• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.06.2016

00:00

DIREKTNO IZ SRBIJE: Si Đinping doputovao u Poljsku!

Politika

DIREKTNO IZ SRBIJE: Si Đinping doputovao u Poljsku!

Podeli vest

Predsednik Kine Si Đinping doputovao je u Poljsku, u okviru evroazijske turneje čiji je cilj učvršćivanje bilateralnih veza i jačanje odnosa Kine i Evrope.To je prva državna poseta kineskog predsednika Poljskoj posle 12 godina.

Si je u Varšavu doputovao posle trodnevne posete Srbiji, a posle toga će boraviti u Uzbekistanu, gde će biti održana konferencija Šangajske organizacije za saradnju.

Avion u kojem je bio Si pratili su poljski borbeni avioni kada je ušao u vazdušni prostor te zemlje, a na aerodromu ga je dočekao ministar spoljnih poslova Poljske Vitold Vaščikovski. 

Si je u saopštenju naveo da su se Kina i Poljska uvek jedna prema drugoj odnosile s poštovanjem i jednakošću i da Kina pridaje veliki značaj vezama s Poljskom, uz nadu da će učvrstiti prijateljstvo, proširiti saradnju u svim oblastima i podići bilateralne odnose na novi nivo. 

(FOTO) ISPRAĆEN PESMOM "OVO JE SRBIJA"! Si Đinping napustio Beograd u pratnji Migova 29!

Kineski predsednik će u Varšavi razgovarati s poljskim predsednikom Andžejom Dudom i premijerkom Beatom Šildo, a očekuje se da će dve strane potpisati više sporazuma iz oblasti finansija, civilnog vazduhoplovstva, nauke, tehnologije i obrazovanja.

EVO ŠTA SU SVE POTPISALE SRBIJA I KINA! Građevinarstvo, infrastruktura, telekomunikacije, trgovina, odbrana... i KORIDOR 10!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
naivan

pre 7 godina

e sad cete da vidite kako se pravi posao..poljacima 3X VISE PARA i odma u startu projekti koji se vec rade....dok kod nas eto tek sto nije krenulo

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija