• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2016

21:23

65 GODINA ENERGOPROJEKTA! Vučić: Računajte na nas!

Politika

65 GODINA ENERGOPROJEKTA! Vučić: Računajte na nas!

Podeli vest

Kompanija "Energoprojekt" obeležila je danas 65 godina rada i postojanja, a mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je tom prilikom da će vlada nastojati da pomogne svim preduzećima koja u Srbiji posluju, bilo da je reč o državnim, privatnim ili firmama sa mešovitim kapitalom

- Mi se trudimo da pomognemo koliko možemo i da uradimo najbolje da obezbedimo dobar ambijent. To se vidi kroz stopu rasta, uređene javnih finansija, nizak deficit, ali i po ugledu u međunarodnoj zajednici koji donosi poslove u svetu - poručio je Vučić ističući da je u tom smislu Srbija na dobrom putu.

On je rekao da će rast da bude nešto čime ćemo moći i ubuduće da se hvalimo, nešto na čemu ćemo da gradimo budućnost, kao i otvorenost prema svetu. 

VUČIĆ: Neka moji protivnici ne brinu - vlada će biti formirana u zakonskom roku!

Vučić je rekao da, kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže “imamo Energoprojekt”, dodajući da je ta firma gradila i Straževački tunel, Arenu, stadion u Nigeriji, da je gradila i u Gani.

- I šta god da je u pitanju, bilo da je reč o putevima, visokogradnji, uvek isti odgovor - Energoprojekt. Pronađemo mi još nekoga, ali je ova kompanija tu uvek. Hvala i vama što se ne odričete svoje države i što ne bežite - rekao je on. 

Generalni direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović rekao je da ta kompanija od osnivanja do danas deli sudbinu ekonomskih, privrednih i drugih dešavanja u zemlji, pa je tako kada je u zemlji bio prosperitet i mir i on rastao. 

- Ne postoji hidro i termoelektrana gde Energoprojekt nije imao zapaženu ulogu - rekao je Milovanović, dodajući da je nešto kasnije po osnivanje ta kompanija krenula i da osvaja zemlju po zemlju i da je u više od 75 zemalja realizovala na hiljade projekata.

Poručio je da su u prošloj godini ostvareni poslovni rezultati koji su premašili 300 miliona evra i da su zaključeni ugovori vredni pola miliona evra i da je to najbolji način na koji je obeležen jubilej.

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA"! Naprednjaci najjači sa 51,8%, Vučiću veruje 58% građana Srbije!

Ostvareni rezultati, prema njegovim rečima, pokazuju da je zemlja na dobrom putu pod vođstvom premijera Vučića.

Povodom jubileja nagrada za životno delo uručena je inženjeru Miodragu Mesaroviću, koji od 1962. godine, kako je Milovanović rekao, neumorno radi i koji je mnogim generacijama bio mentor i učitelj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krle

pre 7 godina

Vucic je na pravom putu razvoja nasih firmi i nase zemlje u celini.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17