• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

22.06.2016

21:44

OTKRIVENA NAJSTROŽA TAJNA KGB: Rusi su tajno sahranili Hitlera, pa ga iskopali i rešili se tela!

Politika

OTKRIVENA NAJSTROŽA TAJNA KGB: Rusi su tajno sahranili Hitlera, pa ga iskopali i rešili se tela!

Podeli vest

Telo Adolfa Hitlera, njegove žene Eve Braun, Jozefa Gebelsa, njegove supruge Magde i njihovih šestoro dece, bilo je sahranjeno u Magdeburgu sve do 1970. godine

Ovo tvrde dvojica ruskih autora knjiga o poslednjim danima vođe Trećeg rajha - Ivan Serov, bivši visoki oficir koji je učestvovao u identifikovanju tela i ispitivanju uhapšenih nacističkih vođa (kasnije je stigao i do najviših funkcija u KGB), te istoričar Aleksandar Zvjagincev, koji je i potpredsednik Međunarodne asocijacije tužilaca.

OTKRIVENA TAJNA PORODICE HITLER! Nepoznati detalji o svetskom diktatoru!

Dok se u Serovljevoj knjizi, koju čini njegov tajni dnevnik objavljen nedavno (Serov je preminuo 1990.) navode njegova svedočenja o otkrivanju tela Hitlera, te svedočenju nemačkih oficira koji su firerovo i telo njegovih najbližih spalili, Zvjagincev se poziva na dokumenta NKVD-a koja su tek nedavno ugledala svetlost dana.

- Ostaci Adolfa Hitlera bili su sa apsolutnom tačnošću identifikovani već 1945. (odmah posle samoubistva u bunkeru, prim. aut.). Njih su tajno sahranili, pa iskopali i ponovo sahranili na teritoriji sovjetskih vojnih naselja u Istočnoj Nemačkoj.

OPET ISTA PRIČA! Bivši agent CIA tvrdi: HITLER JE LAŽIRAO SVOJU SMRT!

Zajedno sa Hitlerom, dva puta su sahranjivana tela njegove supruge Eve Braun, Jozefa Gebelsa, njegove žene Magde i njihovih sedmoro dece. Oni su drugi put sahranjeni u 21. februara 1946. u Magdeburgu. U aprilu 1970. godine njihovi ostaci su otkopani - tvrdi Aleksandar Zvjagincev.

wikipedia.org

On se u svojoj knjizi poziva na dokumenta NKVD-a sa oznakom "strogo poverljivo", koji su sada objavljeni, a potpisao ih je tadašnji šef KGB-a Jurij Andropov. U dokumentu se navodi plan akcije "arhiv", čiji je cilj "izvaditi i fizički uništiti ostatke vojnih prestupnika sahranjenih u Magdeburgu 21. februara 1946. u ulici Vestendštrase 36".

Andropov navodi da na mestu radova treba postaviti šator kojim bi od prolaznika bili sakriveno iskopavanje, te da treba da ga obezbeđuje vojska i pripadnici KGB-a. Šef KGB-a naređuje da se iskopavanje obavlja noću, da se ostaci spakuju u posebne kutije.

Te kutije, po naređenju Andropova, treba odvesti na poligon koji koriste minerske i tenkovske jedinice, u blizini jezera na reci Bideric, pritoci Elbe, spaliti ih, a potom baciti u vodu. Andropov je to potvrdio i u izveštaju Centralnom komitetu Komunističke partije Sovjetskog Saveza, koji je takođe sada objavljen.

Public

- U noći 4. jula 1970, u otkopano je pet kovčega koji su ranije tajno sahranjeni. Kovčezi su bili istruleli, a ostaci tela pomešani sa zemljom. Prema ostacima koji su nađeni, na tom mestu bilo je sahranjeno 10 ili 11 tela. Sledećeg dana ostaci su uništeni, a grobovi su zatrpani tako da se ne vidi da su uopšte postojali - navodi Aleksandar Zvjagincev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Kao prvo, niti su tajne, niti koga to danas interesuje! Za mene bi bila "tajna" da su amerikanci prvi ušli u Berlin!? Šta na to kažete? Eto ekskluzivne laži! Sve ostalo je popunjavanje prostora u novinama i tabloidima, jednostavno u - medijskom sektoru! Možda je Hitler živ, negde u Paragvaju ....eto vesti! Nemojte reći o nekakvom preterivanju ali vaše, i ne samo vaše su na tom nivou! Da skratimo: Hitler se ubio jer su ga pobedili Sovjeti, u prevodu RUSI! ENDE!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija