• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. U.

20.07.2016

10:19

SPREMTE SE, SPREMTE ĐETIĆI! Lider SRS uskoro u Crnoj Gori, ŠEŠELJ HOĆE DA OŽIVI CRNOGORSKE RADIKALE!

Politika

SPREMTE SE, SPREMTE ĐETIĆI! Lider SRS uskoro u Crnoj Gori, ŠEŠELJ HOĆE DA OŽIVI CRNOGORSKE RADIKALE!

Podeli vest

Vojislav Šešelj dolazi u Crnu Goru u drugoj polovini avgusta. Vođa radikala želi da pripremi stranku za naredne izbore. Njegov cilj je da se radikali dokopaju parlamenta, saznaje Informer CG

Regrutuju nove članove
Radikali vode aktivnu kampanju na društvenim mrežama i dele pristupnice novim članovima

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u avgustu će posetiti Crnu Goru!

Lider radikala u našu zemlju dolazi jer želi da oživi svoju partiju i pripremi je za nastup na oktobarskim izborima s ambicijom da SRS, najverovatnije u koaliciji sa srodnim partijama, posle duže vremena uđe u parlament, saznaje Informer CG.

- Šešelj bi trebalo da dođe u Crnu Goru u drugoj polovini avgusta. To je izvesno - kaže dobro obavešteni izvor Informera CG i ističe da vođa radikala u našoj zemlji nije bio pune dve decenije.

Šešelju je, podsetimo, bio zabranjen ulazak u Crnu Goru. Ta zabrana u međuvremenu je ukinuta.

Poslednji put u Podgorici 1996.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poslednji javni miting imao je u Crnoj Gori 11. oktobra 1996. na centralnom gradskom trgu uoči kampanje za parlamentarne izbore. On je proteran iz Crne Gore nakon mitinga u Herceg Novom, na kom je uputio niz uvreda na račun tadašnje republike. Tadašnji predsednik Crne Gore Momir Bulatović ga je izručio Srbiji.

- Za Šešeljev dolazak više nema nikakvih prepreka. On će sigurno doći, ali ne kao turista nego kao političar, rešen da svoju stranku vrati u Skupštinu. Šešelj veruje da je on jedini u stanju da se izbori za prava Srba u Crnoj Gori i da u svom razbijačkom stilu skrene pažnju na njihov položaj. Znajući ga, on sigurno neće štedeti nikoga, a najmanje lidere opozicionih stranaka koji su pokupili prosrpske glasove i skroz promenili ideologiju, tako da sada između njih i građanskih opcija ne postoji suštinska razlika - kaže Informerov sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

Da se pristalice četničkog vojvode u Crnoj Gori spremaju za dolazak svog vođe Informeru CG je potvrđeno u Stranci srpskih radikala.

- Vojislav Šešelj će uskoro doći. Ne bih pominjao termin jer ne želim da sve bude poznato - kaže za naš list predsednik SSR Darko Sekulić.

DF: Znamo mi što on dolazi

Nijedna partija nije želela zvanično da komentariše najavu dolaska lidera radikala u Crnu Goru. Opozicione partije, a naročito one koje računaju na prosrpske glasače, ne raduju se njegovoj poseti.
- Nek je živ i zdrav. Mnogo je propatio u Hagu i slobodno se može reći da je pobedio Tribunal. Otkad se vratio, međutim, on u Srbiji mnogo jače tuče po opoziciji nego po vlasti. Daj bože da i u Crnu Goru ne dolazi sa istim planom - kaže za Informer CG neimenovani funkcioner DF.

On tvrdi da se ta partija ozbiljno priprema za izbore, a Šešeljev dolazak će, kako kaže, biti odskočna daska za kratku, ali efektnu kampanju.

- Konačno odluku o izlasku na izbore donećemo za nekih 20 dana. Tada će se znati kako i s kim ćemo nastupiti. U svakom slučaju, mi smo i sada vrlo aktivni. Obilazimo članstvo i simpatizere. Vodimo kampanju od vrata do vrata i proveravamo raspoloženje birača. Mogu vam reći da smo prijatno iznenađeni prijemom i reakcijama naroda - kaže Sekulić.

On tvrdi da je Šešelj postao magnet i za ljude koji ranije nisu bili naklonjeni njegovoj politici.

- Ljudi u Crnoj Gori su ostali verni Vojislavu Šešelju. Nije reč samo o nama koji ga nikada nismo napuštali. Imamo mnogo novih članova. Zato nas to naše pozitivno iznenađenje ohrabruje da krenemo još ambicioznije - poručuje Sekulić.

Eto ga!
Šešelj sigurno dolazi, ali ne bih da otkrivam tačan termin
Darko Sekulić

Stranka srpskih radikala od početka jula na društvenim mrežama vodi vrlo aktivnu kampanju. SSR, između ostalog, deli pristupnice članovima. Stranka je obezbedila i prostorije za rad u centru Podgorice. Crnogorski radikali najavljuju da će u kampanji udarati i levo i desno i da neće štedeti ni vlast, niti parlamentarnu opoziciju.

- Stranci srpskih radikala je glavni neprijatelj režim, koji je ogrezao u nerasvetljenim ubistvima, ekonomskom kriminalu, pljačkanju narodnih dobara, uništavanju privrednih potencijala i same privrede. Parlamentarna opozicija se malo razlikuje od režima, tako da i ona predstavlja najcrnjeg neprijatelja interesa srpskog naroda u Crnoj Gori. Sklona je korupciji, a ušla bi u u NATO i EU. Suštinski i oni su nam ideološki protivnici - poručuje Stranka srpskih radikala.


ŠEŠELJA NE ŽELE NI U BiH! Lidera SRS će deportovati ako pređe granicu!

Srpska radikalna stranka je na poslednjim izborima 2012. godine učestvovala u koaliciji pod nazivom Srpska sloga. Taj savez su činili još Narodna stranka, Srpska lista, Otadžbinska srpska stranka i Demokratski centar Boke. Ta koalicija osvojila je 1,4 odsto, odnosno oko 5.100 glasova i nije uspela da pređe izborni cenzus od tri procenta. 

 

 

 

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 7 godina

Seselj je pridobio simpatije velikog broja crnogoraca koji su nacionalno nastrojeni a koji su pratili sudjenja u haskom sudu. U CG ovoga puta ce dobro doci.

Aleks

pre 7 godina

Ne treba Crnoj Gori i Crnogorcima ovaj spletkaroš i intrigaš! Vjerovatno će biti uhapšen na granici i protjeran za Srbiju!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija