• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2016

12:37

ŠEŠELJ: Glasaćemo za Maju Gojković, pod uslovom... DSS: Nećemo glasati za Maju!

Politika

ŠEŠELJ: Glasaćemo za Maju Gojković, pod uslovom... DSS: Nećemo glasati za Maju!

Podeli vest

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas da je SRS u interesu da ima potpredsednika parlamenta i dodao da će podržati izbor Maje Gojković za predsednika, ako se istovremeno budu biralli i potpredsednici

 

U suprotnom, dodao je, neće podržati njen izbor.

On je u izjavi novinarima u Skupštini Srbije ponovio da bi radikali mogli da uđu u vladu Aleksandra Vučića samo pod uslovom da se on odrekne EU i preorijentiše na integracije sa Rusijom i Evroazijskom unijom, ali je dodao da ne očekuje da će Vučić to prihvatiti.

Šešelj je rekao da i da je SRS biti opozicija i ostro kritikovati zakonske projekte, ali da će podržati sve što je u interesu Srbije.

Upitan kako se oseća nakon 13 godina odstustvovanja iz Skupštine, Šešelj je rekao: "kao da sam juče bio ovde".

S druge strane, Demokratska stranka Srbije (DSS) neće podržati izbor Maje Gojković za predsednika novog saziva parlamenta, izjavila je danas predsednica te stranke Sanda Rašković Ivić i najavila da će tražiti formiranje anketnih odbora o neregularnostima na izborima i događajima u Savamali.

Tanjug

Rašković Ivić je novinarima u parlamentu rekla da se ta stranka zalaže za promenu politike i kadrova koji tu politiku sprovode, da Gojković predstavlja kontinuitet stare politike i da je zato neprihvatljiva za DSS.

Ona smatra da je ta politika urušila zemlju, a parlament pretvorila u servis vlade.

D S S će, kako je rekla, tražiti formiranje anketnih odbora o neregularnosti i krađi izbroa, ali ne na način kako traži SNS - da se fokus stavi na izbornu noć, već da se fokus stavi na ceo izborni proces.

Tražiće i anketni odbor o dešavanjima u Savamali, jer ta tema, kaže, "podriva temelje demokratske i pravne države". 

Uz najavu da će tražiti donošenje zakona o poreklu imovine, vojnoj neutralnosti, rešavanju problema zaduženih u švajcarcima, Rašković Ivić je kazala i da nema šanse da ta stranka bude deo kabineta Aleksandra Vučića i da neće ići na razgovore sa njim. 

OVAKO GLASI TEKST ZAKLETVE SRPSKIH POSLANIKA: Predano, pošteno, savesno... i ZA SRBIJU!

ŠEŠELJ ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Pomoz' Bog, braćo četnici!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 7 godina

Nemojte je ni birati. Neka vam ostane starac foco od stotinu ljeta. Njemu ni Tito nije mogao nista a bice vam i lakse, cim se umori on prekida aednicu.

Peca

pre 7 godina

Ma jok bre oslabila mu besoka pa moro da promeni pelenu ......

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17