• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2016

08:12

OPREZ ZA VOLANOM! Mokri kolovozi!

Politika

OPREZ ZA VOLANOM! Mokri kolovozi!

Podeli vest

Saobraćaj umerenog inteziteta, a mokri kolovozi i udarane rupe su glavne karakteristike ovog jutra za sve učesnike u saobraćaju, posebno za vozače, saopštio je Auto-moto savez Srbije, uz poziv na dodatan oprez za volanom zbog mokrih kolovoza na većini puteva usled kiše

U toku dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj, a na veći broj vozila treba računati i na državnim putevima koji vode ka Crnoj Gori.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, beleži se veći broj vozila na ulasku u našu zemlju naprelazu Horgoš i Batrovci gde se putnička vozila zadržavaju oko sat vremena.

Pojačan je saobraćaj i na izlazu ka Crnoj Gori, na graničnom prelazu Gostun gde se beleži zadržavanje od oko 40 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.

Što se tiče najava i aktuelnih izmena u saobraćaju, sutra će se u vremenu od 07.00 do 14.00 sati, na delu državnog puta IA reda broj 1, na deonici između Srbobrana i Siriga, raditi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije i obnavljanju središnje i leve ivične linije.

U ponedeljak i utorak, u vremenu od 07.00 do 16.00 sati, na delu državnog puta IA reda br-1, na deonici između Novih Banovaca i Stare Pazove, predviđeni su radovi na zameni elastične odbojne ograde u sklopu redovnog održavanja autoputa.

Na državnom putu I A reda broj 1, od petlje Horgoš do petlje Subotica sever, smer Horgoš-Novi Sad, uspostavljen je normalan režim saobraćaja.

Od 19. jula, zbog obezbeđenja radova na izgradnji auto-puta E-80, doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 4, deonica Prosek-Bancarevo, na delu obilaznice oko Niša ka Pirotu, u zoni Malčanske petlje, u smeru Niš-Pirot. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj iz desne kolovozne trake, smera Niš-Pirot će biti preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku smera Pirot-Niš.

U okviru radova na redovnom održavanju, od 16. do 30. jula izvode se radovi na kolovoznoj konstrukciji i sistemu za odvodnjavanje, na državnom putu II A reda broj 147, deonica Zoroljin-Kosmaj (Sopot).

Od 18. do 22. jula, na državnom putu I B reda broj 26, Beograd-Obrenovac, deonica Umka-Duboko, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoznog zastora.

U ponedeljak 18. jula, od 08.00 časova do 20. jula do 08.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), ulazak u Novi Sad, smer Sirig-Novi Sad, izvodiće se radovi na asfaltiranju u voznoj saobraćajnoj traci. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 13. do 31. jula u periodu od 07.00 do 15.00 sati, na državnom putu II A reda broj 258, deonica Čukarka - granica sa Makedonijom (Preševo 2), izvodiće se radovi na rekonstrukciji puta.

Od 13. jula do 13. avgusta, usled radova na rehabilitaciji kolovoza, doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 158, deonica Aleksinac - Katun, kod sela Glogovica. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Do ponedeljka 18. jula nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43.

Kad je reč o neprohodnim putnim pravcima, od 12. jula do 1. avgusta, u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, usled radova na pojačanom održavanju, na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 174, Ulice Karađorđeva i Živojina Mišića. Za vreme izvođenja radova saobraćaj je preusmeren na druge gradske ulice, prema postavljenoj adekvatnoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.

Od 7. juna do 1. avgusta obustavljen je saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ulicom Podunavskog partizanskog odreda.

Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore.

Obustavljen je i saobraćaj zbog radova na sanaciji klizišta na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub - Popučke - Iverak, a alternativni put je Ub - Slovac - Valjevo.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20