• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.07.2016

18:41

(FOTO) ROBIJA?! Tužilaštvo istražuje divljanje ispred gradske Skupštine, ŠEFU 'PATKE' PRETI PET GODINA ZATVORA!

Politika

(FOTO) ROBIJA?! Tužilaštvo istražuje divljanje ispred gradske Skupštine, ŠEFU 'PATKE' PRETI PET GODINA ZATVORA!

Podeli vest

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva ispitan član inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Simon Simonović, koji je u megafon vikao: Razbili smo nos policajcu... Tužioci ga sumnjiče za napad na službeno lice

Simon Simonović, jedan od šefova protesta "Ne da(vi)mo Beograd" na kom je u ponedeljak razjarena rulja fizički napala gradonačelnika Sinišu Malog i odbornike ispred gradske Skupštine, saslušan je u policiji po nalogu Višeg javnog tužilaštva!

Brani se
Simonović je policajcima ispričao da ga je neko gurnuo, zbog čega se sapleo i možda nekog zakačio u padu
Informerov izvor

 

(VIDEO) AKO PATKA LAŽE... Organizatori protesta "Ne davimo Beograd" se hvale: RAZBILI SMO NOS POLICAJCU!

Simonović je tokom protesta u megafon slavodobitno vikao: Razbili smo nos policajcu!, pa ga tužioci sumnjiče za krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zbog čega mu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

VUČEVIĆ TRAŽI HITNU REAKCIJU DRŽAVE: Zgrožen sam bahatošću napadača na Sinišu Malog!

Konkretno, Simonović se tereti da je napao policajca Ivana Džambića, koji je zbog povreda lica i ruku primljen u Urgentni centar.

'Bilo je slučajno'!?

Kako saznajemo, Simonović je na policijskom saslušanju ustvrdio da nikog nije napao, već da se u koškanju sapleo i "možda nekog zakačio"!?!

- Simonović je sve vreme tvrdio da nije bilo fizičkog obračuna. Njegova verzija događaja glasi da ga je neko slučajno gurnuo, zbog čega se on slučajno sapleo i možda nekog zakačio pri padu... Tužilac je zasad ipak ostao pri stavu da je reč o krivičnom delu - prenosi naš izvor.

Darko Cvetanović

Vladimir Dragaš, advokat Simona Simonovića, potvrđuje da je njegov klijent saslušan kao osumnjičeni.

- Saslušan je po nalogu Višeg tužilaštva. Simonović je osumnjičen za nanošenje povrede policajcu, koja je kvalifikovana kao lakša. Tužilac treba da odluči da li će nastaviti gonjenje... - naglašava Dragaš. Prema njegovim rečima, Simonovićeve reči na snimku su istrgnute iz konteksta:

(VIDEO) "PATKARI" FIZIČKI NASRNULI NA SINIŠU MALOG: Demonstrant ga gađao nepoznatim predmetom!

- Simon je samo megafonom preneo reči odbornika Nebojše Bakareca, koji je u tom trenutku izašao iz parlamenta da razgovara s okupljenima i upitao ih: Zašto ste slomili nos policajcu? Da su objavljene tri sekunde snimka pre i posle toga, bio bi jasan kontekst...

Darko Cvetanović

Nebojša Bakarec, odbornik Samostalnog DSS, međutim, kaže da je Simonović s podsmehom u megafon saopštio prisutnima da su razbili nos policajcu.

Podsmeh i mržnja
Simonović se podsmevao. U nekom trenutku je u megafon rekao: Razbili smo nos policajcu, ko ga j**e!
Nebojša Bakarec, odbornik Samostalnog DSS

- Izašao sam iz zgrade da ih pitam zbog čega su povredili policajca, ali su bili razjareni i automatski su me doživeli kao neprijatelja. U dva navrata su pokušali na silu da uđu u zgradu. Taj Simonović se sve vreme podsmevao. U nekom trenutku je u megafon rekao: Razbili smo nos policajcu, ko ga j**e! Dakle, Simonović nije ponavljao moje reči - naglašava Bakarec.

Kazniti saučesnike

Advokat Svetozar Vujačić, na drugoj strani, ocenjuje da osim Simonovića mora da odgovara još najmanje četvoro ili petoro ljudi.

Darko Cvetanović


PS: Gde je danas bio Janković po "službenoj dužnosti"?

- Policija treba da podnese krivične prijave i protiv onog čoveka koji je gađao Malog. Reč je o nasilju na javnom mestu koje može uzeti maha. Ovo krivično delo ima dodatnu težinu jer su napadnuti državni funkcioneri i policajci - zaključuje Vujačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milka

pre 7 godina

A politicari koji cerupaju i podkradaju drzavu 25 god nista HA ,HA ,HA

Kraka

pre 7 godina

Gde je Sale Prangija da nam izlozi svoje misljenje? Mora da je na nekom jeftinom egzoticnom mestu na odmoru posto su mu bedna primanja !\n

Rale

pre 7 godina

Pa što ne prizna da ga je udario ako je heroj i borac za slobodu? Zato što sada više nije u gomili. Viđao sam i ranije takve ''heroje''.

nepoznati

pre 7 godina

Ko je ovaj covek,ko ga finansira,ko mu placa advokata?\n

AntiPatka

pre 7 godina

Placenici, sram vas bilo!!!! Sve vas treba na robiju poslati!!!\n

zora

pre 7 godina

Besposlicari na ulicama u bilo koje doba dana.VELIKI RADNICI ZA PRIMER.

BANE

pre 7 godina

SVE SILEDJIJE TREBA KAZNITI ALI POCETI OD ONIH MINISTARA I POLITICARA KOJI SU 25 GOD KRIMINALNO AKTIVNI

DJ

pre 7 godina

a sve polupismene i nepismene DJ nazad u prvi razred osnovne škole.

BOKI

pre 7 godina

Tipičan primer parasita. Ljigavca koji je plaćen da manipuliše labilnim osobama. Takvi su ovi patkari.

rajka

pre 7 godina

Prodane duse,noga u du.pe,pa na prinudni rad,mrs vi i ameri vise

Joca

pre 7 godina

Iščeprkajte šta je Simon Simonović poreklom pa će vam sve biti jasno...da nije možda Simon čudotvorac ???

Maganik

pre 7 godina

Znači, ovo je tak joji se nasadio na žutu patku pa meša li meša.

genije

pre 7 godina

Klasican otporas od pre 16 godina . Kako smo se samo lozili sa pesnicom i parolom "gotov je " , a onda se ispostavi da su otporasi to radili za velike pare. I sad po svetu opet za kintu promovisu USA "demokratiju" Tako i ovaj pacenik samo nismo vise deca , provaljen je .

Mile

pre 7 godina

Koje sve spodobe kod nas mogu da organizuju protest i danima maltretiraju gradjane beograda!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija