• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2016

22:25

BEZ DNA! Evo kako je RTV Pajtićevom advokatu dala 3.120.000 naših para!

Politika

BEZ DNA! Evo kako je RTV Pajtićevom advokatu dala 3.120.000 naših para!

Podeli vest

Radio-televizija Vojvodine sklopila milionske ugovore s advokatskom kancelarijom Srđana Sikimića, savetnika lidera DS Bojana Pajtića! Sikimić 2014. bio i jedan od glavnih organizatora štrajka advokata koji je pomogao tajkunu Miroslavu Miškoviću da izbegava suđenja

Radio-televizija Vojvodine, čije je rukovodstvo godinama bilo pod direktnom kontrolom Bojana Pajtića i njegovog pokrajinskog režima, isplatilo je iz budžeta više od tri miliona dinara advokatu Srđanu Sikimiću, predsedniku Advokatske komore Vojvodine i savetniku šefa DS, otkriva Informer!

Selaković: Srđan Sikimić savetnik Pajtićeve vlade

Govoreći o političkoj pozadini višemesečnog štrajka advokata, ministar pravde Nikola Selaković krajem 2014. izjavio je da su iza svega stajali tajkuni i politikanti.
- Na političku pozadinu ukazuje i to što je prvi zahtev za moju ostavku, 29. avgusta, stigao iz Upravnog odbora Advokatske komore Vojvodine, na čijem čelu je Srđan Sikimić, savetnik predsednika DS i Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića - istakao je tom prilikom Selaković.

Ugovori do kojih smo došli pokazuju da je bivše rukovodstvo RTV u 2014. i 2015. sklopilo dva milionska ugovora za "pravne savete" sa advokatskom kancelarijom Srđana Sikimića, za koga je ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno rekao da je Pajtićev savetnik.

(FOTO) DAJTE PATKU TATI! Građanski protest protiv RTV u Novom Sadu!

Slučajno ili ne, tek krajem 2014. i početkom 2015. advokat Sikimić bio je jedan od glavnih i u javnosti najglasnijih organizatora štrajka advokata koji je presudno pomogao gazdi "Delte" Miroslavu Miškoviću da mesecima izbegava suđenja za pljačku državnih putarskih preduzeća i utaju poreza!

Birali skuplje

Prvi ugovor RTV sa Sikimićevom advokatskom kancelarijom potpisan je 15. maja 2014. godine i njegova vrednost je bila 1,2 miliona dinara. U ime kancelarije Sikimić potpisnik je bio Srđanov sin Mladen, inače advokatski pripravnik.

Informer

Dodatnu sumnju u regularnost posla stvara i podatak da je za ovaj posao stigla samo jedna ponuda - naravno ponuda advokatske kancelarije Sikimić.

Drugi ugovor sklopljen je 11. juna 2015. godine. Bio je još skuplji - 1.920.000 dinara (!) - a uz kancelariju Sikimić angažovana je i partnerska firma Stanivuković. Interesantna je i činjenica da je rukovodstvo RTV tom prilikom od dve ponude izabralo baš Sikimićevu, iako je bila skuplja za čak 1,2 miliona dinara!

KOGA VI, BRE, ZAJEBAVATE? Portparolka EK Maja Kocijančić ozbiljno zabrinuta za promene u RTV!

Prema rečima našeg sagovornika iz vrha RTV, ova televizijska kuća je pre Sikimića angažovala advokatsku kancelariju Gucunja, koja je svoje usluge daleko manje naplaćivala.

Public

- Oni su za isti posao godišnje uzimali nešto više od 500.000 dinara, da bi kasnije tarifu spustili na 300.000 dinara. Faktički, to znači da su mesečno dobijali manje od 30.000 dinara, dok Sikimići uzimaju skoro 160.000 dinara! Ogromna razlika, ali je sve moguće kada ste Pajtićev prijatelj i saradnik... - kaže naš izvor.

Advokat Srđan Sikimić, upitan da prokomentariše naša saznanje, nije želeo ni da sasluša naša pitanja, uz obrazloženje da "ne daje izjave" za naš list:

Izvlačenje para?!
RTV je za advokatske usluge pre Sikimića godišnje plaćao 300.000 godišnje! Kad je posao sklopljen sa Pajtićevim advokatom, ta cifra je upetostručena

- To je principijelna odluka koju sam doneo još u vreme protesta advokata...

Zloupotreba položaja

Mario Spasić iz Saveta za monitoring, s druge strane, ocenjuje da u ovom slučaju zaista postoji sumnja u zloupotrebu položaja.

KAKO SU PAJTIĆEVI RASIPALI NAŠE PARE NA RTV: Fratucanki 1,4 miliona za jedan radni dan nedeljno!

- Moguće da je ovde reč o političkim vezama koje su nekome donele milione. Pošto je RTV advokatima pre Sikimića plaćala daleko manje novca za isti posao, moguće je da su cene naduvavane kako bi se izvuklo što više para. S obzirom na to da su u pitanju pare građana, ovo bahato rasipanje novca krajnje je nedopustivo! Državni revizor bi trebalo detaljno da ispita ovaj slučaj - zaključuje Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija