• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.07.2016

21:20

VUČIĆ: Ne postoje problemi između Srbije i BiH!

Politika

VUČIĆ: Ne postoje problemi između Srbije i BiH!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima da je na Samitu Zapadni Balkan - EU govorio o problemima u regionu, ali da ne smatra da nesporazume u vezi s obeležavanjem godišnjice u Srebrenici treba tumačiti kao problem između Srbije i BiH

- Ne bih rekao da postoje problemi na relaciji Srbija - BiH. Bio sam napadnut u Srebrenici prošle godine, trudili smo se da poboljšamo odnose na sve moguće nacine, nijedan zahtev nismo uputili da se nađu napadači - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, nakon Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana u Parizu. 

Onda je, dodao je, "došla ta informacija da nam je zabranjeno da idemo, rekli smo - nećemo ići. 

- A onda je neko rekao - pa nisu valjda mislili da će da nas kupe time što su dali pet miliona - iako to niko nije rekao, a onda su rekli - pa dale su neke novine... Više ništa na to ne možete da izgovorite. Možete da ćutite i pustite da prođe vreme - naveo je Vučić, dodajući da je u Parizu govorio i o obeležavanju Oluje. 

(FOTO) NA VUČIĆEVU INICIJATIVU! Na Samitu u Parizu potpisan sporazum o uspostavljanju regionalne kancelarije za mlade!

Na pitanje hrvatskog novinara zašto misli da je došlo do Oluje, primetio je da Hrvati taj dan slave, "a nama je to najtužniji dan", te poručio da nikako nećemo imati iste poglede na prošlost, ali i zamolio da nam se bar stavovi o budućnosti ne razlikuju. 

- Imao sam s predsednicom Hrvatske dobre razgovore, važno je i da ih nastavim, obaveze iz Sporazuma ćemo iz potpunosti da ispunjavamo, Oluju slavite, a mi žalimo, ali kad se to završi krajem avgusta pozvaćemo vas da vidite kako hrvatska manjina živi i radi u Srbiji - naveo je premijer.

Jer, kako je primetio, imamo iste tenzije i probleme, stvari nisu ružičaste, ali moramo kroz to da prođemo na iskren način. 

(VIDEO) VUČIĆ PORUČIO IZ PARIZA: Srbiji predstoje zlatne godine rasta!

- EU je mesto gde je najbolja budućnost za naše narode, pred nama je mnogo rada i truda, a to je važno i za Sribiju i sve druge države Zapadnog Balkana - porucio je Vučić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ali Šele

pre 7 godina

g.predsedniče zašto posle samita zovete u Beograd političke lidere i rukovodstvo Srpske, izgleda da su Vam prebacili te njihove odnose što flaze po pamet u Beograd, da vas posjetim dok su hrvati iz hercegovine išli u Zagreb po pmat Hrvatska nije primljena u EU, a isti je aršin i za Srbiju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17