• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2016

19:02

DAČIĆ: Zvaničnici BiH žele sukobe!

Politika

DAČIĆ: Zvaničnici BiH žele sukobe!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je današnje ukidanje mera zabrane za ratnog zločinca Nasera Orića, koji je optužen za zločine nad Srbima na području Srebrenice, kao i izjave Bakira Izetbegovića gde poredi Banjaluku i Novi Pazar, pokazuju da je politika bošnjačkih zvaničnika iz BiH usmerena na destabilizaciju regiona i izazivanje sukoba sa Srbijom i srpskim narodom

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je istakao da je Republika Srpska međunarodno garantovani entitet, ravnopravan sa drugim entitetom i da je srpski narod u Bosni i Hercegovini međunarodno priznat kao ravnopravan i konstitutivni, zajedno sa druga dva. 

- Specijalni odnosi Srbije i Republike Srpske su garantovani Dejtonskim sporazumom. Zato je svako poređenje sa Novim Pazarom u stvari poziv na promenu ustavnog uređenja Srbije i grubo mešanje u naše unutrašnje poslove - rekao je ministar spoljnih poslova. 

- Srbija to ne dozvoljava nikome, pa neće ni Izetbegoviću - naglasio je Dačić.

DIPLOMATSKI SKANDAL! DRSKA PROVOKACIJA BOŠNJAČKOG LIDERA: Bakir Izetbegović bi hteo da otcepi Sandžak!

BRUKA! Sud ukinuo mere zabrane Naseru Oriću, zločinac može da ode iz BiH!

STEFANOVIĆ: Izjava Izetbegovića - SKANDALOZNA!

VULIN OŠTRO ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Poređenje Banjaluke i Pazara je diplomatski skandal!
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 7 godina

Pravo "zboriš" ...svaka ti je kao Njegoševa ....!? I stvarno, u zadnje vreme govoriš prave reči, neupakovane, već direktne i istinite, onakve, kakve MORA izgovoriti ministar spoljnih poslova! Znaš Ti to - samo "kad hoćeš"!

miiki

pre 7 godina

isti mentor i Hrvatima i Bosnjacima!Neko ih huska zestoko.....pominju 90 te a ponasaju se isto kao i tada.!!samo sto su sada podrzani od par zemalja a 90 tih su imali podrsku bukvalno citavog Zapada.Mislim da nikome ne odgovara neka eskalacija sukoba ali ne bi prosli kao 90tih to je sigurno.Zato je najbolje mirno posmatrati i biti spreman za zestok odgovor!

Ali Šele

pre 7 godina

gospodo političari kako vas više nije stid raspirivati mržnju među narodom i skupljati jeftine poene na račun nacionalizma, umesto da negujete dobre odnose vi stvarate mržnju, da budem iskren ja gde god da odem i boravim na prostorima bivše Juge osećam se slobodno i da nisam stranac, čisto zaboravim administrativne granice novonastali državica tj.nacionalni torova

trtica

pre 7 godina

Zbog takvih idiota i jesmo gde smo....laži ti sebe ali nemoj misliti da možeš i druge, normalne i mislećeg slagati!!! Glup si kao mračna noc idiote!

HRVAT

pre 7 godina

bude li sukoba Mikija ce prvog bree da se bije..haha\n

mirko

pre 7 godina

Koferce se bori samo za sebe i da udje u vladu .znamo ga ko staru paru

nikola

pre 7 godina

baš je smešan ovaj dačić! drži nekom lekcije a pustili su tihomira purdu, veljka marića itd. zlocince koje su ubijali srbe.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija