• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2016

15:06

STEFANOVIĆ: Srbija i Republika Srpska nastaviće zajedno da se bore protiv terorizma!

Politika

STEFANOVIĆ: Srbija i Republika Srpska nastaviće zajedno da se bore protiv terorizma!

Podeli vest

Srbija i Republika Srpska nastaviće da unapređuju saradnju i zajedničkim snagama se suprotstavljaju terorizmu, a tokom avgusta biće održana i zajednička vežba protivterorističkih jedinica, izjavio je danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Stefanović, koji se danas sastao sa ministrom policije Republike Srpske Draganom Lukačem, istakao je da je cilj zajedničke vežbe da se pokaže obučenost i spremnost bezbednosnih snaga da se deluje u složenim uslovima i kompleksnim zadacima.

Prema njegovim rečima, naša zemlja će u vežbi angažovati Specijalnu antiterorističku jedinicu, Žandarmeriju i sve druge jedinice policije potrebne da se demonstrira uvežbanost i spremnost.

 - Naš zadatak je da pokažemo da smo spremni da sprečimo delovanje terorista i potencijalno izvršenje terorističkih napada -  rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar policije je dodao da je dobro da građani znaju da na svojoj strani imaju policiju koja uvek može da ih zaštiti.

Govoreći o situaciji sa migrantima, Stefanović je rekao da zajedničke patrole vojske i policije na terenu već daju rezultate, te da se smanjuje broj krijumčara koji ilegalno prebacuju migrante.

 - Prvi kontakt sa Srbijom ne može biti kršenje naših zakona. Zato želimo sve da uputimo na zakonite procedure, bilo procedure za azilante ili upućivanje u prihvatilišta za strance radi dalje zakonske procedure - poručio je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da dva ministarstva moraju da unapređuju saradnju, da se jednice upoznaju, kako bi mogli zajednički da odgovore na sve pretnje.

On je pohvalio način na koji je srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova odgovorilo na ilegalne migracije i ocenio da su se Srbija i MUP veoma dobro nosili sa ovim problemom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miiki

pre 7 godina

tacno je!Jedinice treba da se upznaju,ocevi im se poznaju red je da se i deca upoznaju.Zatreba ce!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija