On je voljan da donese teške i nepopularne odluke koje su potrebne Srbiji da bi bila konkurentna u svetu i krenula napred. To nije lako - rekao je Montgomeri gostujući na RTS.

Montgomeri je rekao i da mu se kod Vučića sviđa to što je u stanju da ode u Brisel, pojavi se sa potpisanim sporazumom i da pogleda srpski narod u oči i kaže - to je loš sporazum, ali je to najbolji koji sam ja mogao da izvučem.

VUČIĆ NAJAVIO: Nova Vlada do 16. juna, svi potpredsednici stranke novi, mladi ljudi!

Bivši ambasador je ocenio i da srpska vlada uspešno balansira između Zapada i Rusije u situaciji kada su odnosi između njih pogoršani.

- Vlada hoda po ivici žileta - treba da zadovolji EU i da ima konstruktivne odnose sa Rusijom. To je kretanje kroz iglene uši, a to nije krivica Srbije, pošto su se pogoršali odnosi Rusije i Zapada - rekao je Montgomeri ocenjujući da je vlada do sada uspela da se kreće na tom putu. 

On je izrazio nadu i da će odnosi Zapada i Rusije biti bolji, čime će se i pritisak na Srbiju smanjiti.

PUTIN NA SASTANKU S VUČIĆEM U MOSKVI: Čestitam vam na ubedljivoj pobedi na izborima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija