• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

28.06.2016

14:46

NIKOLIĆ: Nemoguće je da Hrvatska zaustavi Srbiju na putu ka Evropskoj uniji!

Politika

NIKOLIĆ: Nemoguće je da Hrvatska zaustavi Srbiju na putu ka Evropskoj uniji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je danas da je nemoguće da Hrvatska zaustavi Srbiju, koja je ispunila sve uslove na putu ka Evropskoj uniji (EU), jer je "na svu sreću" EU sastavljena od država u kojima postoji razum

- Šta god mi učinili, a mnogo smo učinili, Hrvatska nekim potezom uvek pokaže kako je dočekala vreme kada će moći da utiče na sudbinu Srbije. Neprihvatljivo je da jedna država može da zaustavi drugu državu da udje u EU i koja je ispunila sve uslove - kazao je Nikolić novinarima u Kruševcu.

Govoreći o stavu Hrvatske, povodom otvaranja poglavlja 23 i 24, on je rekao da se "izuzev tih dnevno političkih upotreba" uopšte ne sekira zbog toga što "hrvatska administracija ponekad želi da pokaže svojim nacionalistima kako je i dalje njihova".

VUČIĆ I KITAROVIĆ: Želimo da napravimo istorijski korak napred u odnosima Srbije i Hrvatske!

- Možda ja nisam u pravu kad kažem da veliki deo hrvatskih političara i dalje pažljvo osluškuje šta ultranacionalisti u Hrvatskoj misle i govore o nekom problemu i nema hrabrosti da istupi sa svojom politikom - kazao je Nikolić novinarima nakon polaganja venca na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu.

Upitan o poruci gradonačelnika Srebrenice da politički vrh Srbije nije poželjan u Srebrenici, Nikolić je kazao da "treba stalno pružati ruku pomirenja, sve do ruke poniženja".

VIDOVDAN U KRUŠEVCU: Nikolić položio venac na Spomenik Kosovskim junacima!

Nkolić je rekao da je u razgovoru s predsedavajućim predsedništvom BiH Bakirom Izetbegovićem predložio da zajedno odu i na srpsko i na stratište muslimana, ali da on to nikada nije prihvatio.

Predsednik Srbije rekao je da ceni sve žrtve i da ih sve treba ožaliti, kao i da su se u ratu, koji je bio težak i bezuman, mnogi i Srbi i predstavnici drugih naroda, poneli nečasno.

Prema njegovim rečima, ako rukovodstvo BiH, posebno ljudi koje je izabrao bošnjački narod, smatra da ne treba da imaju dobre odnose sa Srbijom, onda tamo više ne treba ići.

Na pitanje da li će mu posle britanskog "ne" biti lakše da brani tezu "i EU i Rusija", Nikolić je kazao da je to jedina ispravna teza "koja nas je vodila i kojom ćemo se voditi i dalje".

NIKOLIĆ: Neoprostiva greška ambasadora Lopandića!

- Nemojte da mislite da se ja previše radujem krizi u EU, zato što kako god da bude, mi kao mala država, koja se u proteklih godina mnogo oslonila na saradnju sa EU, mi ćemo mnogo da stradamo - kazao je on.

Nikolić je dodao i da bi voleo da EU opstane i napreduje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
EU propast

pre 7 godina

Не разумем због чега власти утерују страх народу, да ће ЕУ земље престати да улажу у Србију или да ће се повући са нашег тржишта ако не приступимо унији која ионако нема перспективу. Капитал бира тамо где му је добро и профитабилно, баш њих брига да ли је Србија у унији или ван ње, тако да те приче не пију воду. Србима не одговара улазак у ЕУ јер би морали да приступе НАТО пакту, да признају КиМ и да се одрекну Русије а то је сложићете се превисока цена.

Joj što volem od svih kola u V

pre 7 godina

Jeste videli kako sve postaje jednostavno kad pravi stručnjak stane da objašnjava kako stvari stoje. Čovek uopšte ne poznaje briselsku tehnokratiju i tehnologiju pregovoranja za pristupanje EU, al hoće čovek nešta da nam kaže.

deda Raša

pre 7 godina

Ma kakva EU ako u njoj odluku sprovodi Hrvatska. Meni se cini da je Hrvatska neciji potrcko te da ne govori svoje nego vizije drugoga.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija