• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2016

10:48

OBRADOVIĆ: Mićun nas je sve šokirao!

Politika

OBRADOVIĆ: Mićun nas je sve šokirao!

Podeli vest

Potpredsednica Srpske napredne stranke) Marija Obradović poručila je danas da je potrebna ozbiljnost kad je u pitanju rad u parlamentu i da to nije mesto gde su dozvoljeni kaprici, jer je to najviši zakonodavni, predstavnički i kontrolni dom u Srbiji

Ona je, komentarišući na televiziji Pink potez predsedavajućeg parlamentu Dragoljuba Mićunovića da prekine konstitutivnu sednicu Narodne skupštine Srbije u petak, ocenila da je on to uradio bez ikakvog dogovora sa svojom poslaničkom grupom, Demokratskom strankom.

- Kada je Mićunović proglasio kraj, niko nije ustao, svi su bili u šoku, pa čak i njegovi poslanici u Demokratskoj stranci - rekla je Obradović, izrazivši uverenje da on nije dovoljno dobro čuo šta se dešavalo tog 10-satnog parlamentarnog dana, jer su mu to, kako je primetila, prepričavali mlađi poslanici.

Prema njenim rečima, Mićunović zna da je to što se našao na mestu predsedavajućeg "pozajmljena moć", jer su ga godine života opredelile za tu funkciju, te da ne treba da tu poziciju zloupotrebljava.

- Moramo da budemo jako ozbiljni kad je u pitanju rad u parlamentu. To - meni se spava i ja sad idem kući - ničemu ne doprinosi - ukazuje ona.

Obradović se, u tom kontekstu, pita da li bi Srbija ovako izgledala ako bi je vodili ljudi iz grupacije kojoj pripada Mićunović i ocenjuje da bi to bila prava anarhija.

Komentarišući prvi radni dan parlamenta, ona kaže da je bio "buran" zato što je "neko očekivao da će poslanici u klupama SNS da ćute, neko je pogledao poslaničku listu SNS i video da tu ima poslanika od ranije, ali i dosta novih ljudi".

- Nažalost, poslanici opozicije su tu u zabludi jer u klupama SNS niko nikada neće ćutati. Nema razloga da ćutimo jer to što su oni govorili su zaista neistine - istakla je Obradović.

Osvrnuvši se na optužbe iznete protiv nje same, da je bila član neke druge stranke, ona kaže da se apsolutno nije bavila politikom pre nego što je ušla u SNS 2008. godine.

Što se tiče budućeg rada parlamenta, Obradović smatra da on neće biti otežan.

- U ovom trenutku, sa 131 poslanikom SNS, mi zaista nismo ni u kakvom problemu, a da ne govorim o tome što se razmišlja i o većoj koaliciji. Kažem samo: razmišlja se, jer još nemamo čvrste dogovore - rekla je ona.

Kad je reč o sastavu novog kabineta, Obradović kaže da treba sačekati pregovore i konsultacije sa svim strankama koje je premijer pozvao na razgovor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mixa

pre 7 godina

Micun vas je sve porazio i pokazao vam da ne mozete od parlamenta da pravite cirkus.Vase replike su bile em nekorektne em predugacke i vi ste krivci sto je parlament dugo trajao.Kao pobednici izbora mislili ste da mozete da pricate satima i onda vam je Micun pokazo da ste se zaigrali.....

mara

pre 7 godina

Slazem se da je to dom za postovanje ALI ZA SVE,Bilo je tuzno iruzno gledati i slusati kako neznate zapamtiti dnevni red nego svako svoju mrznju i nezadovoljstvo iznosi. Vise reda,discipline i rada ali za sve.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija