• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2016

23:55

MONTGOMERI O SRBIJI POSLE BREGZITA: Rusi će dobiti koliko im srpski političari daju!

Politika

MONTGOMERI O SRBIJI POSLE BREGZITA: Rusi će dobiti koliko im srpski političari daju!

Podeli vest

Uticaj Rusije u Srbiji biće onoliki koliko Moskvi to dopuste političari u Beogradu, izjavio je za "Blic" bivši američki ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri

- Što se tiče pojačanog ruskog uticaja u Srbiji nakon Bregzita, reći ću vam sledeće: Rusija će dobiti onoliko koliko joj Srbi daju. Ako pratite premijerov (Aleksandar Vučić) put, ništa značajno se neće promeniti - ocenio je Montgomeri za "Blic".

Bivši ambasador SAD u Srbiji ističe da je ovo trenutak kada naša zemlja treba da "pritisne pun gas ka EU".

- Vaš premijer i predsednik su jasno podvukli da je Srbija na evropskom putu. Mogu samo da kažem da se slažem sa njima i da je to kurs kojim treba da plovi vaš brod, punom brzinom- rekao je on.

Prema rečima Montgomerija, odgovorni u EU će sada biti dodatno motivisani da pokažu kako se ništa nije promenilo i to treba da iskoristite.

- Vaša budućnost je u EU- nema dilemu Montgomeri.

On je istakao da je Rusija svakako srećna zbog Bregzita naročito zbog toga što je Britanija bila možda i najglasniji zagovarač evropskih sankcija Kremlju.

- Sada kada su Britanci van igre, pojedine članice EU koje simpatišu Rusiju osećaće slobodu da zauzmu drugačiji stav- smatra Montgomeri.

Montogmeri ističe da će istoričari u svojim spisima istaći dan referenduma, 23. jun, kao jedna od najznačajnijih događaja našeg vremena i dodaje da niko nema predstavu šta će se sledeće dogoditi.

- Bregzit je epohalan događaj. Unija nema odgovorajući pristup rešenju problema Bregzit. Vlada veliko razjedinjenje: neki bi da kazne Britaniju i što pre je isteraju iz EU, dok drugi gledaju da to pitanje stave sa strane i rešavaju goruće probleme poput migracije- zaključio je Montgomeri.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marinko loncar

pre 7 godina

problem je sto putin nemoze da gleda srbiju u rasulu ali drugim pase da srbije nema na balkanu srbiju bog cuva

Milorad Culibrk

pre 7 godina

Gos. Mongomeri, Vi mozete da prevarite dobrocudni americki narod ali nas, koji smo u svojoj istoriji prolazili kroz golgotu i uvek bili na strani istine i pravde NIKADA. Vi niste ni D od karijernog diplomate. Vi ste jedan podmukli aparatcik koji krijuci se iza moci zemlje koju prestavljate vrslja nasim prostorima. Idite kuci vec jednom i ostavite nas da sami resavamo svoje probleme. Vi ne mozete biti bliskiji ni sa Antom niti sa Alijom od mene.Tesko onom koga Vi tapsete po ramenu. Zato molim Vas ne hvalite Vucica, jer sto rece moj pokojni djed: " Sinko nije vazno sta neko kaze za tebe vec ko kaze." Sacuvaj Boze i mog najveceg neprijatelja od Vasih pohvala. To Vam je jasno dao do znanja i nas pokojni Premijer Djindjic.S J A S I T E !!!

AHAHAHAA

pre 7 godina

Pojedine clanice EU simpatisu Rusiju a on misli da ce Srbija protiv Rusa. Idiot sa sakom placenika Savamalaca.

duška

pre 7 godina

Za razliku od vas koji uzimate gde i koliko želite...

DEDA STAVRA

pre 7 godina

Otkuda ovaj ovde ko dozvoljava ovom olosu ulaz u Srbiju dosta zla je naneo i nije mu dosta opet se nesto dupeta,okoreli CIA zlikovac.Ko tebe slusa ti majm....e znas kako ce Srbija da dozvoli Rusiji,jesi iole u pameti pa Srbi vole vise RUSIJU i njen pravoslavni narod, nego celu ameriku da nam poklonite idioti,i ubice svuda po svetu.Zatrli se dabogda svi amerikanci sa tobo na celu.ZIVELA BRATSKA RUSIJA yenki go home,i crknite od muke.

Nesvrstani

pre 7 godina

Razumno i korektno, vlada da ide putem koji je zacrtala.,,I na Istok i na Zapad- na Sever i Jug, ...,, beše ona lepa pesma..ili druga..,,Samo tako, samo tako, to srce i razum želi,...,,

milija suzović

pre 7 godina

Što te boli kufer šta će Srbija da radi.Naučili da po Srbiji se.u gde stignu.

magda

pre 7 godina

Sami ste sebi okacili kamen oko vrata,samo tako nastavite i svi ce biti srecni zbog toga.\n

Cole5

pre 7 godina

Е господине Монгомери, Србија Вам није црквена реликвија па да је крадете као ономад кад сте имали саобраћајну несрећу, Ви знате шта сте тада украли. А што се тиче Српских политичара, прошло је време када су они слепо извршавали Ваша наређења. Дошло је време кад они морају слушати глас народа и извршавати народну вољу без обзира да ли та воља народа исти води у пропаст, у шта чисто сумњам. Политичари који су Вас слушали довели су Србију и Српски народ на ивицу амбиса, биолошког амбиса као на ивицу банкрота државе и све то по Вашим наређењима. На крају БРЕГЗИТ је Божија промисао да Вас и Енглезе коначно најуримо са ових простора, да се више не крвимо зато што то Енглезима и Вама одговара.

xxx

pre 7 godina

Ovaj izgleda da ovde nije zavrsio posao, krece ponovo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija