• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2016

16:00

(FOTO) SLAVLJE U BATAJNICI! Novi vojni helikopteri Mi-17 V5 sleteli na vojni aerodrom!

Politika

(FOTO) SLAVLJE U BATAJNICI! Novi vojni helikopteri Mi-17 V5 sleteli na vojni aerodrom!

Podeli vest

Sa Aerodroma "Nikola Tesla" danas su na batajnički vojni aerodrom preleteli helikopteri Mi-17 V5 , koji su nedavno nabavljeni iz Ruske Federacije. Helikoptere su dočekali pripadnici 890. mešovite helikopterske eskadrile

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak pozdravio je posadu prvog helikoptera i potpukovniku Ivici Živadinoviću, kapetanu Draganu Marjanoviću i zastavniku Zoranu Cogoljeviću čestitao prvi let, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On im je poželeo bezbedne letove u budućnosti, a komandantu jedinice potpukovniku Miroslavu Zečeviću poručio da ovaj dan zabeleže jer je istorijski za njih i za RV i PVO i za Vojsku Srbije.

mod.gov.rs

Komandant 890. mešovite helikopterske eskadrile potpukovnik Zečević potvrdio je da je ovo veliki dan za njegovu jedinicu, jer će doći do značajnog povećanja njenih operativnih sposobnosti i nivoa obučenosti, tako da će moći da odgovore na sve zadatke.

Predstoji nam preobuka. Cilj nam je da na bezbedan način izvršimo preobuku pilotskog i tehničkog sastava, kako bismo potpuno uveli ovaj tip helikoptera u operativnu funkciju. To će nam biti primarni zadatak za prvu polovinu naredne godine, istakao je komandant eskadrile.

mod.gov.rs

Tokom jučerašnjeg dana završen je kvalitativni prijem helikoptera Mi-17 V5 i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su od tog dana postali vlasnik tih letelica. Predstoji interna procedura uvođenja novih helikoptera u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 7 godina

Vidi VIDI to stvarno kupljeni helihopteri koji cak mogu i da lete ????? znaci Vucic nije slaga onda ko je ????? PAJTIC

DRmrPR

pre 7 godina

nabavljeni znaci kupljeni,cemu ovaj cirkus za 2 helikoptera koji i nisu nesto.

Dario

pre 7 godina

Ako bog da za 5 godina cemo imati bolje naoruzanje i tehniku od partizana 1941 godine.

Južbina

pre 7 godina

Da li, osim ustaša i balista, još neko piše komentare ?

pancir s

pre 7 godina

Trebalo bi uzeti najmanje jos deset transportnih helihoptera .Borbene Helihoptere bar cetiri,RVO pojacati sa Pancirom i Bukom ,jedna eskadrila MIG 29.Sto pre uvesti u sastav vojsku Noru i Moravu,nove radare ,mislim da ovo sto sam naveo je prilicno realno da se uzme i nebi nikom palo napamet da SRBIJU napadne.Porazavajuce za Srbiju je sto mladi ljudi nisu obuceni da rukuju oruzjem.

Oskar

pre 7 godina

Ovi helikopteri su novi i prvenstveno vojni.Nemeze se ocekivati ajro dinamican izgled i da izgleda ko spejs satl.To je vojno sredstvo koje ima instalaciju za montiranje naj savremenijeg oruzija.Laici pogledajte sta isti ti helikopteri rade po siriji.Rasturaju sve cemu pidju bazukom ga pogode on i dalje leti i gadja ciljeve bez gotovo ikakvih ostecenja.Vucko ipak nabavi dva nova helikoptera, A sta su nabavili predhodnici, pretapali tenkove i topove i prodavali u staro gvozdje.Jedan metak nisu kupili naprotiv sve su zivo rasprodali i vojsku totalno unistili.Doveli su zemlju da je postala nesposobna da se brani i od napada kokosaka, a kamoli od nekog agresora.Doce brzo i s 300 pa ce i suhoji...Ide na bolje

Papa

pre 7 godina

Netreba slaviti prerano treba sacekati par dana da vidimo dali ce kao ostali da padnu

pile

pre 4 godine

Vostani Serbio, s verom u BOGA za Vučića i Otadžbinu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17