• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2016

13:47

NIKOLIĆ:U narednim danima očekujemo otvaranje poglavlja!

Politika

NIKOLIĆ:U narednim danima očekujemo otvaranje poglavlja!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da očekujemo u narednim danima otvaranje poglavlja 23 i 24, kao pozitivan signal da Evropska unija ceni sve ono što je naša zemlja do sada postigla

- Srbija ostaje čvrsto na putu evrointegracija, jer Evropsku uniju i dalje smatra organizacijom u kojoj može da ostvari značajan prosperitet za svoje građane, uprkos problemima sa kojima se Evropa trenutno suočava - rekao je Nikolić.

Mi očekujemo u narednim danima otvaranje poglavlja 23 i 24, kao pozitivan signal da Evropska unija ceni sve ono što je naša zemlja do sada postigla i veoma nam je dragocena podrška koju dobijamo od naših prijatelja - rekao je Nikolić u odvojenim susretima sa ambasadorom Grčke Konstantinosom Ekonomidisom i ambasadorom Bugarske Angelom Dimitrovim, saopštila je predsednikova Pres služba.

Ekonomidis je rekao da je Grčka zadovoljna zbog najavljenog otvaranja poglavlja 23 i 24 sa Srbijom, dodavši da naše dve zemlje imaju stabilne prijateljske odnose i da zbog toga Grčku raduje svaki korak napred koji Srbija napravi ka statusu punopravnog člana Evropske Unije.

On je istakao da se nada da će se odlični odnosi sa Srbijom dodatno unaprediti u narednom periodu, kako bi Srbija i Grčka zajedno dale puni doprinos regionalnoj stabilnosti, kao preduslovu opšteg razvoja.

Dimitrov je takođe istakao značaj otvaranja poglavlja 23 i 24, napomenuvši da je jako bitno da evropski put Srbije nije usporen zbog problema sa kojima se Evropska unija u ovom trenutku susreće.

On je rekao da Bugarska želi Srbiju što pre u Evropskoj uniji i da je siguran da će put evrointegracija kojim naša zemlja ide biti uspešan.

Ambasador Republike Bugarske preneo je Nikoliću pozdrave predsednika Plevnelijeva, navedeno je us aopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija