• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2016

14:44

ZUKORLIĆ: Demokrate, bolje da pokrijete svoju bruku!

Politika

ZUKORLIĆ: Demokrate, bolje da pokrijete svoju bruku!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić odbaio je danas optužbe poslanika DS-a da je u sukobu interesa s obzirom na to da je osnivač i vlasnik Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, a ako nadležni dokažu suprotno najavio je mogućnost da se povuče iz Saveta te visokoškolske ustanove

Odbor, na čijem je čelu, će se, kako je rekao, zalagati ne za poseban status Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, već za jednak status svih univerziteta, dok poslanica DS Aleksandra Jerkov tvrdi da će on novom funkcijom uticati na rad Komisije za akreditaciju.

Zukorlić je ukazao da je većina članova tog skupštinskog odbora sa raznih univerziteta.

- To se rešava proverom zakonske procedure. Znaju se pravila izbora predsednika odbora. Nema ograničenja ni u zakonu ni u poslovniku - rekao je Zukorlić novinarima u parlamentu.

On je dodao da "agonija" povodom akreditacije Internacionalnog univerziteta traje godinama i upitao kako je moguće držati univerzitet u neizvesnosti i kako je moguće osporiti ispravu univerziteta ako postoji odluka vlade od prošle godine da su sve isprave validne.

- Gospoda iz DS su jednom nepravdom hteli braniti novu nepravdu. Oni umesto da pokriju svoju bruku, jer su tendenciozno, politički i partijski opstruirali akreditaciju univerziteta, sada to potežu da bi osporavali moj izbor - rekao je Zukorlić.

Zukorlić je istakao da je Internacionalni univerzitet jedini koji nikada nije prozvan za falsifikovanje diploma, plagijat, te da takve prozivke postoje kod već akreditiovanih fakulteta.

- Univerzitet je osnovan da vrati poverenje Bošnjaka u državu. Časnu ideju Zorana Ðinđića njegovi naslednici počeli su da ruše, a ova vlada je to razumela i svojom odlukom skinula spor sa legalnosti svih diploma - rekao je Zukorlić.

Upitan da li će se izuzeti iz svih odluka koje se budu ticale njegovog univerziteta on je rekao da će to učiniti ukoliko bilo koje telo donese zaključak da je u sukobu interesa.

Sačekaće, kako kaže, i mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije i ukoliko oni kažu da ima sukoba interesa shodno tome će reagovati.

- Postoji varijanta da se povučem iz Saveta univerziteta - najavio je Zukorlić.

S druge strane, pak, poslanica DS-a kaže da je zahvaljujući SNS Zukorlić sada postavljen na mesto gde će direktno moći da utiče na odluke Komisije za akreditaciju.

- Videli smo da on nije spreman bez rezerve da prihvati mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije, čime potvrđuje da ima lični interes koji je jači od zakona, svih pravila, etike odgovornosti - naglasila je Jerkov.

Ona kaže da su Zukorliću sada svi krivi što njegov univerzitet nije akreditovan i da će sačekati mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije koja bi, smatra ona, prilikom donošenja odluke trebalo da uzme u obzir i Zukorlićeve izjave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Zašto Ta ŽUTA iz DS-a ne istupi i kaže zašto se akreditacija NIJE odobrila za vreme vladavine ŽUTIH Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru? Opšte je poznato da je na otvaranju 2003.g. tom činu prisustvovao i tada sam Premijer ZORAN ĐINĐIĆ, a potrebnu dokumentaciju lično je doneo tadačnji ministar prosvete Gašo Knežević koji je takođe bio prisutan? Zašto ŽUTI ćute o nepravdi koju su naneli bošnjačkom narodu i njihovom pravu na visokoškolsku ustanovu? Šta se dogodilo da koče godinama akreditaciju? A brže bolje su osnovali sličnog naziva DRŽAVNI Univerzitet u Novom Pazaru koji je daleko po kvalitetu skoro nikakav i slabiji od Internacionalnog. Španski "Vebometrix" je Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru koji dva puta godišnje u januaru i julu vrednuje po kvalitetu 20.000 privatnih i državnih univerziteta rangirao Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru na 9561 mestu. I za kraj diploma "muftijinog univerziteta" je priznata u Nemačkoj i sa njom se može raditi bez dodatnih polaganja i usklađivanja ispita. Ali NE valja - ŽUTIMA. Zašto?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija