• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.08.2016

19:05

MANDATAR VUČIĆ OTKRIO: Počinju razgovori sa SPS, sednica Skupštine za izbor vlade u roku od deset dana!

Politika

MANDATAR VUČIĆ OTKRIO: Počinju razgovori sa SPS, sednica Skupštine za izbor vlade u roku od deset dana!

Podeli vest

Premijer Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić poručio je na konferenciji za novinare da je o antispskoj politici u regionu pisao vodećim evropskim političarima... Govoreći o formiranju kabineta u Nemanjinoj 11, Vučić je rekao da će sednica Narodne skupštine ne kojoj će biti izabrana vlada biti održana u narednih 10 dana

- U roku od deset dana biće sednica parlamenta na kojoj će se birati Vlada Srbije, pa neka se vrate s mora i brčkanja da dođu da izaberu vladu - rekao je Vučić.

O NVO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Vlada nije razmišljala o donošenju zakona o stranim agentima, po ugledu na ruski.

- Nemamo mi problem sa zakonom, već sa nemoralnim ljudima - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara. 

- Nismo razmišljali na takav način. Nemam problema s tim. Istina, marljivost, rad i trud uvek pobeđuju, kao i borba za interese zemlje, a ljudi to dobro vide - naglasio je on.  

Dodao je i da je dobio odobrenje od predsedništava SNS da sutra počne razgovore sa SPS i da do petka, subote personalna rešenja budu završena.

- Potom sledi nova sednica Predsedništva SNS, na kojoj će biti reči o personalnim rešenjima, pa da idemo na vladu - rekao je Vučić.

DAČIĆ: Pre formiranja Vlade sigurno će biti razgovora da li će SPS u nju ući!

Mandatar za sastav vlade je rekao i da je na njegovom ekspozeo rađeno napordno i dugo i da on sadrži 450 strana, te da je on pri kraju.

- Slatke muke, 450 strana je ispalo, pa sada moramo da skratimo. Niko to ne bi slušao ma koliko da je dobro napisano - rekao je Vučić.

Tanjug

Osvrćući se na zahtev lidera "Dosta je bilo" Saše Radulovića da se sa predlogom ministara izađe sedmicu pre sednice u parlamentu, Vučić je primetio:

Stanje u državnoj kasi - nikad bolje

Vučić izjavio je da je u budžetu od početka godine do kraja jula ostvaren su suficit od 22 milijarde dinara, odnosno 170 miliona evra, što je, istakao je, do sada najbolji fiskalni rezultat.

- Stanje u državnoj kasi je dobro i teško da je ikad bilo bolje - rekao je on.

Vučić je naglasio da je u prvobitnom dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom planiran deficit od 73 milijarde dinara za taj period, što znači da je rezultat premašio očekivanja za plus 95 milijardi.

- Bolji nam je rezultat za 800 miliona evra. Za toliko su nam veći prihodi i manji rashodi od onoga što je dogovoreno sa MMF-om i što je usvojila Skupština Srbije - pohvalio se premijer i dodao da je mahom reč o boljim budžetskim prihodima.

Prihodi su, precizirao je, veći za 22,8 milijardi dinara, dok su rashodi niži za 3,8 odsto od planiranih. 

Kada je reč o poreskim prihodima, oni su, kako je rekao iznosili 54,7 milijardi dinara.

Neporeski prihodi su iznosili 18,7 milijardi, a veći su pre svega zbog akcize i carine, ne zbog uplata preduzeća, koja će se, kako je rekao tek intenzivirati u avgustu i od Telekoma Srbija, EPS-a, EMS-a...

- I u avgustu ćemo, zato, da povećamo suficit - rekao je Vučić navodeći da očekuje suficit u ovom mesecu od najmanje 25 milijardi dinara, odnosno 200 miliona evra.

Kako to nje tražio kad smo njega birali, u vladi, tad nije tražio sedam dana ranije da ga predložim...To si ti Ivice išao da ga predložiš i to ste preko noći nešto završili - rekao je Vučić, obraćajući se lideru SPS Ivici Dačiću, a odgovarajući na pitanja novinara.

On je, u šali, rekao da mi evo sada odmah zakazuje sednicu, pošto računa da će opet da ga izbace iz skupštine kao prošli put, ti mnogo hrabri dok se on ne pojavi, a onda - beže, sve noga nogu sustiže, ne znaju na koju stranu će da uteknu iz parlamenta... 

Govoreći o odnosima u regionu, premijer je otkrio da je uputio pismo vodećim evropskim zvaničnima.

- U ime Vlade Srbije i građana Srbije uputio sam predsedniku Evropske komisije Žan Klodu Junkeru, visokoj predstavnici za spoljnu i bezbednosnu politiku Federiki Mogerini, komesaru Johanesu Hanu, u kojem sam ukazao na situaciju u regioni i na neophodnost čuvanje stabilnosti u regionu - rekao je Vučić na početku obraćanja novinarima.

- Fatkrografski sam, ne baveći se političkom analizom pokazao šta je Srbija morala da istrpi. Od podizanja spomenika istaknutim teroristima pravosnažno osuđenim tetroistima u zemalja EU, do rehabilitacije i ukidanaj presude zločincima iz Drugog svetskog rata i poslednjih ratova, do toga da lica koja su osuđena u Sbriji, a koja su ustupljena za izdržavanje kazne u Hrvatskoj danas ne izdržavaju već se brčkaju na moru jer su navodno bolesni - objasnio je Vučić. 

Prema Vučićevim rečima, postoji bezbroj stvari koje govore o tome kako i na koji način se pre svega u Hrvatskoj vodi jedna ogoljena antosrpska politika. 

DAČIĆ: Na Vučića ne može da utiče niko sa strane, NADAM SE DA NEĆE PROČITATI DA SAM "SIGURAN" U VLADI!

Srbija nije provocirala, nije učinila nijedan pogrešan potez, osim što je izrazila neslaganje i reagovala protestnim notama na događaje koje je naveo.

Od EU funkcionera tražimo da kažu da li je i šta to Srbija pogrešno učinila u kontekstu zbivanja o kojima je reč. 

- Nismo se bavili političkom analizom, osim što sam rekao da sve što se dešava na ozbiljan način utiče na očuvanje stabilnosti, što je od značaja za našse i građane regiona - podvukao je on, dodajući da Srbija ničim nije doprinela takvim stavovima, nijednim svojim gestom i stavom. 

- Poistovećivanje Mira Barišića i Gavrila Principa da nije smešno bilo bi tragično. Prosto kao da živimo na nekoj drugoj planeti. Mnogio zaboravljaju da je Austro-ugarska vlast bila okupaciona - poručio je Vučić. 

Tanjug

Premijer je dodao da Srbija i Hrvatska "ne igraju ping-pong", podvlačeći da Srbija ništa nije uradila kako bi naudila Hrvatskoj, Hrvatima u toj državi i u Srbiji.

- Naša je obaveza da se ne saglasimo sa politikom proglašavanja zločinaca za svece, proglašavanja terorista za heroje kojima treba da se podižu spomenici. Samo još nedostaje da Branimiru Glavašu podignu spomenik za života - rekao je Vučić.

Podržavamo sporazum Dodika i Izetbegovića!

Srbija podržava sporazum koji su u Istočnom Sarajevu potpisali lider SDA Bakir Izetbegović i predsednik SNSD Milorad Dodik o mehanizmu koordinacije, rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je ocenio da taj sporazum vodi miru i stabilizaciji i najavio da će Srbija i ubuduće podržavati sve sporazume koje postignu legitimni predstavnici tri naroda u BiH.

Premijer je na vanrednoj konferenciji za novinare ocenio da je situacija u regionu, inače, veoma komplikovana, te dodao da će Srbija činiti sve od sebe što može da očuva mir i stabilnost.

- Naš cilj je stabilizacija i mir, ali ne možemo da ćutimo i ne pstoji cena po kojoj ćemo da kažemo da je atetentator na jugoslovenskog ambasadora u Švedskog Rolovića, Miro Barešić heroj, a Stepinac svetac - rekao je Vučić.

On je dodao da je od evropskih zvaničnika zatraženo objašnjenje gde je Srbija pogrešila.

- Jedva čekam taj odgovor da vidim šta je Srbija pogrešno uradila. I neće biti odgovora, već floskule - ''vodite politiku Miloševićeve propagande'', naslednici ste srpskog agresora. Najbrutalnije uvrede, bez činjenica - rekao je Vučić naglasivši da Srbija neće prećutati podizanje spomenika teroristima.

Kako je istakao, hoćemo da ostane zapisano da se mala Srbija u odnosu na EU pobunila protiv terorizma i fašizma, da je uputila protestnu notu i da se Srbija neće saglasiti sa podržavanjem rastućeg fažizma, u šta spada i podizanje spomenika Miri Barešiću, ubici jugoslovenskog ambasadora Rolovića, 70-tih prošlog veka.

- Hrvati su ušli u tu zajedničku državu da bi bili pobednici, a ne da bi pripadali poraženoj nacističkoj strani. A onda je ođednom taj ambasador bio okupator - rekao je Vučić, ukazujući da je njegovom ubici, čoveku osuđenom za terorizam podignut spomenik u Hrvatskoj.

Vratite se u 1941, uživajte u crnim odorama, nas samo ostavite na miru, poručio je Vučić.

NE PROPUSTITE! DOSTA ZLOČINA, KOLUMNA DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA: Žuta histerija!
 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbin

pre 7 godina

LETI PERJE !!! OVAKO GOVORI PRAVI PREMIJER MALE PONOSNE SRBIJE. ZIVELA SRBIJA.

Srbin

pre 7 godina

DEMONKRATE!!! VI STO UDARATE TE CRVENE RECKE USTVARI DOKAZUJETE ILI SVOJU NEPISMENOST ILI PRIPADNISTVO PETOKOLONASIMA. VI U STVARI SRBIJU DOZIVLJAVATE KAO SVOJU PRCIJU ZA PLJACKANJE. JA NISAM VUCICEVAC ALI IPAK JE VAMA NA ZALOST ON JE IPAK PRAVI SRBIN ZA RAZLIKU OD VAS.

milicakristof

pre 7 godina

E sad napokon mozemo sa krenemo u reforme, kada sami preuzmete odgovornost, kad nema Sps-a kog ste optuzivali za kocenje!! Ah, ne, cekaj..

nikola

pre 7 godina

Obozavam da zivim u ovoj drzavi dok gledam konferenciju za novinare. Raj na zemlji. Dok ne otvorim novcanik.

Lili Marlen

pre 7 godina

To sto Dacic ostaje u vladi znaci da novu vladu nije pravio Skot.

mladen

pre 7 godina

Posle izbora otisao za Rusiju. Sps ostao u Vladi i nastavlja da vodi energetiku. Mi smo nezavisna zemlja koja sama odlucuje o svemu. Narode moj (Kralj Ibi)!

Marcco

pre 7 godina

Aamn, bre. Dosta price. Hrvatibsu stoka i tacaka. Nisu vredni ni ovih 5 minuta ekspozea. Nego, imamo li mi nesto protivnovih americkih helikoptera sto su Hrvati dobili ili cemo prackama da se branimo?

Miki

pre 7 godina

Sad ce i Branko Ruzic i Bajatovic opet na drzavne jasle, Djukic Dejanovic opet ministarka zdravlja... to se zovu promene

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17