• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2016

22:12

OTKRIVAMO! FORMIRANJE NOVE VLADE PRI KRAJU: Vučić traži još tri dobra ministra!

Politika

OTKRIVAMO! FORMIRANJE NOVE VLADE PRI KRAJU: Vučić traži još tri dobra ministra!

Podeli vest

Sve učestalije glasine o velikim problemima oko formiranja nove Vlade Srbije, navodno žestokim pritiscima stranaca, pa čak i o tome da Vučić razmišlja da vrati mandat jer "nije sposoban" da sastavi Vladu (!?!) - nisu tačne!

 

U kabinetu premijera Aleksandra Vučića tokom vikenda smo dobili pouzdane informacije koje govore sasvim suprotno: formiranje Vlade je pri kraju, a mandatar traži još tri dobra kadrovska rešenja za ministre.

- Znam da bi se mnogi obradovali ako bi Vučić odustao i vratio mandat, ali to se neće desiti. Premijer ozbiljno i svakodnevno radi na sastavu Vlade. Ima rešenja za većinu resora, a još traga za tri dobra... - objašnjava jedan od Vučićevih saradnika.

Informer od četvrtka počinjeda objavljuje sastav nove Vlade

Za razliku od drugih novina koje su od vanrednih izbora do danas objavile na desetine imena "sigurnih ministara", Informer to nije radio. Naravno, imamo saznanja o tome ko je sve u igri za nove ministre, ali ih nismo objavljivali jer nismo mogli biti sto odsto sigurni ko će zaista na kraju biti ministar. Pošto smo u međuvremenu došli do novih informacija, od 28. jula samo u Informeru čitajte ko će biti novi, a ko stari-novi ministri.

Na pitanje zašto se odužilo s formiranjem Vlade, on odgovara:

- Svi zaboravljaju da smo jako daleko od isteka zakonskog roka. Vučić sastavlja Vladu tako da traje četiri pune godine, to mora da bude kabinet bez greške. Uostalom, Srbija odlično funkcioniše i s"tehničkom vladom", pa nema razloga za žurbu, osim što se nekima iz opozicije jako žuri na more...

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ NA IZLOŽBI 'NECENZURISANE LAŽI': Ovo pokazuje koliko su priče o cenzuri BESMISLENE!

Vučić juče nije govorio o novom kabinetu, ali se u subotu mnogo prašine diglo oko njegove izjave u kojoj je rekao da "neće da pravi Vladu protiv koje bi i sam bio".

- Pokušaću da je formiram u kratkom roku. Ako ne budem uspeo, nije nemoguće da je neko drugi formira. Imamo problema, nije hir u pitanju... - istakao je Vučić.

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je Vučić otporan na pritiske.

- Srbija je otvorila poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU, a tu su i dobri odnosi s Rusijom zbog kojih smo izloženi napadima Zapada. Vučićeva izjava upućena je preventivno, kako bi stavio do znanja da neće tolerisati pritiske - zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17