• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.06.2016

18:34

SRBIJI NOŽ I LEĐA: Predsednik Slovenije Pahor poziva na priznanje Kosova!

Politika

SRBIJI NOŽ I LEĐA: Predsednik Slovenije Pahor poziva na priznanje Kosova!

Podeli vest

MSP Srbije uručilo je ambasadoru Slovenije protestnu notu zbog izjave predsednika Slovenije Boruta Pahora u kojoj on poziva na priznavanje nezavisnosti Kosova

Pahor je podržao uključivanje Kosova u međunarodne organizacije i integracije i dodao da bi Kosovo trebalo da priznaju sve države, posebno one, kako je rekao, "u njegovom susedstvu".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je slovenačkoj strani predočeno da se ubuduće uzdrži od sličnih izjava koje direktno nanose štetu odnosima i međusobnom poverenju između Srbije i Slovenije. 

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije podseća da ovo nije prvi put da slovenački zvaničnici pozivaju na priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što ugrožava najviše interese Srbije- navodi se u saopštenju. 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je navelo da izjave slovenačkih zvaničnika u vezi s jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova suštinski podrivaju napore koje Srbija i Evropska unija ulažu u statusno neutralni dijalog Beograda i Prištine, što je jedini legitimni okvir za postizanje stabilnosti na Kosovu. 

Zbog Pahorove izjave tokom posete kosovskog predsednika Hašima Tačija Ljubljani, u Ministarstvo spoljnih poslova pozvan je ambasador Slovenije Vladimir Gasparič, 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stuns

pre 7 godina

Putujte i dalje u sLoveniju i hRvatsku na more, punite Pahoru i Papi džepove!

pera iz niš

pre 5 godina

Sami smo krivi , nikada nismo potegli prijavu za 22 Srpska vojnika mučki ubijenih u sloveniji. Imao je pravo car franja josif: slovenci su samo dobri konjušari i kurve.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija