• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2016

18:07

VULIN: Ustaško divljanje u Srbu je sramota čitave Evrope!

Politika

VULIN: Ustaško divljanje u Srbu je sramota čitave Evrope!

Podeli vest

Ustaško divljanje u Srbu je sramota čitave Evrope, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin

- Hrvatska je jedina zemlja na svetu u kojoj antifašisti moraju da se sklanjaju pred fašistima. Šta je još potrebno da se desi pa da EU jasno osudi oživljavanje ustaštva - zapitao je Vulin povodom događaja u Srbu.

- Ćutanje na mržnju prema Srbima i antifasistickim vrednostima neće učiniti da se zlo ne vrati. Povratak fašizma u Hrvatskoj je dokaz obnovljenog ludila u koji svet tone - rekao je Vulin Tanjugu.

Obeležavanje godišnjice ustanka u Srbu, Hrvatska, kraj partizanskog spomenika, u organizaciji SNV-a i SABA, proteklo je danas u senci niza incidenata, pretnji i provokacija pripadnika proustaške Autohtone Hrvatske stranke prava i njihovih pristalica.


Pupovac: U Srbu slavimo jednu smrt - smrt fašizmu! 

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac poručio je danas u Srbu, na obeležavanju 75. godišnjice ustanka naroda Like, da se u Srbu nisu okupili kako bi slavili bilo čiju smrt i pravdali bilo čiji zločin, jer oni ne prave razliku među mrtvima, posebno ne među nedužnim žrtvama odmazdi i istrebljenja. 

Linta: Incidenti u Srbu očekivani

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas očekivanim niz incidenata, pretnji i provokacija od strane pripadnika proustaške Autonomne Hrvatske stranke prava i njihovih pristalica s ciljem da spreče obeležavanje 75. godišnjice masovnog narodnog ustanka u ličkom mestu Srb.

Opšte je poznato da je ustanak srpskog naroda, ne samo u Lici, nego i u drugim krajevima genocidne NDH, izazvan strašnim zločinima ustaša jer mu je prijetilo potpuno istrebljenje, piše u saopštenju. 

Očigledno je da Hrvati proustaške orijentacije, a nije ih mali broj, čine sve što je u njihovoj moći da se antifašistička borba srpskog naroda u saradnji sa ostalim narodima u Drugom svetskom ratu prikaže kao zločinačka, a ustaški režim kao jedini koji se borio da se ispuni hiljadugodišnji san hrvatskog naroda za svojom državom, naveo je Linta. 

Činjenica je da aktuelna hrvatska vlast sa velikim dijelom katoličke crkve daje ogromnu podršku proustaškim snagama koji sprovode reviziju istorije, dodaje se u saopštenju.

- Ovo mesto i ovaj dan su mesto opomene na rat i nepravdu i inspiracija za mir i za pravdu, a koji su sve više ugroženi. Za razliku od onih koji su nas pokušavaju omesti mi nismo ekstremni, mi ne spadamo u ekstreme, mi spadamo u normalne građane koji žele normalan život i normalnu politiku i normalnu državu - naveo je Pupovac.

USTAŠE DIVLJALE U SRBU! Blokirale put i urlale: Za dom Spremni!

Ukazao je da su ekstremni oni koji ćute, okreću glavu i puštaju ekstremiste na nas. 

- Mi nismo ovde da bismo slavilu ičiju smrt i pravdali ičiji zločin, samo ćemo jednu smrt slaviti - smrt fašizmu - rekao je Pupovac i dodao:

Pupovac je naveo da smrti nedužnih bole i u Nebljusima i u Boričevcu i u Suvaji i u Brotni. 

Nama su, kazao je, ubijeni Srbi u ustaškim akcijama čišćenja pre ustanka i ubijeni Hrvati u prvim danima ustanka pođednako vredni pomena, rekao je i pozvao sve na minut ćutanja.

- Ono u čemu mi pravimo razliku jesu ideje koje su pokretale ustaše i četnike s jedne strane, i partizane s druge strane. Te ideje, prakse i sredstva i ciljevi nisu bili isti, te je antifašistička tekovina za Srbe u Hrvatskoj najvažnija vrednost 20. i 21. veka, a onaj ko im odriče antifašizam odriče i opstanak, slobodu i zajedništvo i miran život koji su zajedno s Hrvatima osigurali - rekao je Pupovac.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
HRVAT

pre 7 godina

A sta je cetnicki dernek na Ravnoj Gori?To nije sramota slavit kvislinge u Srbiji a u Hrvatskoj jest..jeli?\n

Nebojsa

pre 7 godina

A vi i dalje hrlite u tu Evropu iako oni prema Srbiji gaje neakrivene namere istrebljenja pa su tim povodom Hrvati vec snabdeveni raketama dometa 300 km da ruku po Srbiji. A mi umesto saeadnje s Rusijom alusamo bezlicne proteste srpskih politicara\n

magda

pre 7 godina

Sto se ustase ne pridruze djihadistima i Isisu a mogli bi i Boko Haramu,nema nikakve razlike izmedju njih,pa posto imaju ulaznicu u EU,neka po njima kolju i vade im oci,onda bi Evropa osetila na svojoj kozi koje su to bestidne moralne nakaze na dve noge.Oni su bozja greska,nesto je Bog pobrkao kad ih je stvarao.\n

marko

pre 7 godina

Kakva bre sramota za evropu. Pa i tamo se divlja, hrvati samo kopiraju. A mi srbi treba da grickamo kokice i posmatramo zbivanja u Nacinnom Parku EU. Sad malo mecka igra pred vasim vratima. E ko bi ovo pomislio 90tih, da mi gledamo divljake u EU. Okrece se kolo srece. Boze me oprosti, ne zelim nikom zlo ali sve ovo je ironija ili ti Gospodnja volja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija