• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

16.06.2016

09:10

EKSKLUZIVNO! BOGOLJUB KARIĆ O POSETI SI ĐINPINGA: Kinezi donose posao od 10 milijardi dolara!

Politika

EKSKLUZIVNO! BOGOLJUB KARIĆ O POSETI SI ĐINPINGA: Kinezi donose posao od 10 milijardi dolara!

Podeli vest

Lider PSS Bogoljub Karić ocenjuje da će poseta kineskog predsednika Si Đinpinga, koji u Srbiju dolazi sutra, pružiti našoj zemlji šansu da sklopi poslove vredne čak 10 milijardi dolara!?!

 

Srbija kao Belorusija
Dokaz je Belorusija, gde je Si Đinping prošle godine potpisao strateške ugovore od čak 14 milijardi dolara
Bogoljub Karić, lider PSS

- Iako zvuči neverovatno, ubeđen sam da dugoročne kineske investicije mogu biti i 10 milijardi dolara! Najsvežiji primer da to nije pusti san je Belorusija. Kineski predsednik Si Đinping bio je u trodnevnoj poseti toj zemlji prošle godine, gde je potpisao strateške ugovore o kreditima sa minimalnim kamatama u vrednosti od čak 14 milijardi dolara! - ističe Karić, dodajući da je to šansa i za Srbiju:

- U Belorusiji je već počeo da se realizuje projekat "Veliki kamen", u kom je izdvojeno 100.000 hektara zemlje, kao i proizvodnja kineskog automobila "džili" ("gili"). Prva isporuka bila je 60.000, a sledeće godine se planira 120.000 automobila. Kinezi ni cent subvencija nisu tražili, za razliku od "Fijata", kom je bivša vlast dala skoro milijardu evra! Kina želi preko Srbije kontakt sa EU, što nas čini strateškim partnerom - podvlači Karić.

Tanjug

mojugao

ZORANA MIHAJLOVIĆ

MINISTARKA INFRASTRUKTURE

Tokom posete Si Đinpinga biće potpisan ugovor za deonicu Surčin-Obrenovac, koji spaja Koridore 10 i 11. Još uvek razgovaramo o pruzi Beograd-Budimpešta.

Prema njegovim rečima, dok "Zapad spava dubokim snom kapitalizma koji se ruši, Istok se budi i osvaja svetsko tržište".

- Rusija, Kina i Indija su danas vodeće ekonomske sile. Trodnevna poseta kineskog predsednika dokazuje da Srbija zauzima najbolji ekonomsko-politički položaj u jugoistočnoj Evropi. Budući da šef najveće ekonomske sile na svetu u Beograd dolazi na tri dana, a prethodno je premijer Vučić imao veličanstven prijem u Kini, red je da građani zadovoljno dočekaju ovu posetu. Isplatiće se... - zaključuje Karić.


TOMISLAV NIKOLIĆ PRED SUSRET SA SI ĐINPINGOM: Naše prijateljstvo je snažno kao Kineski zid!


PREDSEDNIK KINE ĐINPING: Radujem se dolasku u Srbiju, razgovaraćemo o prijateljstvu i saradnji!


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CEDA PENZIONER

pre 7 godina

DOBRO NAM DOSAO POSTOVANI PREDSEDNICE SRBI SE RADUJU VASEM DOLASKU JER NESEBICNO CENE ISKRENE PRIJATELJE.ZASTO NASI POLITICARI NE POZOVU NAROD DA IZADJE I DOCEKA VELIKOG GOSTA KAKO MU DRUGACIJE ISKAZATI STVARNO SRPSKO PRIJATELJSTVO.

branka

pre 7 godina

Bogi sto se vi javljate iz Belorusije ili ne znam odakle i zasto niste u Beogradu i zasto ste ugasili TV BK?naprasno ste otisli i u cemu je problem jer vila Jelena gorke suze lije za vama.

Sale

pre 7 godina

Sada ce Vucic da bude kriv sto ovaj veliki covek nije dosao u posetu dok su zuti bili na vlasti. \nDobro nam dosao Predsednice,  nas iskreni prijatelju, pravi Srbi ne zaboravljaju.\n\n

Branko

pre 7 godina

A da li znate da poslednjih godina Kina godisnje proizvede celika vise od SAD, EU i Japana zajedno, i to ne malo vise, nego duplo vise. A da li znate da poslednjih godina Kina u trgovini sa SAD i EU ima suficit (suficit = vise izveze nego sto uveze), i to godisnje 400-500 milijardi dolara sa SAD i 150-200 milijardi sa EU. A da li znate da je Kina uz Japan najveci poverilac SAD (poverilac = onaj kome duguju), i da ima najvece devizne rezerve na svetu, oko 4 biliona dolara. A da li znate da se Kina za razliku od Srbije godinama bori da vrednost svoje valute juana zadrzi na sto nizem nivou, zato sto niska vrednost valute stimulise razvoj, proizvodnju i izvoz, a destimulise uvoz. A da li znate da mi od Kineza mozemo da naucimo mnogo, a oni od nas ne mogu nista, zato sto mi poslednjih godina oponasamo zapad, dakle one koji gube bitku na svim poljima sa Kinom...

euro

pre 7 godina

...kako se ovde ,,mlate,,ciframa..strasno,od posla sa Kinezima nema nista....100%\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Долази нам КОМУНИСТА - да спаси буржоаску транзицију српског друштва и привреде...! Пролетери свих земаља - освестите се,..!!!

Dragan

pre 7 godina

Danas 27.marta 2017.posle i tokom gostovanja gospodina Bogoljuba Karica u jutarnjem programu tv.Pink,ja sam jos vise ponosan sto sam clan PSS-a i stavovima naseg predsednika i nivoa stranke... POZDRAV DRAGAN ĆUK BGD RAKOVICA...PSS BOGOLJUB KARIC UVEK U SRCU.... POZDRAV

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija