• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.07.2016

18:53

DAČIĆEV ODGOVOR KOVAČU: Ustaše u Srbu su naslednici ustaške NDH!

Politika

DAČIĆEV ODGOVOR KOVAČU: Ustaše u Srbu su naslednici ustaške NDH!

Podeli vest

Srbija hoće dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne po cenu da se ratni zločinci pretvaraju u navodne mučenike, poručio je srpski šef diplomatije Ivica Dačić u odgovoru hrvatskom kolegi Miru Kovaču

On je dodao da "povampirene ustaše danas u Srbu ni na šta i ni na koga ne podsećaju, nego oni jesu naslednici fašističke ustaške NDH i Ante Pavelića".

Možda naša protestna nota Hrvatskoj ministra Kovača lično podseća na Miloševića, što svakako nije istina, ali povampirene ustaše danas u Srbu ni na šta i ni na koga ne podsećaju, nego oni jesu naslednici fašističke ustaške NDH i Ante Pavelića - naveo je Dačić.

NA KOJIM JE OVAJ DROGAMA! Kovač: Nota Srbije jeftin napad koji podseća na Miloševića!

Dačić je ukazao da u protestnoj noti Srbije nema, kako kaže Kovač, lažnih citata već su navedene doslovne izjave Stepinca izrečene na Uskrs 1941. godine u zagrebačkoj katedrali posvećenoj Bogorodici, gde on propoveda lojalnost fašističkoj ustaškoj NDH, kao i citat iz njegove okružnice biskupima gde kaže da je NDH najznamenitiji događaj u životu hrvatskog naroda i odavno sanjani i željeni ideal. 

DAČIĆ ODBRUSIO HRVATIMA: Niko neće ponižavati Srbiju i žrtve ustaškog terora!

- Takođe, na suđenju Stepincu 3. oktobra 1946. godine, on svoje suđenje prekida samo da izjavi pokrštavanje Srba nije ispravan naziv, nego se radi o "verskom prelazu". Ovo su istorijske činjenice, koje nemaju nikakve veze sa Miloševićem - ukazao je Dačić i poručio:

"Dok je Hitler za Nemce i ceo svet simbol zla, za hrvatsku vlast NDH je ostvarenje hrvatskog sna, Ante Pavelić i ustaše simbol herojstva, a sa njim i njihov duhovnik Stepinac, simbol svetosti. Za to su dokaz i današnje slike ustaškog divljanja u Srbu. Srbija hoće dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne po cenu da se ratni zločinci pretvaraju u navodne mučenike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
HRVAT

pre 7 godina

Gospodine Dacicu na Ravnoj Gori ste podigli kvislingu i fasisti spomenik....nista o tom ne prica???Gdje je onaj mis Zuroff ?\n

Simke

pre 7 godina

Šarl de Gol je odlikovao Dražu 1943 ordenom Francuskog ratnog krsta. Takođe 19.3.1948. tadašnji američki predsednik Hari Truman, posthumno je odlikovao generala Dragoljuba Mihailovića “Legijom za zasluge prvog stepena”. Stotine spašenih američkih pilota je zahvalno Ravnogorskom pokretu. E sad, da li je bio kvisling?

HRVAT

pre 7 godina

Dacicu Za Dom Spremni !!!....mi smo ponosni na nase Ustase...danas oni vladaju Hrvatskom...nema vise ni partizana a kamoli cetnika..pojave li se..bjezat ce\n

usaf

pre 7 godina

Jos jedan dokaz da ste vi Srbi i Hrvati rodjena braca.Oni rehabilituju ustase,a vi cetnike.Zao mi je sto Marsal Tito nije uspeo da vas sve posalje na Goli otok.Doduse,SFRJ bi tada ostala bez dve republike.

marko

pre 7 godina

Ovaj HRVAT je verovatno glup da sam istrazuje istorijske cinjenice. A nije tesko ovakvom isprati mozak.\nEvo malo cinjenica za HRVATa:\nPukovnik Mihajlovic dobio orden Kongresa Amerike. Pukovnik Mihajlovic je ostao da se bori za svoju tada jedinu legalnu drzavu Kraljevinu SHS, uz njega su bili i oficiri drugih nacionalnosti. \nPod okupacijom drzave ostatak oficira i vojske je ostao da se bori u vidu gerilskog rata. Vidis sve ove cinjenice su krili komunisti. A vidim ti si produkt komunistickog ispiranja mozga. Ili ti je lakse da ovako verujes misleci vasi gresi ce nestati. Aj pokusaj ponovo pa se javi da vidimo jel nestao vas greh. Cisto sumnjam. \n

marko

pre 7 godina

E jos da dodam. Mi Tita nismo skroz izbrisali iz Srbije kao ni obelezja NOBa. To je deo nase istorije, kakva je takva je, ali nasa je. Mi je prihvatamo, po nekima losa po nekima dobra. Iz nje cemo da naucimo i budemo samo bolji. Svi spomenici su dobar nauk za buduce generacije. Sto vise trnja na ruzi ona sve lepsa. Kad vi Hrvati ovo shvatite mozda se i pomerite iz istorijske tacke u kojoj ste zadnjih bar 90 do 100 godina.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17