• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2016

08:34

PUPOVAC: Hrvatska se vratila u devedesete!

Politika

PUPOVAC: Hrvatska se vratila u devedesete!

Podeli vest

Hrvatska se vratila u devedesete godine prošlog veka i obnovila isključivi nacionalizam, netoleranciju i antimanjinsku, posebno antisrpsku kampanju, a sve se naglo pogoršalo posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, rekao je danas predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac

On je u intervjuu beogradskjim Večerenjim novostima naveo da Hrvatska ima tendenciju rehabilitacije i četrdesetih godina 20. veka.

- Nova vlada, koja sada više de fakto i ne postoji, potpuno je isključila Srbe i druge manjine iz svog programa, a uključila ekstremno desne i ekstremno konzervativne grupacije - istakao je Pupovac, koji je dugogodišnji poslanik u Hrvatskom saboru.

Kaže i da se u Briselu, kao i na drugim mestima, kada je reč o politici, posebno srpskoj, ne može naići na razumevanje iz prvog puta.

- Osim toga, Evropa ima i svoje velike probleme. Treba samo biti istrajan i pronaći adekvatan način komunikacije - ukazuje Pupovac.

On smatra ohrabrujućim građanski otpor koji je, kako kaže, sve jači u Hrvatskoj i na kojem slabi taj talas desnog ekstremizma i istorijskog revizionizma.

- Presudno je da tome doprinese i HDZ, ali i predstavnici Katoličke crkve - istakao je predsednik Srpskog narodnog vijeća.

Prema njegovim rečima, sve je veći broj intelektualaca koji se odupiru desnom ekstremizmu i istorijskom revizionizmu, otvorenom klerikalnom i nacionalnom totalitarizmu.

- Posle godina kada su ljudi uzvikivali ''Za dom spremni!'', sada na ulicu izlaze oni koji uzvikuju ''Neće proći. No pasaran! - primećuje on.

Pupovac zaključuje da su vanredni parlamentarni izbori sve izgledniji izlaz iz političkog haosa i nestabilnosti u koje je Hrvatska ušla u poslednjih nekoliko meseci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija