• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.06.2016

21:11

(FOTO) SVEČANA DOBRODOŠLICA! Srpska delegacija i domaćin iz SAD presekli vrpcu za obnavljanje avionske veze Beograda i Njujorka!

Politika

(FOTO) SVEČANA DOBRODOŠLICA! Srpska delegacija i domaćin iz SAD presekli vrpcu za obnavljanje avionske veze Beograda i Njujorka!

Podeli vest

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković svečano su presekli vrpcu za obnavljanje direktne avionske veze između Beograda i Njujorka, a srdačnu dobrodošlicu poželeo im je direktor međunarodnog aerodroma "Džon Ficdžerald Kenedi" (JFK) Gert Žan de Graf

Avion Erbas A330 "Nikola Tesla", koji je jutros direktno poleteo iz Beograda ka Njujorku, sleteo je na njujorški aerodrom JFK, nakon devet i po sati leta, a u znak dobrodošlice dočekan je vodenim topovima i elektronskim bilbordom na kome je pisalo "JFK aerodrom pozdravlja Er Srbiju".

Ministarka Mihajlović izjavila je da je let prošao "kako treba" - veselo, dobro i stabilno.

Pored planiramo da prevezeno i 10 tona robe jedne domaće kompanije, dakle Srbija se širi i to je jako dobro

Zorana Mihajlović,

ministarka saobraćaja


"TESLA" SLETEO U NJUJORK! Posle devet sati i 36 minuta avion Er Srbije stigao na aerodrom Kenedi!

- Drago mi je da smo ovde, Srbija je sada zvanično vazdušnim saobraćajem došla u Njujork, u SAD. Tu nameravamo da ostanemo, ali i da nastavimo da se razvijamo - rekla je Mihajlović novinarima po sletanju na njujorški aerodrom.

Ona je ponovo izrazila zadovoljstvo uspostavljenjem leta posle 24 godine, što je, kako je rekla, politički vrlo značajno, a ekonomski još i više, jer je omogućen i kargo.

- Pored putnika današnjim letom prevezeno je i 10 tona robe jedne domaće kompanije, dakle Srbija se širi i to je jako dobro - poručila je ministarka.

ZORANA: Direktan let - važan i politički i ekonomski!

Neka ovo bude početak lepše slike Beorgada i Srbije, Srbije koja može i ume da pobeđuje i na polju ekonomije i privrede

Siniša Mali,

gradonačelnik Beograda

Ona je ponovila da je u planu da se radi na uvođenju letova do Čikaga i Kanade, te da je "san" vlade da se "Er Srbija" i dalje širi.

- Pokazali su za tri godine šta sve mogu, jedini u regionu imaju takav trend rasta i zašto ne razmišljati o tome da ne bude Njujork jedini grad u koji ćemo leteti - rekla je Mihajlović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je devet i po sati, koliko je let trajao, prošlo vrlo brzo, budući da je let uspostavljen posle skoro četvrt veka.

DO AMERIKE UZ PRŠUTU, PREBRANAC I GIBANICU! Evo kako se goste putnici na prvom letu "Er Srbije" za Njujork!

Beograd, dodao je, postaje svetska metropole, povezuje se sa najvećim gradovima u svetu, a Srbija postaje deo sveta i lider u regionu.

- Neka ovo bude početak lepše slike Beorgada i Srbije, Srbije koja može i ume da pobeđuje i na polju ekonomije i privrede - poručio je Mali, koji je predsednik Nadzornog odbora Er Srbije.

Generalni direktor nacionalne avio-kompanije Dane Kondić rekao je novinarima da je let, uz odličnu hranu i ljubaznu posadu, prošlao brže i bolje nego što je očekivano.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srb

pre 7 godina

Михајловићка дошла кући не мора се у Србију ни враћати.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija