• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

14.06.2016

23:54

SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU: Hrvati poturili izložbu Alojzija Stepinca!

Politika

SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU: Hrvati poturili izložbu Alojzija Stepinca!

Podeli vest

U Evropskom parlamentu u Briselu danas je otvorena izložba o kontroverznom nadbiskupu Alojziju Stepincu, koju je organizovala hrvatski poslanik u tom parlamentu Marijana Petir.Izložbu je otvorila potpredsednik Evropskog parlamenta Mejrid Mekginis

Hrvatski mediji prenose da će Brisel u naredna dva dana biti u znaku Stepinca, te da je otvaranje ove izložbe "uvertira u sutrašnji centralni događaj - simpozijum o životu i delu Stepinca".

Petirova je ocenila da je Stepinac bio "pravi humanitarac koji je svojim životom svjedočio o tome kako se čoveku u nevolji pomaže, ali i kako se prašta onima koji nam čine zlo", prenio je RTL.

SPC, ali i srpska javnost smatraju Stepinca odgovornim zbog toga što nije zaustavio masovne zločine nad srpskim narodom u NDH, kao i za prisilno pokrštavanje Srba.

Vatikan je proglasio Stepinca za blaženog, ali je papa Franjo zaustavio proces kanonizacije i na njegov predlog formirana je zajednička komisija Vatikana i SPC koja treba da ispita ovaj slučaj.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da radi na Prikazu dokumenata o Alojziju Stepincu koji će biti dostavljeni zajedničkoj komisiji Vatikana i SPC koja se bavi pitanjem kanonizacije ovog kontroverznog nadbiskupa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beloica

pre 7 godina

A sta drugo Hrvati rade osim sto preko Srbije stalno ubiraju neke politicke poene i guraju u prvi plan ustase i takve poput tog Stepinca

DJovan

pre 7 godina

Naivna Srbija, da ne kazem glupa, sigurno nece odmoci Hrvatima - USTASAMA u njihovij nameri, da I Pavelica proglase SVETIM, jer u Srbiji narod ne moze da shvati da je on za njih SVETI samo za to sto je unistavao SRBE, a srpska drzava jos uvek ne uci svoju decu I omladinu pravoj ISTORIJI, pa za to nasi mladi mogu I TOMSONA da slusaju I da njegove koljacke pesme vide kao domoljubne kako ih oni nazivaju. Tragedija nasa, sigurna.

vlada

pre 7 godina

Nije tu samo borba protiv Srba, to je afirmacija globalnog fašizma protiv pravoslavlja, protiv pobednika u drugom svetskom ratu - protiv Rusije! Stepinac je marioneta nacizma i Vatikana! I to će trajati još dugo, dogod se koreni nacizma, koji postoje još uvek u germanskom narodu ne iskorene!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija