• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2016

12:07

SKOT I DEVENPORT: Podrška Vučiću i reformama!

Politika

SKOT I DEVENPORT: Podrška Vučiću i reformama!

Podeli vest

Američki ambasador Kajl Skot i ambasador EU Majkl Devenport zajednički su danas u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem podvukli svoju snažnu podršku ekonomskim i političkim reformama Vlade Srbije, kao i premijerovom cilju da pripremi Srbiju za pridruživanje Evropskoj uniji 2020. godine

Diplomatski predstavnici dva najveća bilateralna donatora Srbije razgovarali su danas u Vladi sa srpskim premijerom o svojoj posvećenosti realizaciji velikih programa saradnje, čiji prioriteti su usaglašeni sa Vladom Srbije.

Ovi programi uključuju podršku u oblasti reformi javne uprave, pravosuđa, obrazovnog sistema, poljoprivrede, saobraćaja, energetike i zaštite životne sredine, kao i direktnu podršku ministarstvima, kakva je nedavna donacija vozila i opreme za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dvojica ambasadora istakla su važnost koju jačanje pravosudnog sistema i vladavine prava ima u privlačenju novih stranih investicija u Srbiji.

Ambasadori Devenport i Skot su, takođe, naglasili značaj napretka u naporima da se podrži i ojača regionalna bezbednost, uključujući i naredne korake u dijalogu sa Prištinom.

Predsednik Vlade Republike Srbije zahvalio je ambasadorima Devenportu i Skotu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu.

Premijer Vučić je ambasadoru Skotu izrazio saučešće povodom užasnog terorističkog napada u Orlandu i uručio mu pismo saučešća za predsednika SAD Baraka Obamu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 7 godina

Za samo 4 dana su promenili misljenje, i vise ne organizuju proteste vec podrzavaju ove teske reforme. Ovo je direktna zasluga premijera i time se vidi da je on jedini koji moze da izgura i ove teske situacije. Svi smo uz tebe.

rolex

pre 7 godina

Da li je moguce da na RTV cak ne smeju izgovoriti SKOT,nego ga zovu SKAT.Mozda moj engleski nije dovoljno dobar,pa mi nekako zvuci bezveze.Ako gresim neka mi gosp.SKAT ne zameri.

dejo

pre 7 godina

Ne vjeruj im nista premijeru Srbije Vucicu ,iako zele oni da saradjuju sa Srbijom pojacaj ti namjerno saradnju sa Rusijom i Kinom ekonomsku i bilo kakvu drugu

Dorian

pre 7 godina

Aha, bas su zato se sastali da iskazu podrsku! Hahaha...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija