• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2016

20:26

(FOTO) SVEČANI PRIJEM POVODOM DANA RUSIJE! ČEPURIN: Srbija važan partner u Evropi i na Balkanu!

Politika

(FOTO) SVEČANI PRIJEM POVODOM DANA RUSIJE! ČEPURIN: Srbija važan partner u Evropi i na Balkanu!

Podeli vest

Ambasada Rusije u Srbiji obeležila je svečanim prijemom državni praznik "Dan Rusije", a ambasador Aleksandar Čepurin poručio je da je Srbija važan i pouzdan strateški partner Rusije u Evropi i na Balkanu i da visoko cene iskreno raspoloženje srpskog rukovodstva za unapređenje saradnje

Čepurin je, u obraćanju zvanicama, istakao da Srbe i Ruse spajaju najslavnije i najsvetlije stranice istorije, te da je Srbija danas važan i pouzdan strateški partner Rusije u Evropi i na Balkanu.

- Zalog uspeha je u tome da je rusko-srpska saradnja bazirana na principima ravnopravnosti, pragmatizma, uzajamnog poštovanja, i uzimanja u obzir interesa obe države - rekao je Čepurin.
 

Tanjug

On je naglasio da Rusija čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, mir i stabilnost na Balkanu.

Rusija, dodao je, visoko ceni iskreno raspoloženje srpskog rukovodstva i naroda za unapređenje saradnje u svim pravcima. 

- Naši odnosi su usmereni u budućnost. Oni imaju dobar potencijal. Uradićemo sve što zavisi od nas da se taj potencijal korak po korak ostvari - rekao je Čepurin koji je naveo da se danas obeležava 25 godina od nastanka savremene Rusije i 1154. godine postojanja ruske države.
 

Tanjug

Čepurin je posle govora nazdravio sa predsednikom premijerom Srbije i patrijarhom za, kako je rekao, prosperitet dva naroda.

Tanjug


Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, odbrane Zoran Ðorđević, unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, rada Aleksandar Vulin, energetike Aleksandar Antić, poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, patrijarh SPC Irinej, gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
 

Tanjug

Prijemu su prisustvovali i lideri opozicije - SRS Vojislav Šešelj, DSS Sanda Rašković Ivić, Dveri Boško Obradović, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica i javnog i kulturnog života Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Patriota

pre 7 godina

Цео српски државни врх дошао код браће Руса, е то се зове поштовање.

duška

pre 7 godina

Nije to samo puko poštovanje ruskog naroda, već nešto mnogo dublje što naša dva naroda vezuje...Dobro je dok vlast ume da opipava puls naroda - to znači da mu je do tog naroda i stalo!

VITOMIR

pre 7 godina

ZIVELA BRATSKA RUSIJA I NJEN PRAVOSLAVNI NAROD NA CELU SA VLADIMIROM VLADIMIROVICEM,SRECAN PRAZNIK BRACO ZIVELJI U SLOZI I LJUBAVI NA MNOGAJA LJETA AMIN BOZE DAJ.

jana jovanovic

pre 7 godina

A nesto nema Zorane Mihajlovic. Jos joj Rusi nisu oprostili ono falsifikovanje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20