• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2016

14:49

VULIN: Srbija ima levicu na koju može da se osloni!

Politika

VULIN: Srbija ima levicu na koju može da se osloni!

Podeli vest

Pokret socijalista obeležio je danas osam godina postojanja, a lider te stranke Aleksandar Vulin poručio je da je PS u tom periodu pokazao da Srbija ima na koga da se osloni i da ima levicu koja je voli, razume i poštuje

- U prethodnih osam godina pokazali smo šta su naša uverenja, šta su nam prioriteti, pokazali smo da ne menjamo stranu, da smo uporni, vredni... Pokazali smo ko su naši prijatelji i saborci, a ko su protivnici - poručio je Vulin na svečanosti u Nišu.

Kako je rekao, iza stranke je osam godina borbe, ali i godine koje slede će biti godine borbe.

- I one neće biti lakše, ali neka nama budu i teže, ali neka deci koja koračaju iza nas budu bolje i lakše - rekao je Vulin.

Kako je rekao, Pokret socijalista je, u političkom smislu, formiran "u nevreme", posle izbora 2008. godine i podsetio da je te godine formirana i SNS, te dodao da su te stranke uvek na strani naroda, spremne da se bore za Srbiju koja će biti bolje mesto za život.

- Razumemo potrebe građana, tu smo da ih ispunimo i da im pomognemo. Aleksandar Vučić nas je okupio i poveo, mi smo njegovi saborci za bolju i pravedniju Srbiju. I to nije borba na dah, nije sprint, već maraton, duga, žilava i uporna borba - rekao je Vulin.

On je naglasio da je PS ozbiljan, odgovoran i lojalan partner SNS-u.

- Ni sledeća vlada neće moći da se ponaša drugačije već socijalno odgovorno o istim kategorijama na isti način. I kako budemo ozdravljivali Srbiju, njenu privredu i finsansije tako ćemo moći da širimo prava i poboljšavmo položaj svakome kome je pomoć potrebna - rekao je Vulin, koji je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je rekao, ministarstvo koje vodi je najtežze i najčasnije, i moglo bi kraće da se nazove "ministartsvo za ljude", nagalšavajući da u godini najveće štednje nijedno socijalno davanje nije umanjeno.

Levica koju predstavlja PS, dodao je, nije levica koja traži da se ne radi i ne štedi, već je to ideja i ideologija koja se bori da ljudi rade, budu zaštićeni na radu i adekvatno plaćeni, da ih država čuva i brani...

To, dodao je, nije levica nerada, koja bi prihvatila da stranci odlučuju u ovoj zemlji šta će i ko će da radi.

- Mi smo ponosni što smo deo koalicije koja je vratila nezavisnost Srbiji i koja se izborila za pravo Srbije da odlučuje sama o sebi i nikada više to pravo neće izgubiti. Ambasadori nikada više neće odlučivati u ovoj zemlji - rekao je Vulin.

Obeležavanju godišnjine PS-a prisustvovao je i potpredsednik naprednjaka Milenko Jovanov koji je preneo čestitke te stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića, izrazivši uverenje da će zajedno raditi na stvaranju Srbije u kojoj će svi imati jednake šanse.

- Upravo tu levičarsku crtu daje Pokret socijalista i to je važno za našu saradnju - rekao je Jovanov.

On je dodao da je Aleksandar Vulin pokazao da mu "nisu važne stranke, već strane".

- A mi smo na istoj strani već osam godina, a Srbija danas ima dve strane, jedna je naša za Srbiju, a druga je za patkicu - rekao je Jovanov.

Svečanosti obeležavanja u Oficirskom domu u Nišu prisustvovali su i predstavnici sindikata, organizacija osoba sa posebnim potrebama, gradonačelnik Niša Zoran Perišić...

Obeležavanje je počelo minutom ćutanja kojim je odata pošta osnivaču Pokreta socijalista akademiku Mihajlu Markoviću, nakon čega je hor izveo himnu Bože pravde i Internacionalu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija