• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2016

16:19

DAČIĆ ODBRUSIO KOVAČU I USTAŠAMA: Uvrede, pretnje i poniženja SRBIJA NEĆE DOZVOLITI!

Politika

DAČIĆ ODBRUSIO KOVAČU I USTAŠAMA: Uvrede, pretnje i poniženja SRBIJA NEĆE DOZVOLITI!

Podeli vest

Povodom izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Mire Kovača, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska treba da prestane sa propagandom i postupcima koji liče na 40-e godine prošlog veka i na nacističku ustašku NDH

- Rehabilitacija Stepinca, ustaško divljanje u Srbu i širom Hrvatske, davanje imena ulicama po Miletu Budaku, ustaškom ministru koji je tvorac ideje da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati i trećinu pokatoličiti, pa čak i po 10. aprilu, danu stvaranja NDH, fašistički ustaški pozdrav ''Za dom spremni'' po stadionima i koncertima, kukasti krstovi na terenu u Poljudu, podizanje spomnika ustaškom teroristi Barišiću, koji je ubio jugoslovenskog ambasadora, kao i po antifašističkim spomenicima, šta je to ako ne rehabilitacija fašističke ustaške NDH? - istakao je Dačić.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić je dodao da, ako se tome doda poništavanje presude Glavašu, ubici srpskih civila, praktično oslobađanje Marića, najava da ceh Tompson na godišnjicu "Oluje" u Kninu ponovo vikati ustaški pozdrav “Za dom spremni“, šta je to nego poruka da je moguće nekažnjeno ubijati Srbe. 

- To je današnja Hrvatska koju vode naslednici nacista i ustaša i naslednici onih koji su devesetih proterali više od 250 hillada Srba. Tragikomično je da oni danas pozivaju na evropeizaciju. Jadna je ta EU ako joj sistem vrednosti počiva na današnjoj Hrvatskoj i njenim idejama rehabilitacije fašističke ustaške NDH, protiv koje se ceo svet borio - upozorio je šef srpske diplomatije.

HRVATI VELIČAJU USTAŠE, A SRBIJI PORUČUJU: Odbacite retoriku Slobodana Miloševića!

- Srbija nijednim svojim potezom ne izaziva niti potpaljuje sukobe u regionu, naprotiv, sve činimo za regionalnu stabilnost. Dijalog da, ali uvrede, poniženje i rehabilitaciju zločina nad Srbima, Srbija nikad neće dozvoliti - naglasio je Ivica Dačić.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske poručio je ranije danas srpskim vlastima da se "odmaknu od Miloševićeve retorike" i istakao da Hrvatska neće dozvoliti da Srbija zatvori poglavlja 23 i 24 sa ovakvim Zakonom o univerzalnoj jurisdikciji.

Komentarišući izjavu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića da "Hrvatska rehabilituje NDH i zločince iz zadnjeg rata", Kovač je u emisiji "Točka na tjedan" na N1 rekao da vlasti u Beogradu treba da se "odmaknu od retorike kakvu je imao Milošević"


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
doc holliday

pre 7 godina

kad se srpski i hrvatski nacionalizam zaigraju, Bosna oplače.

HRVAT

pre 7 godina

Mi Hrvati ne izazivamo Srbe..navedite koji smo to mi fasisticki spomenik digli u Srbiji?...ako ima fasizma eto vam ga ispred nosa..na Ravnoj Gori i rehabilitovan....zar ne Srbadijo..ko ste vi da nama kazete kome cemo dizat spomenike??..pa nije vam Hrvatska srpska prcija pod kraljem Aleksandrom ili koljacu Titom.....Sad Ustase vladaju....i sta nam vi mozete???\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Још увек хрватски "интелектуалци" не знају разлику ФАШИЗМА и АНТИФАШИЗМА-РОЈАЛИЗМА....то је поратни синдром који је настао као "покушај равнотеже" ради лажне политике Братства и Јединства, која је пропала управо јер су Монархисти Србије као друга фракција антифашистичке борбе у Србији - лажно "названи фашистима", да би се хрватској хистерији удовољило...! Нажалост садашња савремена историја је неумољива, у Србији су постојала равноправно 2 антифашистичка покрета, први Комунистички и други Ројалистички ( који је увек спасавао енглеске и америчке пилоте! )

caruga

pre 7 godina

E HRVAT to je posteno sa tvoje strane sto priznajes da ustase sad vladaju i zato ti svaka cast na iskrenosti. A da li ce mo ista moci? nemoj da brines. Nedaj boze da zaratimo, svetska politika se promenila od zadnjeg rata, sta mislis da ce vam ameri i nemacka opet pomoci ? e varate se. Samo da znas da Srpski narod nije zaboravio sve zlocine od vase strane. Ne prizivajte sudbinu !!! Ona je strasna za vas, ni bog vam nece pomoci ako se ne dovedete u pamet, a to je da gradite buducnost sa narodima u okruzenju a ne da se vracate u proslos. Pa zar treba Blajburg da vam bude buducnost ? Razmislite dok imate ovo malo vremena da se opametite.

dejo

pre 7 godina

Svaka vam cast sto branite interese Srbije ministre spoljnih poslova Srbije

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija