• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2016

12:39

ŠEŠELJ: Amerikanci spremaju svog kandidata za predsednika Srbije!

Politika

ŠEŠELJ: Amerikanci spremaju svog kandidata za predsednika Srbije!

Podeli vest

Amerikanci pripremaju svog kandidata za predsedničke izbore u Srbiji, izjavio je u intervjuu za "Novosti" lider SRS Vojislav Šešelj

- Amerikanci pripremaju svog kandidata, ali su digli ruke od izanđalih političara kao što su Tadić, Pajtić, Jovanović, Čanak, ali i od Radulovića, koji je neuračunljiv - rekao je Šešelj za Novosti.

On je dodao da postoji opcija da "istaknu nekog nestranačkog, kao što je Saša Janković ili da nateraju Vučića da kandiduje Zoranu Mihajlović".

U tom slučaju bi, kaže lider SRS, i Dačić i Ljajić, koji su istakli kandidaturu, podržali Mihajlović.

Vučić bi, prema Šešeljevim rečima, bio najozbiljniji kandidat SNS, ali pitanje je, kaže, da li će se odreći premijerske pozicije, koja ima mnogo više ovlašćenja. 

On je naveo i da je njegova stranka odlučila da on bude kandidat za predsednika Srbije i da 1. septembra kreće u kampanju. 

Šešelj je za Novosti takođe ocenio da se formiranje Vlade odlaže, jer je mandatar Vučić suočen sa jakim spoljnim pritiscima.

Šešelj je naveo da Moskva očekuje da u Vladi budu srpske patriote, proruski orijentisane, dok Amerikanci insistiraju da u Nemanjinu 11 uđe što više prozapadnih "igrača" koji će nametnuti sankcije Rusiji. 

- Nisam siguran kako će Vučić da prelomi. Odluku mogu da mu olakšaju dva velika događaja - Bregzit i propast puča u Turskoj, koji su režirali Amerikanci - kaže Šešelj. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cica draza

pre 7 godina

Vojo ti mislis da amerikanci prilagodjavaju svog predsednika prema srbsom predsedniku Nikolicu???

Srb

pre 7 godina

Ја ћу гласати за Тому, што је сигурно сигурно је, он је наш Шумадинац, сви други личе на америчке патке.

Sremac

pre 7 godina

Ja sam naprednjak,da se razumemo,ali nikad više neću glasati za čoveka koji je kupio fakultetsku diplomu,cija žena u ovoj bedi i nemaštini nosi firmirane stvari koje koštaju desetine hiljada evra.Čiji sinovi ne znaju koliko su puni keša pa tati poklone neki skup auto.Odakle bre???Od mene toliko,a vi kako ste?

HRVAT

pre 7 godina

Hrvat Vojo Seselj govori istinu pa vi pricajte sta god hocete\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija