• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2016

15:35

LINTA: Jasna poruka da je NDH bila volja hrvatskog naroda!

Politika

LINTA: Jasna poruka da je NDH bila volja hrvatskog naroda!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da poništavanjem presude Alojziju Stepincu, kao i pokušajem njegove kanonizacije, "Hrvatska šalje jasnu poruku da je zločinačka NDH bila istinska volja hrvatskog naroda za svojom državom a da su ustaše bile borci za hrvatsku slobodu a ne najveća ljaga i sramota u hrvatskoj istoriji"

- Izjave hrvatskih zvaničnika da je današnja Hrvatska naslednica ZAVNOH-ovske Hrvatske su obična propaganda za međunarodnu zajednicu - ističe Linta.

"Brojne činjenice nepobitno pokazuju da je Alojzije Stepinac zločinac jer je aktivno učestvovao u stvaranju fašističke NDH, jer se zakleo na vernost i podršku Pavelićevom režimu, jer je bio inicijator prekrštavanja pravoslavnih Srba i jer nikad nije protestovao protiv osnivanja Jasenovca i drugih koncentacionih logora za Srbe, Jevreje i Rome - ističe se u pisanoj izjavi Linte.

On dodaje da je Stepinac sve vreme znao za pokolje, i uprkos povremenim protestima, nikada nije dovodio u pitanje podršku zločinačkoj NDH.

- Važno je naglasiti da je Stepinac još pre aprila 1941. godine bio veoma negativan prema Srbima i pravoslavlju i da je održavao veze sa brojnim ustaškim prvacima u Zagrebu na čelu sa Milom Budakom - dodaje Linta.

On smatra da zbog nespremnosti hrvatskog naroda da jasno osudi genocid nad Srbima u zloglasnoj NDH i aktivnu ulogu Stepinca u pripremi, sprovođenju i opravdanju genocida, ne postoji nikakva mogućnost uspostave međusobnog povjerenja i pomirenja između Srba i Hrvata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija