• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

30.06.2016

15:29

GOJKOVIĆ: Građani obmanuti, Kamenica 2 ne radi!

Politika

GOJKOVIĆ: Građani obmanuti, Kamenica 2 ne radi!

Podeli vest

Pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković izjavio je danas da su građani Vojvodine i Srbije obmanuti 21. aprila kada je tadašnji predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić svečano otvorio zgradi instituta "Kamenica 2" i saopštio da je potpuno opremljen i da kreće sa radom, jer ona ne radi i u njoj do danas nije lečen ni jedan pacijent

Gojković je prilikom posete "Kamenice 2" rekao novinarima da je tokom primopredaje dužnosti između starog i novog pokrajinskog sekretara za zdravstvo ustanovio niz nelogičnosti vezanih za izgradnju i opremanje "Kamenice 2".

- Od direktora tri instituta u Sremskoj Kamenici (Institut za kardiovaskularne bolesti, Istitut za plućne bolesti i Institu za onkologiju) zahtevali smo da nam dostave pisani izveštaj koje se delatnosti obavljaju u "Kamenici 2" i od sve troice smo dobili pisane izveštaje da "Kamenica 2" nije u funkciji i da od 21. aprila u njoj nije lečen ni jedan pacijent - rekao je Gojković.

On je podsetio da je Bojan Pajtić, pomenutog 21. aprila, samo tri dana uoči republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora pompezno otvorio "Kamenicu 2" i tada je javno izjavio da je taj objekat u funkciji i da u njemu počinje lečenje pacijenata.

Gojković je istakao da je na osnovu izveštaja koje su dostavili direktori sva tri pomenuta instituta utvrđeno da "postoji ozbiljna obmana i prevara javnosti, a vezano za funkciju objekta ''Kamenica 2'', a u čemu su učestvovali pojedinci i različite institucije na čelu sa bivšom pokrajinskom vladom i njenim premijerom Bojanom Pajtićem i Upravom za kapitana ulaganja Vojvodine koa je bila finansijer kompletnog programa".

Prema Gojkovićevim rečima, objekat "Kamenica 2" u ovom trenutku nema ni građevinsku ni upotrebnu dozvolu, a postoje brojni tehnički problemi od kojih će mnogi biti teško rešivi unarednom periodu, kao što su problemi sa energetikom, sa električnom mrežom i tako dalje.

Tek pre tri nedelje je dobijena, kako je istakao Gojković, dozvola od Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja, a tek tehničkim prijemom zgrade moći će da se kaže da će pacijenti i osoblje koje radi biti sigurni i bezbedni.

- Imamo činjenice koje ukazuju da veliki deo opreme nije plaćen, postoje brojne nelogičnosti u izvođenju radova, a postoje čak i izvođači koji su izveli radove, a da za to ne postoje nikakvi ugovori. Posebna priča je nabavka opreme jer je ona jednim delom instalirana, jednim delom čeka da se instalira, a postoji veliki broj opreme koja je u procesu javne nabavke, a postoji i deo opreme koji uopšte nije uključen u program javne nabavke - rekao je Gojković.

On je istakao da je "neshvatljivo da od februara 2008. godine od kada je položen kamen temeljac za ''Kamenicu 2'' pa do današnjeg dana isti objekat nije proradio, a da je do sada grubo rečeno potrošeno skoro 3,5 milijardi dinara".

Gojković je naglasio da će Pokrajinska vlada i sekretarijat za zdravlje zajedno sa sva tri instituta učiniti sve da "Kamenica 2" što pre proradi i to će, kakao je istakao, biti jedan od ključnih zadataka, ali ne zbog jeftinih političkih poena, nego zbog brige za zdravlje građana.

- Ono što posebno hoću da naglasim jeste da nam je želja da se povrati ukaljani obraz i ugled čuvenim institutima u Sremskoj Kamenici koji se dugi niz godina povlače u negativnim kontestima - rekao je Gojković dodajući da će sva sporna dokumentacija za "Kamenicu 2" i ostale investicije vezane za zdravstvo, biti prosleđena nadežnim organima radi utvrđivanja odgovornosti i krivice "za sve one koji se igraju sa najvažnijim društenim dobrom - životom i zdravljem građana Vojvodine i Republike Srbije".

Direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici Branislav Perin je izrazio zadovoljstvo što je nova Pokrajinska vlada pokazala dobru volju i veliku zaiteresovanost za rešavanje problema "Kamenica 2".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 7 godina

Pajtić je ili profesionalni lažov ili težak psihijatriski bolesnik koga apsolutno treba izolovati,jer je opasan po okolinu I po Srbiju.Kaži mi državo koliko još moramo čekati da se ova kreatura od čoveka I političara,ova profesionalna bitanga,prevarant I vrhunska lopurda konačno nađe u rukama pravde ?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija