• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.Babić - V. Marinković

01.08.2016

21:04

EVROPO, ŠTO SE PRAVIŠ MUTAVA?! BOLEST MOZGA - Hrvati dižu spomenik teroristi, a EU ćuti!

Politika

EVROPO, ŠTO SE PRAVIŠ MUTAVA?! BOLEST MOZGA - Hrvati dižu spomenik teroristi, a EU ćuti!

Podeli vest

Ustaši Miru Barešiću, ubici Vladimira Rolovića, jugoslovenskog ambasadora u Stokholmu, juče u mestu Pakoštane kod Zadra podignut spomenik! Barešić zbog monstruoznog zločina u Švedskoj osuđen na doživotnu robiju, a Hrvatska ga danas slavi kao nacionalnog heroja!

Spomenik ustaškom teroristi Miru Barešiću, monstrumu koji je 1971. zverski ubio Vladimira Rolovića, jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj, juče je svečano otkriven u mestu Pakoštane u blizini Zadra!

Otkrivanju spomenika prisustvovali su brojni hrvatski političari, predstavnici vladajućeg HDZ-a, a pevali su, između ostalih, i Marko Perković Tompson i Duško Lokin.

I CRNA GORA OGORČENA ZBOG SPOMENIKA BAREŠIĆU: Podgorica uputila protestnu notu Zagrebu!

Barešić je pre 45 godina sa saučesnikom Anđelkom Brajkovićem pucao iz pištolja u usta ambasadoru Roloviću u zgradi ambasade SFRJ u Stokholmu, zbog čega je osuđen na doživotnu robiju.

Dobio statuu u bronzi

Činjenica da je Barešić osuđeni terorista nimalo, međutim, ne smeta Hrvatima da ga slave kao nacionalnog heroja i podignu mu bronzanu statuu, za koju zagrebački mediji pišu da vredi 22.000 evra!

Public

Da skandal bude veći, Evropska unija, čija je Hrvatska punopravna članica, nijednom rečju nije juče osudila otkrivanje spomenika teroristi!

Činjenice o Barešiću

* Miro Barešić je 7. aprila 1971. ubio ambasadora SFRJ Vladimira Rolovića i švedski sud ga je zbog toga osudio na doživotnu robiju
* Septembra 1972. ustaški teroristi otimaju avion švedske kompanije "SAS" prepun putnika i puštaju ih u zamenu za Barešićevo oslobađanje. On tada odlazi u Frankovu fašističku Španiju, gde ubrzo izlazi na slobodu i prelazi u Paragvaj, a odatle u SAD
* Amerikanci ga ipak hapse i isporučuju Stokholmu, ali ga Šveđani puštaju iz zatvora 1988. zbog "dobrog vladanja"
* Barešić je poginuo 1991. na ratištu kod Benkovca u sukobima sa JNA. Hrvatski mediji su pisali da je Barešića kao 'nezgodnog svedoka' ubila Tuđmanova tajna policija

Ćutanju Brisela pridružila se čak i portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, koja je juče uporno ignorisala pitanja Informera na ovu temu.

S druge strane, šef srpske diplomatije Ivica Dačić ističe da je tragikomično da Srbiju i čitav region na evropeizaciju danas poziva Hrvatska, koja ne prestaje s postupcima koji sve više liče na one viđene u ustaškoj NDH.

SAD DIŽU I SPOMENIKE USTAŠAMA! Hrvati odaju priznanje Miru Barešiću, ubici jugoslovenskog konzula u Švedskoj!

- Rehabilitacija Stepinca, ustaško divljanje u Srbu, davanje imena ulicama po ustaškom ministru Miletu Budaku, slavljenje dana stvaranja NDH, podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, pa šta sve to jeste, ako nije rehabilitacija nacističke ustaške NDH!? Ako se tome doda poništavanje presude Glavašu, praktično oslobađanje osuđenog zločinca Veljka Marića, najava da će Tompson na godišnjicu "Oluje" u Kninu ponovo vikati "Za dom spremni", onda je sve jasno. To je poruka da je moguće i ubuduće nekažnjeno ubijati Srbe - naglašava Dačić, napominjući da današnju Hrvatsku vode naslednici ustaša i onih koji su devedesetih proterali više od 250.000 Srba.

- Jadna je ta EU ako joj sistem vrednosti počiva na današnjoj Hrvatskoj i njenim idejama rehabilitacije fašističke ustaške NDH - zaključuje Dačić.

Public

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenjuje da je podizanje spomenika Barešiću, ozloglašenom i osuđenom teroristi i ubici, govori da je Hrvatska utonula u ludilo iz kog ne može da se otrgne.

JOVANOV: Pored fašizma, Hrvatska podržava i terorizam!

- Posle Stepinca i Glavaša, a sada i ovoga, jasno je da Hrvatska nema snage da se otrgne od fašizma i suprotstavi se ustaštvu na bilo koji način. Dok se ceo svet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i rehabilituju fašisti - podvlači Vulin, uz opasku da s tim ludilom pre svih mora da se izbori EU.

Public

- Hrvatska je članica EU, i ako je dozvoljeno u jednoj zemlji EU podizati spomenik teroristima, onda se s pravom pitamo koje su to vrednosti za koje se zalaže EU!? - pita se Vulin.

UŽAS! Tompson i Duško Lokin pevali u čast ustaškog teroriste!

U čast otkrivanja spomenika Barešiću juče je organizovana i velika fešta sa nekoliko hiljada ljudi, a nastupili su zloglasni srbomrzac Marko Perković Tompson, ali i poznati pevač još iz vremena bivše Jugoslavije Duško Lokin!

Mora kampanja

Analitičar Branko Radun smatra da EU neće reagovati na buđenje fašizma u Hrvatskoj sve dok se to pitanje ne dovede u žižu javnosti.

SRĐAN DRAGOJEVIĆ SAVETUJE IVICU DAČIĆA: Na spomenik Miru Barešiću ne ide protestna nota, nego...

- Srbija konačno mora sama da pokrene veliku i ozbiljnu medijsku i diplomatsku kampanju povodom cvetanja neofašizma i ustašluka u Hrvatskoj. Ovako nas ne čuju... - smatra Radun.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
badza

pre 7 godina

Ne bi oni podigli spomenik da nemaju precutno odobrenje EU.Svi su oni isti.Vise od pola Evrope je profasisticki orijentisano.To bi se videlo odmah samo da se pojavi neki novi Hitler.

dragan

pre 7 godina

vise paznje ka hrvatskoj da bi se u srbiji infiltrirali zapadni lobisti koji ce da vrsljaju.\n

Gaga

pre 7 godina

Hrvati su bolestan Narod. Uvelicaju i ponosu se Ustastva i Fasizma. Pa to je jadno i bedno !  Vi ste za Lom samo spremni !\n

serbian

pre 7 godina

Samo smo mi zaboravili da je pao berlinski zid.\n

Srbijo

pre 4 godine

Srbijo, sta trazis u takvoj zajednici, da stojis rame uz rame sa njima? Sa onima koji su ti naneli toliko zla. Sta trazis tamo? Koga?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija