• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/jutarnji list

31.05.2016

18:55

HRVATI UKIDAJU BLOKADU SRBIJE: Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač slavi pobedu?!

Politika

HRVATI UKIDAJU BLOKADU SRBIJE: Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač slavi pobedu?!

Podeli vest

Hrvatska je osigurala da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije, rekao je hrvatski šef diplomatije Miro Kovač, a prenosi Jutarnji list

On je istakao da Hrvatska “zaista sme da bude zadovoljna svojim postignućima“.

- Uspeli smo da osiguramo da u pregovarački proces Srbije budu ugrađeni naši legitimni zahtevi koji su hrvatskoj javnosti poznati, puna saradnja Srbije sa Haškim sudom, puna primena domaćih i međunarodnih obaveza Srbije u zaštiti manjinskih prava, znači i prava hrvatske manjine u Srbiji i isto tako izbegavanje konflikta pravosuđa u procesuiranju ratnih zločina- rekao je Kovač. 

HRVATSKA OPET BLOKIRALA SRBIJU! Ništa od otvaranja poglavlja 23 u pregovorima sa EU!

Prema njegovim rečima, bez tih kriterijuma nema napretka u pregovaračkom procesu Srbije. 

- Zato će Hrvatska dozvoliti da se sada pristupi definisanju merila, prelaznih merila za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom- rekao je Kovač. 

POGLAVLJA U BLOKADI! Srbiju posle Hrvata na putu ka EU uslovljavaju Rumuni i Bugari?

Na pitanje koliko bi to moglo da traje, Kovač je kazao kako bi to moglo biti moguće do kraja juna. 

- Ako svi budu brzi, ako sve ovo što smo rekli bude integrisano, moguće je do kraja juna. Ne zavisi od nas. Mi smo već u Evropskoj uniji - kazao je Kovač. 

NIKOLIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Jadna je Evropska unija, ako dozvoli da Hrvatska postavlja branu Srbiji!

On je na kraju zahvalio Evropskoj komisiji, komesaru za proširenje Johanesu Hanu i holandskom predsedništvu EU na saradnji u rešavanju ovog pitanja.

HAN POTVRDIO: Hrvatska odblokirala pregovore Srbije sa EU, formalna odluka sledeće sedmice!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Беда живота - се наставља као "лудило абнормалних бића"...!!

rolex

pre 7 godina

Ovaj je bolji od svih spin majstora u hrvatskoj.Sta su to oni uspeli?hahahahhh,kakvo jadno objasnjenje.Cim je Putin danas dao zeleno svetlo za Evroazijsko trziste,oni jadni morali popustiti.Jer opet ih Vucic malo za....

englezii

pre 7 godina

Sa vama vise nikada i nigde ni u trgovinsku radnju gde se vi snabdevate ! K'o da je vas neko sta i pitao ! samo jedete gov//na misleci da nesto vredite i da vas neko brenuje za nesto !

zora

pre 7 godina

On stvarno veruje u ovo sto prica.Nadam se da narod zna da samo lupeta jer nezna kako da se izvuce uzdignute glave.Neverovatno u kaku krajnost ih uvlaci mrznja prema nama.Koje jadne prodane duse.

hcsu

pre 7 godina

godinama stoji natpis(od 90'ih)ispred doma DSHV(demokratski savez hrvata u vojvodini)..."zelimo ista prava kao srbi u hrvatskoj"....NAJVECA zelja mi je da evropska zajednica to dozvoli 😈n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija