• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2016

20:46

(FOTO) SVEČANI PRIJEM! Ambasada Kanade obeležila nacionalni dan!

Politika

(FOTO) SVEČANI PRIJEM! Ambasada Kanade obeležila nacionalni dan!

Podeli vest

Svečanim prijemom Ambasada Kanade u Srbiji obeležila je nacionalni dan te zemlje, a ambasador Filip Pinington poručio je da su odnosi dve dobri, zasnovani na radu velikog broja ljudi, a da ključnu kariku u našim odnosima čine kanadske komapnije u ulozi investitora u Srbiji

- Kanadsko-srpsko poslovno udruženje CANSEE nastavlja da promoviše ekonomske odnose između Srbije i Kanade - rekao je Penington i dodao da se raduje kontinuitetu produktivnih odnosa.

Kako je rekao, tokom proteklih 12 meseci bilo je izazova i promena u Kanadi, Srbiji, regionu i celom svetu, a nema sumnje, dodao je, da ćemo se suočiti sa još njih u narednih 12 meseci.

Tanjug


Pinington je istakao da Kanađani veruju u tolerantan miroljubiv pluralizam, u različitost kao snagu, u zaštitu ljudskih prava, rodnu ravnopravnost, u demokratsko društvo u kojem su od fundamentalnog značaja vladavina prava i jednako pravo za sve, kao i pružanje pomoći onima kojima je to potrebno širom sveta.

- Znamo da ove vrednosti dele i ljudi u Srbiji. Nastavićemo da podržavamo Srbiju, jer ona takođe promoviše ove vrednosti u zemlji, regionu i celom svetu - rekao je Penington.

Podsećajući da Kanada danas slavi 149 godina od formiranja države, Penington je istakao da se ove godine obeležava i 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Beograda i Otave.

Povodom tog jubileja, Arhiv Jugoslavije je pripremio izložbu, a ambasador se zahvalio toj ustanovi na posvehcenosti prilikom obeležavanja godišsnjice i pozvao sve da pogledaju postavku u Arhivu.

Tanjug


Obeležavanju Dana Kanade u Ambasadi prisustvovali su ministri u tehničkoj vladi Kori Udovički, Zoran Ðorđević i Srđan Verbić, kao i ambasadori SAD, Velike Britanije, Francuske, Turske, Japana, Izraela...

Prisustvovali su i patrijarh SPC Irinej, predstavnici durgih verskih zajednica, šef kancelarije SB u Srbiji Toni Verheijen, šef UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.
 

Tanjug

Obeležavanje Dana Kanade počelo je izvođenjem himni dve zemlje, koje je otpevao hor "Internacionalni beogradski pevači".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavko

pre 7 godina

Srpski ministri i politicari bi trebali da se ugledaju na Kanadskog abasadora,koji nosi skromno ,odelo ,nema Roleks sat ,nije ogrezo u kriminalu i nema telohranitelje i kad je u Kanadi on se seta parkom ,vozi bicikl ,i koristi javni prevoz i svakog moze da pogleda iu oci

Mila

pre 7 godina

Kanadski ambasador je sto svetlosnih godina udaljen od nasih politicara i ministara ogrezlih u kriminalu,oni mu dodju kao retke zivotinje

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija