• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2016

10:14

VEJ PORUČIO: Nadam se da će Srbija biti centar kineskih investicija

Politika

VEJ PORUČIO: Nadam se da će Srbija biti centar kineskih investicija

Podeli vest

Predsednik Centra za istraživanje Vlade NR Kine Li Vej izrazio je nadu da će Srbija biti centar kineskih investicija dodavši da za to postoje dva osnovna preduslova

 



- Prvo da biste bili centar regionalnog razvoja, mislim da je veoma važno tržište, odnosno lokacija i dodir sa drugim tržišnim ekonomijama. Važno je i da vlada podstiče ekonomski razvoj - rekao je Vej u intervjuu za Politiku.

Drugo, kako je dodao, za kineska preduzeća je važno da bolje razumeju srpski narod i upoznaju srpska preduzeća. 

- Uzajamno razumevanje je kritični momenat za podsticanje ekonomske integracije i saradnje u budućnosti - istakao je Vej, koji boravi u Beogradu gde će se sresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

On je dodao da odlučivanje o centru za investicije veoma komplikovano i povezano sa regionalnim ekonomskim razvojem, te da mnogi gradovi u istočnoj Evropi žele da budu regionalni centar za investicije.

Podsetivši da je strateško partnerstvo Kine i Srbije potpisano 2009. godine u cilju jačanja ekonomske i kulturne saradnje Vej je rekao da je Srbija veoma važna zemlja u okviru kineske Inicijative pojasa i puta u čemu imamo pet tačaka povezivanja. 

- To su političko povezivanje, trgovinsko povezivanje, finansijska saradnja, infrastrukturna povezanost i kulturna saradnja - objasnio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drago

pre 7 godina

Nadam se da će Srbiji krenuti na bolje i da će Kinezi da ulažu u Srbiju. Uskoro stiže i njihov predsednik u Srbiju i to je dobar znak. Šta god pisali o Vučiću za sada radi prave stvari i nadam se da će mu uspjeti dignuti Srbiju iz blata.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija