• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2016

08:01

NIKOLIĆ: Predsednički izbori su nametnuta tema, ZBOG MOG ODNOSA SA VUČIĆEM!

Politika

NIKOLIĆ: Predsednički izbori su nametnuta tema, ZBOG MOG ODNOSA SA VUČIĆEM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je tema predsedničkih izbora u Srbiji nametnuta pre vremena kako bi se videlo da li postoji sukob između njega i mandatara za satav nove vlade, lidera SNS Aleksandra Vučića



- Mi imamo mnogo posla, ja razumem Aleksandra Vučića. Zašto bi se sada izjašnjavalo o tome? Kad bude vreme za izjašnjavanje, lako će da se izjasni - rekao je Nikolić u intervjuu za "Politiku", povodom podsećanja tog lista da je Vučić pre dve nedelje na pitanje da li će ga podržati odgovorio da je rano govoriti o tome.

Nikolić je primetio da predsednički izbori nikada nisu bili tema medija u Srbiji godinu dana pred izbore.

- Izuzev u ovom slučaju, u kojem se računa da bi, ako se eventualno ne kandidujem, ako ne budem kandidat SNS-a, ako ne pobedim na izborima, Aleksandar Vučić ostao bez glavnog oslonca i da bi mogao da se proizvede predsednik koji bi bio s njim u kohabitaciji, koji bi bio u sukobu s njim svakog dana. Da li bi to bilo dobro za Srbiju, šta bi donelo Srbiji? Samo nemire, ponovo antagonizme - istakao je Nikolić.
 

Tanjug

Na pitanje da li se Vučić s njim konsultovao i da li je tražio njegovo mišljenje o satavu buduće vlade, Nikolić je odgovorio da su oni "samo razgovarali o tome".

- Naravno da smo razgovari, razgovaramo o svemu. Ali ono što on radi, treba on da objavi. Ono što ja radim, ja objavljujem. Naši razgovori samo služe da svako od nas ili učvrsti svoje mišljenje, ili da ga formira - precizirao je predsednik Republike.

Na pitanje da li se slaže sa tezom da je značaj neke funkcije u Srbiji u srazmeri sa moći političke ličnosti koja ga obavlja, Nikolić je odgovorio da to ne sme da dozvoli nijedna država i nijedan narod.

- Kad bi se to dozvolilo, to bi bila diktatura. Ne sme da postoji jaka ličnost, od čije će strukture zavisiti kako će da se vodi država. Država se vodi po Ustavu, zakonu, u skladu sa najvišim interesima države - naglasio je predsednik.

Nikolić je rekao i da je njegova snaga u tome što je osnažio poziciju Srbije.

- Ja sam jak predsednik Republike, jer nećete naći nijednog predsednika s kojim sam se sreo, a mislim da sam se sreo gotovo sa svima, koji će jednu lošu reč da kaže nakon susreta sa mnom, ne samo o meni, nego ni o Srbiji, nijednog koji nije promenio negativan stav o Srbiji - kaže Nikolić.

Nikolić je ocenio i da generalno svi mediji u Srbiji imaju loš odnos prema njemu.

 

Tanjug

- Ili sam čovek koga treba razapeti na krst, ili sam čovek o kome ne treba ništa reći kako mu ne bi rasla popularnost. Ne postoji sredstvo informisanja za koje biste rekli da favorizuje Tomislava Nikolića. Skoro da ne postoji javno glasilo za koje možete da kažete da me prati na potpuno korektan način. Ima mnogo medija koji me uopšte ne prate ili koji su protiv mene - dodaje predsednik Srbije.

Nikolić navodi i da tokom nedavnih konsultacija sa predstavnicima opozicionih stranaka nije čuo ništa novo što bi možda moglo da preokrene situaciju u Srbiji na mnogo bolje, dodajući da su neki od njih došli samo kako bi ga pred kamerama javno uvredili i povredili.

On dodaje i da ga nije iznenadilo to što na konultacije nije došao lider SRS Vojislav Šešelj, ocenjujući da Šešelj "to suočavanje sa samim sobom nije mogao da podnese".

Govoreći o tome šta je presudilo da promeni stav i podrži kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN, Nikolić je istakao da je osnovni razlog bio taj što je odlučeno da bi Srbija trebalo da ima kandidata.

Reuters


- I zaista, onaj ko najbolje poznaje strukturu, ko je stvorio dosta konatakata - to je Vuk Jeremić. On je imao moju potpunu podršku, onda je došlo do te izjave o Unesku koja nije bila dobra, koja je mogla da posluži isključivo domaćoj javnosti, ali na sreću nije donela veliku štetu - objašnjava Nikolić.

On dodaje da je sa Jeremićem razgovarao i da je Jeremić nakon tog razgovora shvatio zašto u tom trenutku nije imao njegovu podršku.

- Međutim, ja ću se na svoj način uključiti u podršku Jeremiću, zato što postoje države s čijim predsednicima ja komuniciram, gde Jeremić nema dovoljno kontakata. Učiniću sve što mogu da pobedi - dodao je predsednik Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 7 godina

Za presednicke izbore svaki dan treba da se pokazu.

Slaer

pre 7 godina

Mediji pokusavaju da posvadjaju njih dvojicu ali su oboje dovoljno mudri da znajunda ujedinjeni mogu sve!

Roki

pre 7 godina

Opozicija se trudi na sve načine da sruši Srbiju i njen napredak.

Senda

pre 7 godina

Nikolic i Vucic odlicno funkcionisu, mada opozicija i pojedini mediji tvrde suprotno, pokusavajuci da destabilizuju SNS i oslabe Srbiju samo zbog fotelje.

Janko

pre 7 godina

Sukoba izmedju Tome i Vučića nema i tema predsedničkih izbora je suvišna.

brane

pre 7 godina

Nije to prvi puta da se pokuša Zavaditi stožer SNS,ali pročitani su svi koji su to pokušali.

Crna trojka

pre 7 godina

"Stozer" SNS!?? Ti to iz Hrvatske pises? Hrvat, simpatizer SNS? A?

Zoran

pre 7 godina

Opozicija izgubivsi izbore sada prelazi da kritikuje Nikolica.

Ivana

pre 7 godina

Obicne provokacije.Ne znaju kako vise da spletkare .

Lara

pre 7 godina

Mislim da odnosi Nikolica i Vucica svakako nisu naruseni.

Nikola

pre 7 godina

Novi predesdnik ne sme da bude u sukobu sa premijerom, to bi bilo pogubno za Srbiju.

Anci

pre 7 godina

Svi pokusavaju samo da nametnu bilo kakve nesuglasice izmedji njih.

belalala14

pre 7 godina

Za manje od godinu dana ce se odrzati i predsednicki izbori.

manu

pre 7 godina

Potrebno je sacekati izjasnjavanja i ne pozurivati odgovor. Sukoba izmedju Nikolica i Vucica nema oni funkcionisu kao dobar i slozan tandem!

Vuk

pre 7 godina

Razni pokusavaju da mesetare izmisljajuci sukob izmedju premijera i predsednika.

Goran

pre 7 godina

Previše je rano za razmišljanje o predsedničkim izborima,ima puno bitnijih i prečih stvari na koje se treba bazirati do tada...

Lela

pre 7 godina

Ima jos puno vremena do predsednickih izbora,ima jos puno da se radi pre toga.Ne treba to da nam bude glavna tema.

File

pre 7 godina

Sukob na relaciji Nikolić-Vučić ne postoji, svako radi svoj posao.

maxmad1

pre 7 godina

Svi bi voleli da postoji sukob, ali ga nema!!

Miletic

pre 7 godina

Premijer i Toma se postuju i nema nikakvog razdora kakav zeli opozicija da nametne.

Savo

pre 7 godina

Nametanjem teme o predsednikim izborima pokusava se da se napravi tenzija i nestabilnost,ali to nece proci.

Biserka

pre 7 godina

Gospodin Nikolic sagledava celu situaciju na jedan realan i iskusan nacin i tako jasno postavlja stvari . Napade na njega samo treba da ignorise, i da nastavi da radi kao i do sada. Samo napred

duci

pre 7 godina

Nema razloga za prevremene predsednicke izbore, posebno jer bi to bio ogroman nepotreban trosak.

Petar57

pre 7 godina

Nema Vucic vremena ,a ni namere, da polemise sa novinarima sta ce biti kada dodju predsednicki izbori !

Tiki

pre 7 godina

Tako i deluje, jer tek su prošli republički i lokalni, a realno do predsedničkih ima vremena, tako i da će se o ovoj temi dosta pričati sledeće godine...

kosana

pre 7 godina

Samo sloga i prijateljski razgovori vode Srbiju u bolju buducnost, sto je vrh slozniji to je bolji napredak zemlje.

Jelena

pre 7 godina

Sve su to političke igre opozicije, ali koliko vidim, Nikolić i Vučić su u odličnim odnosima.

Gorana

pre 7 godina

Predsednik i Vucic odlicno saradjuju i izmedju nih dvojice ne postoji sukob, mnogo prizeljukuju sukob ali ga na njihovu veliku nesrecu nema!

Marija

pre 7 godina

Ne postoji ni jedan razlog za sukob izmedju Nikolica i Vucica.

maki

pre 7 godina

Predsednik Nikolic se ne mesa u tudje poslove, radi samo u okviru ovlascenja koja mu daje Ustav, to treba postovati i ostaviti ga da radi svoj posao do kraja mandata.

Mile

pre 7 godina

Izbore zagovaraju I polomisu strane koje su na misice presli census, sit je narod prazni prica I obecanje. To je pokazao na parliamentarnim, a pokazao I sleeve godine na precednickim. Samo kada za njih dodje vreme.

Petar

pre 7 godina

Mediji pokusavaju da isceniraju sukob izmedju predsednika i premijera, ali istina je da takvog sukoba nema

Jole

pre 7 godina

Verujem da ce Nikolica podrzati SNS ako bude hteo da se opet kandiduje. Covek svoj posao odradjuje bolje i mirnije nego Tadic ili neko pre.

Tole

pre 7 godina

Opozicija kao i uvek pokusava da izazove prividni haos kako bi, nicim zasluzeno dosla na vlast , posle svih neuspelih pokusaja sada je meta odnos predsednika i mandatara, zaista bezsmisleno.

Urke

pre 7 godina

Verujem da Toma moze da ostane jos jedan mandat na poziciji predsednika.

Ivan

pre 7 godina

Postoje pojedinci kojima ne odgovara to sto Srbija napreduje, i to Nikolic i Vucic imaju odlicnu saradnju. Srbija se vise ne vraca u 90-te, sto je narod jasno rekao na izborima.

daki27

pre 7 godina

Nema konflikta izmedju njih dvojice, a to bi mnogi hteli

Inosava

pre 7 godina

Svi pokušavaju da posvađaju našeg predsednika i premijera, ali im se ta želja neće ispuniti, jer oni su i suviše dobri da bi se svađali za ništa.

Mico

pre 7 godina

Do predsedničkih izbora ima još mnogo, apsurdno je pričati sad o njima kad je cela godina pred nama.

Marjan

pre 7 godina

Opozicija bi volela da su odnosi izmedju premijera i predsednika zategnuti,ali nije tako.

Ljuba

pre 7 godina

Pravi se vestacka svadja izmedju Vucica i Nikolica jer je jasno da su odnosi dobri i da se naporno radi a to nekom ne odgovara

Bozica

pre 7 godina

Nikolic je prvi predsednik,koji se ponasa po ustavnim ovlascenjima.Predsednik svih gradjana,ne samo svojih glasaca.

boris

pre 7 godina

Do presednickih izbora ima vremena, rano je sada o tome pricati

Marko

pre 7 godina

To je pokusaj stvaranja sukoba u stranci koji nepostoji i nikad nije postojao.

Tijana

pre 7 godina

Jeftini pokusaji da se izazove sumnja u jedinstvo sns-a! Nekome je u interesu da unese politicku nestabilnost u zemlji. To im nece uroditi plodom!

Sasa

pre 7 godina

Niko i nista ne moze da pokvari odnos Predsednika i Premijera.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!
Zašto ovo Amerika dozvoljava

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!

Kojim putem da hodam, gde se nalazimo, koja je ovo godina?! Ili, ko sedi pored mene u ovom intervjuu, gde je Džil da mi pomogne sa ovim, jeli neko ovde? (govori u svoju slušalicu dok čeka da mu vođe daju jednostavna uputstva)... Ovo su pitanja koja Bajden postavlja kad god daje intervjue ili završi čitanje sa telepromptera na govornici.

28.03.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija