• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2016

14:10

VUČIĆ: Da nije bilo Savamale, politički mešetari bi izmislili neku drugu aferu kako bi pokušali da me sruše!

Politika

VUČIĆ: Da nije bilo Savamale, politički mešetari bi izmislili neku drugu aferu kako bi pokušali da me sruše!

Podeli vest

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je gostujući u emisiji "150 minuta" na TV Prva da je veoma zadovoljan zbog istine o incidentu u Savamali koju je saopštio građanima Srbije, ali da je nezadovoljan što nikoga u Srbiji ne interesuje ko je dinamitom srušio zgradu u Šilerovoj

- Ja nisam lažov i uvek ću građanima reći istinu, ali sam protiv toga da se od tog slučaja pravi nešto što se nije dogodilo, kao što su priče o vezivanjima ljudi, maltretiraju - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da su oni koji su odgovorni za taj incident ugrozili njegovu poziciju.

- Naravno da su je ugrozili, ali da nije to bio slučaj, bio bi neki drugi, neka druga afera kojom će politički mešetari pokušati da me sruše. Razne afere kao što je pad helikoptera i mnoge druge. Ko zna kojim se sve trikovima i lažima neće služiti kako bi me napali i optužili - naveo je Vučić.

On je dodao da se ne oseća ugroženim...

- Nisam ugrožen i ne plašim se! Da me sruše na izborima ne mogu, fizički nisu jači od mene, ne mogu da mi nađu da sam išta ukrao i proneverio... - poručio je Vučić.

Govoreći o konsultacijama za sastav nove vlade sa liderima stranaka, Vučić je rekao da je imao sasvim korektne ragovore sa svima, osim sa liderom Dosta je bilo Sašom Radulovićem...

- Jedino je Radulović pobegao sa sastanka glavom bez obzira, svi ostali su bili korektni. Nije istina da je Šešelj bio tužan, ali je istina da je Dačić uspeo da me nasmeje. To što je rekao bilo je zaista duhovito, a ono što kod Ivice poštujem je što ne krije svoje interese i uvek jasno kaže šta hoće - rekao je Vučić.

Vučić je izjavio danas da je sloboda medija sada neuporedivo veća nego pre nekoliko godina, što je ilustrovao sopstvenom ocenom da je uređivačka politika gotovo svih nedeljnika i dnevnih novina uperena protiv njega i vlade.

On rekao da sloboda medija u Srbiji nije tekovina, jer nije ni postojala u tom obliku za vreme Borisa Tadića i Dragana Ðilasa.

- Ta sloboda je neuporedivo veća nego pre pet, šest godina i ja sam siguran da će biti još veća. Ako meni kažu da sam Hitler, to je sloboda. To je super i ponosan sam na tu slobodu - rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da su svi nedeljnici "pod kontrolom civilnog sektora, Miškovića, stranaca, ovog ili onog" i da pišu protiv njega, osim Pečata koji je proruski, dok Ekspres ima različite tekstove.

- Svi ostali nedeljnici su protiv mene - rekao je Vučić.

Upitao je koje su to dnevne novine koje podržavaju njega, a što mu se prigovara, dodajući pri tome da uredništvo Informera, ima potpuno drugačiju politiku od njegove, prorusku, ali da veruje da urednik te novine ima pozitivno mišljenje o njemu.

Vučić je odbacio insinuacije da Informer piše ono što on misli, navodeći da su to privatne novine čiji sadržaj ne želi da komentariše.

- To su privatne novine, ja čitam te novine, ali hoćete li da se pravdam šta pišu privatne novine? Ne pada mi na pamet. Ali urednik Informera jedini ima hrabrosti da kaže Miškoviću, BIRN-u, Devenportu, nešto što im se ne svida, a drugi ne smeju da pisnu - rekao je Vučić.

Dodao je, međutim, da nije saglasan sa navodima iz Informera o američkom ambasadoru Kajlu Skotu, uz ocenu da smatra da je Skot korektan čovek koji želi dobre odnose Srbije i SAD.

VUČIĆ U SUBOTICI: Nije njima bitan ni Siniša Mali ni Savamala - njih samo zanima glava Aleksandra Vučića!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nevena

pre 7 godina

Mogu da pricaju sta god.Narod je svoje rekao na izborima.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Све што се "дигне" - паду је увек склоно...!!

Dare

pre 7 godina

U Šilerovoj sakupljao se narko kartel i mafijaški klan ali da se ne bi ništa otkrilo je srušena a zaštitinik građana je izgleda ,,zanemeo'' u tom slučaju.

Tirion

pre 7 godina

Naravno da ih to ne zanima jer je prethodni rezim DS-ovaca to zastaskao i medijski obrisao, da se nikada nistane sazna. Strasno. I posle govore o nekakvoj cenzuri.

max

pre 7 godina

Ovo je tačno, uvek ima nešto što im smeta, izmisliće!

Misa

pre 7 godina

Nije istina da nikoga ne interesuje ko je srusio zgradu u Silerovoj, to, itekako, interesuje gradjane Srbije. Nekoliko novinara nije niko !?\n

Vasa

pre 7 godina

Naravno da bi našli nešto drugo ali im to u svakom slučaju ništa ne vredi.

Lala

pre 7 godina

Apsolutna je istina da nije bilo Savamale izmislili bi neku drugu aferu jer je njihov cilj isključivo uplitanje vlasti u izmišljene afere.

Anita

pre 7 godina

Ako nista drugo oni bi te okrivili jer pada kise ili je suvise toplo ili im je vetar pokvario frizuru...

Eva

pre 7 godina

Obicnog coveka samo interesuje kada ce ziveti bolje. Afera Savamala je napunpan balon.

Lela

pre 7 godina

Neki bi trebali malo više da gledaju svoja posla ali čim se reši slučaj savamale, oni niće sedeti dokoni,odmah će izmisliti nešto sledeće.

BeliOrao

pre 7 godina

Sramota je da se namestaju afere koje su bez dokaza, radi se punom parom da obala lepo izgleda i smatram da je sve po zakonu. Malog da ostave na miru da radi svoj posao.

Soca

pre 7 godina

Najbolje uvek neko hoce da sklone sa politicke scene, ali nece im uspeti jer je narod rekao svoje.

Kostic

pre 7 godina

Slazem se u potpunosti. Nije bitno koja je tema ili povod, bitno je samo da napadaju Vucica.

kristina4

pre 7 godina

Mnogima smeta dobar i odgovoran rad koji daje rezultate...

Petar

pre 7 godina

Narod je na izborima dao veliku podrsku Vucicu i nikakvi pokusaji rusenja im nece uspeti

Lidija

pre 7 godina

Svakako bi nesto izmislili...svedoci smo da su izmisljali afere kad god su hteli.

Vesna

pre 7 godina

Mislim da bi bilo najbolje kad bi svako radio svoj posao, ne da se bave spletkarenjem.

Pjer

pre 7 godina

Uz Vučića je narod i ako bude potrebno izaćićemo na ulice i dati jasnu podršku Vučiću !

jela

pre 7 godina

Tačno je da je Vučić izložen mnogobrojnim političkim napadima i nameštenim aferama kako bi se degradirao njegov ugled i rad. Nadam se da građani to uviđaju.

Vanja

pre 7 godina

Opozicija postaje vise nego providna! Ima sano jedan cilj a to je da sruse Vucica! Da sruse sve sto je dobro za Srbiju zarad svojih licnih interesa!

stefana

pre 7 godina

Protivnici premijera i lesinari cine sve kako bi ga sruslili ali jedno je jasnoa a to je da oni ne mogu protiv volje naroda.

Brta

pre 7 godina

Ono sto je Nole medju svetskim teniserima to je Aca medju svetskim premijerima. Znaci GENIJE ! ! !\n

Savo

pre 7 godina

Sta se moze ocekivati od ovakve opozicije nego samo da pakuje neutemeljene afere.

Nikola

pre 7 godina

Opozicija je dotakla dno, sramota je cime se sluze. mikako da prihvate poraz.

yu

pre 7 godina

mislili su da ce rusenjem u Savamali sigurno da sruse i Vucica .

Dunja

pre 7 godina

Oni nista drugo ni ne znaju osim da fabrikuju afere.

Strani placenik

pre 7 godina

Vucicevic jedino ne sme da kaze narodu istinu ma na cijoj strani ona bila, da li po necijem diktatu ili svom nekom politickom cilju. Nisam procitao ili cuo nista o problemima u drzavi Srbiji na mikroplanu i nacinima resavanja istih kojih po Srbiju ima sijaset vec samo politicka prepucavanja sa neistomisljenicima a vreme tece,... Ne bih o primerima, ostavljam to Vama Vucicevicu i vasim novinarima da krenete u akciju.

obrad

pre 7 godina

Ti politicki mesetari nista drugo i ne umeju, zato samo napadaju premijera i pricaju raznorazne neistine o njemu ne bi li umanjili postovanje koje Vucic uziva u narodu.

Aleksandar

pre 7 godina

Upravo tako. To je već poznati scenario unazad 2 godine!

Goran

pre 7 godina

Nemate ni razloga da se osecate ugrozenim. Narod je uz vas! Mogu mediji da pokusavaju da manipulisu koliko hoce.

Zivko

pre 7 godina

Bravo Vucicu pati svakoga dana-nedelje otvaras pogone za zaposljavanje radnika a korupcionaska,kriminalna I likvidatorska kvazi opozicija nezna nista drugo da radi osim onoga sto im kaze sef Boris Tadic,ali budite sigurni svima ce njima sa dokazima da se otvore vrata zatvora I tamnica jer su izvrsili najveci genocide nad Srbijom posle drugog svetskog rata.,

brane

pre 7 godina

Navikli smo se na sve ove napade i smeštanje afera protiv Vučića i još malo i niko to neće ni zarezivati,a ovi Miškovićevi plaćenici nek pocrkaju.

alan777

pre 7 godina

Savamala nije AFERA vec krivicno delo, a mene interesuje DINAMIT u Silerovoj.

del

pre 7 godina

Da li smo ikada u ovim novinama procitali nesto o SNS vlasti u Nisu, o poskupljenjima, o aferi sa diplomama ministara i predsednika, o akcizama na struju, visim porezima, pustanju Kosmajca, proneverama po javnim preduzecima gde su SNS direktori itd. Rekao bi covek da zivimo u Svajcarskoj..

Dejan

pre 7 godina

Rodjen si za neku tesku dramu kako te svi napadaju a ti jadan pokazes svima ko si

aca

pre 7 godina

Opozicija jedino i zna da izmislja,razne gluposti.

Dare

pre 7 godina

Najlakse je sedeti, nista ne raditi i izmisljati price.

Dejan

pre 7 godina

Potpuno je debilno da se premijer optuzuje za savamalu, a optuzju ga oni sto su sravnili Silerovu, ne bi li prekrili svaki trag, koji se moze upotrebiti protiv njih.

mima

pre 7 godina

Pojedini mnogo toga izmišljaju samo da bi sabotirali rad i trud Aleksandra Vučića ,ali neće im uspeti .

Dunja

pre 7 godina

Oni koji su izgubili na izborima i koje je narod kaznio na izborima, ne mogu da se pomire sa činjenicom, da ih naredne četiri godine neće biti u vlasti, zato izmišljaju razne afere da bi došli na vlast nelegalnim puitem,ali narod neće nasesti.

maki

pre 7 godina

Uzalud je svaki pokusaj, jer rad i rezultati toga rada niko ne moze da ospori, a narod sve vidi!

obilic

pre 7 godina

Vlade se ruse,aferama ili nemirima na ulici,to su dva proverena metoda,ali za oba ta metoda postoji odgovor....

Gara

pre 7 godina

Gradjani to znaju i Vucic nema sta da se brine. Bivsi su sada samo nasa ruzna proslost.

Ivan

pre 7 godina

Mogu da se trude, i da im pomazu i zapad i amerika, imas podrsku naroda, dokle god je tako nista ne brini!

Tiki

pre 7 godina

Opozicija je svesna da ne može ništa Vučiću, pa napada njgove saradnike.

goca

pre 7 godina

naravno da bi izmislili oni samo to da znaju da izmisljaju

Ostoja

pre 7 godina

Najbitnije je narodu reci istinu ma koliko bila neprijatna. Do sada to nije bio slucaj u Srbiji

Indi

pre 7 godina

Red dnevnog spina. Podrazumeva se da će da pokušavaju da plasiraju svakakve neistine ne bi li se ponovo dočepali vlasti

sanja

pre 7 godina

Novinari i opozicija su udruzeni protiv Vucica, ali on se brani uspesima a ne praznim recima

istocni vuk

pre 7 godina

isti oni koji su u noci 5. oktobra 2000-te dogovorili dil sa vlasnicima famozne zgrade u silerovoj da bi prikrili tragove o zajednickom biznisu.

Mile

pre 7 godina

Samo oni neka izmisljaju bitno je da narod veruje premijeru.

Kolika

pre 7 godina

Politički protivnici uvek pronađu neki razlog za napad na mandatara Vučića.

Vlada

pre 7 godina

Cinjenica je da se kritike na racun vlade svvaki dan provlace kroz novine a na dobre vesti retko koji mediji obraccaju paznju.

Jovan

pre 7 godina

Napravljena je mediska hajka na Vucica,coveka koji se trudi da obalja svoj posao sto bolje za slucaj za koji verujem kao i mnogi drugi da ce biti resen u najkracem mogucem roku.

senjorita

pre 7 godina

oPOZICIJA JE U STANJU SVAŠTA DA IZMISLI, KAO DA IMAJU REŽISERE FILMOVA U SVOJIM REDOVIMA KOJI IM PIŠU SCENARIO

Pas

pre 7 godina

Sve je to maslo SDS i ostale bagre koji se boje za svoje papire koje su muvali pa da sruše Vučka da nebi na robiju zaglavili.

Nale

pre 7 godina

Tako je bilo i za pisanje grafita i pretnje Pajticu, svi okrivise Vucica i traze njegovu ostavku, Na kraju ispade da je pisao demokrata. Oni samo traze, izmisljaju jer ne mogu da prihvate nekog ko radi i ima rezultate.

andja1

pre 7 godina

Jedini posao opozicije je da blati Vucica.Prosto bi iznenadili kada bih nesto radili.

aleksandar

pre 7 godina

Premijer je u pravu, nemaju svoj program nemaju podršku građana ali zato imaju bujnu maštu.

FOKS YUC OTONICUR

pre 7 godina

Mandatar mora dobro razmiliti šta se dogadja u Srbiji, ili on ne ume ili ne zna da vlada ili nam vladaju mediji , očigledno on nije taj, sve se svelo na medije i njihovu korupciju i rad za treće lice, ne za vlast, ne za narod već za nekog ko hoće da uništi taj narod a mandatar nema snage i moći da tome stane na put.

kole

pre 7 godina

Ali i sa tom aferom nisu nista mnogo ucinili u svoju korist, politika je cudo

Mitar

pre 7 godina

Politički mešetari non stop pokušavaju da od muve prave magarca.

Perica

pre 7 godina

Sve su u stanju da urade prodane duse samo da bih unistili premijera ali narod je rekao svoje i dao premijeru apsolutnu podrsku da nastavi dalje sa radom.

srbin

pre 7 godina

Mogu da laju i kleveću,to jedino znaju...i da Vučiću plj..u pod prozor...licemeri neviđeni!

naki

pre 7 godina

Nasli bi oni bilo sta drugo, samo da vrte i blate Vucica i ljude oko njega, da bi sakrili svoju bruku i sramotu.

ona koja zna

pre 7 godina

...kad ,,oni,, nesto odluce, tako i bude...NA ZALOST

Goran

pre 7 godina

Uvek pojedinci pokusavaju da naruse situaciju koja njima ne odgovara. Samo naivni ljudi padaju na takve insinuacije.

Aca

pre 7 godina

Realno, bukvalno su se svi okrenuli protiv coveka koji je pokrenu Srbiju ka uspehu!

Ninko Mladenovic

pre 7 godina

Nisu se setili dok su bili na vlasti da rasvetle neka ubistva iz 90-ih poput ubistava radovana stojicica badze,Sijana,Dade Vujasinovic,giske,belog,bate trlaje,kneleta,a kasnije i arkanovo ubistvo boska buhe,sljuke pa nisu hteli ni da rasvetle politicku pozadinu ubistva DJindjica i rusenje Silerove koja je takodje nelegalna bila jer su time unistili dokaze o saradnji sa zemunskim klanom mnogi od njih su tamo isli po instrukcije.Zar takvi da nam drze predavanje?

Hedona

pre 7 godina

Naravno da su je ugrozili, ali da nije to bio slučaj, bio bi neki drugi, neka druga afera kojom će politički mešetari pokušati da me sruše. Razne afere kao što je pad helikoptera i mnoge druge. Ko zna kojim se sve trikovima i lažima neće služiti kako bi me napali i optužili. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i radi na tome da građani Srbije žive bolje.

Milica

pre 7 godina

Upravo tako, samo traze nacin da ga uniste. Ali nece im uspeti.

Dex9

pre 7 godina

Vucicevi politicki protivnici su toliko besposleni pa smisljaju razne neistine . Jos je gore sto ti isti ljudi veruju u svoje izmisljotine.

Mirko

pre 7 godina

Gde su bili mediji,Janković i Šabić kada se rušila Šilerova?

Aleks94

pre 7 godina

Pojedinci će vek osudjivati premijera, ali mogu samo da mu zavide.

Veljko

pre 7 godina

Pajticu jedino ostaje da izmislja razne afere, od navodnog prisluskivanja, pisanja separatistickih grafita, pada helikopterai, i sada vec popularno Savamala, ali to su samo politicki pokusaji da se unese haos i destabilizuje drzava, kao i da se srusi Vucic.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija