• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2016

18:16

STEFANOVIĆ: Izjava Izetbegovića - SKANDALOZNA!

Politika

STEFANOVIĆ: Izjava Izetbegovića - SKANDALOZNA!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović ocenio je danas skandaloznom izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je njegov dolazak u Novi Pazar isto kao kada Aleksandar Vučić ode u Banjaluku ili Trebinje

- Takvim tvrdnjama on je na najbrutalniji način pogazio Ustav Bosne i Hercegovine i Ustav Republike Srbije - istakao je Stefanović. 

On u pisanoj izjavi ističe da Izetbegović, istovremeno, pokušava da ukine pravo Republike Srpske, i to potpuno suprotno Ustavu BiH, i međunarodnom sporazumu kakav je Dejtonski sporazum. 

Izetbegović je, zapravo, negirao da postoji entitet Republike Srpske u BiH, koji ima svoja prava usklađena, kako sa Ustavom BiH, tako i sa Dejtonskim sporazumom, dodaje se u izjavi koju je dostavila Služba za informisanje SNS.

DIPLOMATSKI SKANDAL! DRSKA PROVOKACIJA BOŠNJAČKOG LIDERA: Bakir Izetbegović bi hteo da otcepi Sandžak!

- Ili je možda Bakir Izetbegović svojom izjavom želeo da nekim delovima Srbije da prava i status koji oni nemaju, ni po Ustavu, ni po međunarodnim zakonima, čime je na najgrublji način prekršio Ustav Republike Srbije - istakao je Stefanović.

On je napomenuo da je posebno skandalozno što se ovo dešava "na 26. godišnjicu pokušaja njegovog oca, Alije Izetbegovića" da svojim prisustvom osnivačkoj skupštini SDA Sandžaka faktički otpočne proces otcepljenja tog dela Srbije.

- Da ne govorim da je jula 2008. godine zlikovac Naser Orić oslobođen svih optužbi i gonjenja, iako postoje živi svedoci koji su svedočili o njegovim monstruoznim ubistvima srpskih žrtava - dodao je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija