• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2016

14:12

ŠEŠELJ: Baš me briga kad će nova vlada, važno je da je EU počela da propada!

Politika

ŠEŠELJ: Baš me briga kad će nova vlada, važno je da je EU počela da propada!

Podeli vest

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da ga ne interesuje mnogo kada će biti formirana vlada, navodi da je za SRS mnogo bitnija rasprava o ekspozeu premijera, o njegovim namerama i ekonomskom programu, te konstatuje da je "EU počela da propada"

Upitan ima li saznanja o tome kad će biti formirana vlada, Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da ga to ne interesuje mnogo.

- I do sada smo imali vladu u kojoj je bio jedan jedini ministar, Aleksandar Vučić i obavljao je poslove u svim ministarstvima. Nema nikakvih razloga da sumnjamo da će tako biti i ubuduće - rekao je Šešelj, dodajući da SRS zahteva da se odmah i "iz korena" menja ukupna srpska ekonomska politika.

Ne idemo u Potočare, idemo u Bratunac

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj odbacio je mogućnost da delegacija te stranke ode u Potočare na komemoraciju 11. jula, ali je najavio dolazak delegacije SRS u Bratunac s tim da, kako je rekao, još nije odlučeno da li će je on predvoditi.

- Sigurno je da će delegacija stranke doći. Što se tiče mog dolaska, još ćemo odlučiti o tome, jer mi je službeno zabranjen ulazak u BiH odlukom bivšeg visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa. Međutim, mi ćemo uskoro da prekršimo tu zabranu - rekao je Šešelj za portal Slobodna Bosna.

Lider srpskih radikala je rekao da će "na nekom mestu i u određeno vreme" ipak preći graničnu liniju i da će se pojaviti u RS.

- Ali o tome nikako nećemo unapred obaveštavati. Sigurno ću da uđem u RS, a kad se tamo pojavim izbiće veliki politički skandal. Onda će teško biti da me za kratko vreme izbace - rekao je Šešelj, ne želeći da otkriva više detalja.

On je ujedno negirao medijske spekulacije da bi 11. jula mogao da dođe na komemorativni skup u Potočarima.

- Mi idemo u Bratunac da odamo počast ubijenim Srbima. Ne pada nam na pamet da idemo u Potočare - rekao je Šešelj.

Srbija, kako je rekao, nema budućnost u EU i to je sada jasno više nego što je ikad bilo.

- EU je počela da propada, da se cepa i nestaje, a nas opet opet uljuljkuju praznim pričama da će nas Unija jednog dana primiti u svoje redove u punopravno članstvo - rekao je Šešelj i dodao da se to neće desiti ni u naredih deset godina i da će se EU raspasti pre nego što Srbija postane njena članica.

U tom je smislu primetio da srpska ekonomija nema šansi da izađe iz duboke krize sve dok se oslanja na MMF i Svetsku banku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Riddick

pre 7 godina

Čovek je u pravu a unići će mo EU ondak kada bude kao na jučerašnjem beš Stripformeru. Ostaće tri države koje nas radosno primadu, a mi ostali neko sed a neko žut, a neko se druži sa drugom Titom gore, je'l da na nebesima u raju.

Miki

pre 7 godina

SESELJ JE ODUVEK BIO KLOVN, ALI SADA JE POSTAO DVORSKA LUDA SRPSKE POLITIKE.... ZA RADIKALE GLASAJU LJUDI NIZEG IMOVNOG ALI I MENTALNOG NIVOA..... :)

radikal

pre 7 godina

Za Mikija. Ne znam da li si dobrog imovnog stanja,ali je sigurno da si vrhunski intelektualac.Koja briljantna i argumentovana analiza teksta,klovn,dvorska luda.Doduše nisi pojasnio šta nije tačno u tekstu,ali nije to važno.Važne su etikete.Pravi naučni pristup idiota.

Srb

pre 7 godina

Све је тако, као да ће Србија добити 50 милијарди и све муке решити, довољно погледати на ЕУ комшилук и све нам је јасно, власти да послушају свој народ и да се баве Србијом, пуна нам је капа поглавља и ЕУ.

Jozef Prasnikar

pre 7 godina

Seelju a koki da palti Vase ogremne potrebe

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija