• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

13.07.2016

19:47

DAČIĆ: Podsetio bih Čavušoglua na turske zulume za pet vekova okupacije!

Politika

DAČIĆ: Podsetio bih Čavušoglua na turske zulume za pet vekova okupacije!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas licemernim izjave bošnjačkih i turskih političara o Srebrenici vezano za Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

- Svog turskog kolegu (Mevluta) Čavušoglua koji kaže da dok Bosna plače Turska ne može mirno da spava, podsetio bih na turske zulume za pet vekova okupacije. Čavušoglu bi morao da se rasplače i nad Ćele kulom u Nišu koja je izgrađena od lobanja ubijenih Srba na Čegru 1809. Valjda su i srpske majke doživele bol kada su im odvodili decu kroz tzv. danak u krvi, praveći od njih janjičare. Mogao bi neki turski zvaničniki da klekne i pred Ćele kulom i izvini se Srbima za sve zločine za tih pet vekova - rekao je Dačić.

Dačić je u saopštenju pitao kako bi Turska reagovala kada bi Srbija osudila ubistvo milion Jermena i nazvala ga genocidom i zašto Bošnjaci ne osude zločin nad Jermenima i nazovu ga genocidom kao što su to uradile mnoge zemlje u svetu.

STEFANOVIĆ I BOZAJ: Dobra saradnja Srbije i Turske!

- Umesto što napadaju Srbiju, trebalo bi da se sete da je Narodna skupština Srbije 2010. usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici. Idejni tvorac te Deklaracije tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić je, kako nas je tada informisao, tekst usaglasio sa tadašnjim članom Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem i turskim ministrom spoljnih poslova Ahmetom Davutogluom - naveo je Dačić.‎ 

Dačić je ocenio da je "sramotno da šest godina nakon toga Bošnjaci i Turci drže lekcije Srbiji, koja je jedina od svih balkanskih zemalja donela skupštinsku deklaraciju o zločinu nad pripadnicima nekog drugog naroda"

- I zašto Boris Tadić javno ne saopšti sa kim je dogovorio tekst Deklaracije koji smo usvojili u Skupštini, sigurno ga nismo doneli bez konsultacija - naveo je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deftones

pre 7 godina

daj ne lupaj bogati pa za 5 vekova da je bilo zlocina ne bilo ni jednog ovde sta pricas bogati aj se malo osvezi ne zameram mozda si bio po vrucini

Marcco

pre 7 godina

U 13. veku, Srba isko koliko i Francuza... u 18 veku, malo manje nego Pariz

ferdinand

pre 7 godina

Iviceee treba traziti novcanu nadoknadu za sve sto je bilo...Kao jevreji i romi u Nemackoj

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija