• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2016

17:26

JOKSIMOVIĆ I KIF: Jačati bilateralne veze Srbije i Britanije!

Politika

JOKSIMOVIĆ I KIF: Jačati bilateralne veze Srbije i Britanije!

Podeli vest

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović oceniala je u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom, da otvaranjem novih pregovaračkih poglavlja Srbiji predstoji nova dinamičnija faza reformskog procesa koja se odnosi na najvažnije oblasti za jedno društvo i državu

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Kif je čestitao Vladi na otvaranju poglavlja, ocenivši da ono predstavlja vrednovanje rezultata ostvarenih u pregovaračkom procesu. 

Ministarka Joksimović je naglasila da je protekli period pokazao još jednom da Srbija ima partnere u svetu koji respektuju napore koje Vlada ulaže i po pitanju regionalne stabilnosti i unutrašnje reformske politike, koja je, kako je naglasila, važna zbog sveukupnog razvoja i prospariteta. Ona je ponovila da je otvaranje poglavlja upravo zbog te činjenice veoma značajno za građane Srbije.

Ambasador je posebno pohvalio napore koje premijer Vučić ulaže u regionalnu stabilnost. 

JOKSIMOVIĆ: Srbija rezultatima zaslužila otvaranje 23 i 24!

Joksimović je naglasila da je Srbija okrenuta politici saradnje kao jednog od osnova za ukupan napredak regiona i da je Vlada i u politici i u iznošenju stavova pokazala doslednost i zrelost. 

Joksimović i Kif su razmenili mišljenja i o uticaju odluke o Bregzitu na buduće pozicioniranje Velike Britanije i njenu ulogu u EU do trenutka istupanja. Izražen je obostran interes za jačanje bilateralnih ekonomskih i političkih odnosa Srbije i Velike Britanije. 

U razgovoru su razmenjena i mišljenja o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantskom krizom. Joksimović i Kif su konstatovali da su neophodni dodatna pažnja i napori EU da se na još efikasniji način nađe održivo rešenje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija